The Game Room
Webwinkel KeurmerkWebwinkel Keurmerk

Rummikub

Bij dit gezelschapsspel draait alles om cijferreeksen en gekleurde nummers. Dit spel is geschikt voor 2 tot 4 spelers.

Kopen

Nog 4 producten in voorraad

Bekijk meer spellen uit: Denksport

Beschrijving Rummikub


Rummikub The Original Classic is geschikt voor 2 tot 4 spelers vanaf 6 jaar. Het spel winnen vergt een combinatie van  inzicht, durf en tactiek.

Alles draait om slimme cijferreeksen

Het klassieke Rummikub wordt gespeeld met cijfers. Het doel van het spelletje is om zo snel mogelijk alle stenen van je plankje weg te spelen. Dit doe je door slimme cijferreeksen neer te leggen. Een cijferreeks dient uit ten minste 3 stenen te bestaan: een opeenvolgende reeks in dezelfde kleur óf een reeks met dezelfde cijferwaarde in een andere kleur. Kun je tijdens jouw beurt geen geldige reeks plaatsen of een steen aanleggen? Dan pak je een nieuwe steen uit de voorraad. Naast cijfers zijn er ook jokers in het spel. De joker neemt iedere cijferwaarde en elke kleur aan. Lees snel verder voor de uitgebreide spelregels van Rummikub Classic.

Spelregels


Het gezelschapsspel Rummikub ligt in menig huishouden wel in de kast. Bij dit spel draait alles om slimme cijferreeksen en gekleurde nummers. Wie legt de slimste combinaties en speelt als eerste zijn plankje leeg?

Rummikub spelregels

Het spel kent enkele varianten. Zo is er ook een Rummikub met woorden in plaats van cijfers. Hieronder volgen de standaard spelregels van Rummikub Classic (met cijfers).

Startsituatie

Het spel bevat 106 steentjes met hierop cijfers (1 t/m 13) of jokers. Leg deze allemaal omgekeerd op tafel en hussel de stenen goed door elkaar. Je kunt de stenen ook in een (ondoorzichtig) zakje doen om meer speelruimte op tafel te creëren. Elke speler pakt 14 stenen en legt deze op zijn of haar plankje. De rest van de stenen vormt de pot. 

Cijferreeksen neerleggen 

Aan het begin van het spel moet elke speler reeksen maken met stenen die samen minstens 30 punten hebben. Zo’n reeks moet altijd uit minimaal 3 stenen bestaan. Daarnaast kun je een reeks leggen met 3 stenen van dezelfde kleur met opeenvolgende cijfers. Voorbeeld: een zwarte 3, zwarte 4 en zwarte 5. Lukt het niet om op basis van kleur een geldige reeks te maken? Dan kun je een reeks maken met 3 stenen met dezelfde cijferwaarde. Voorbeeld: zwarte 13, rode 13 en een gele 13. Lukt het aan het begin van het spel niet om met de huidige stenen op je plank 30 punten te maken? Dan pak je één steen uit de pot. Wanneer elke speler een geldige reeks heeft gemaakt van minstens 30 punten, kan het spel verder worden gespeeld. Bij de volgende cijferreeksen is het aantal punten niet meer van belang. Je kunt zelf hele reeksen aanleggen, maar ook één of meerdere losse stenen om bestaande cijferreeksen aan te vullen. Kun je geen geldige zet doen, dan neem je een steen uit de pot en is de volgende speler aan de beurt. Wie als eerste al zijn speelstenen kwijt is, heeft gewonnen.

Rummikub joker regels

Naast cijfers zitten er ook stenen in het spel met een joker. De joker neemt iedere cijferwaarde en elke kleur aan. Dit maakt de joker een waardevolle en zeer gewilde steen. Gedurende het spel kan elke speler de joker op het speelveld verwisselen met de steen van de desbetreffende kleur en cijferwaarde. De joker mag je opnieuw inzetten of behouden voor een later moment. De joker mag officieel gezien aan het begin van het spel ingezet worden om tot 30 punten te komen. Meestal speelt men dat je níet mag openen met de Joker, maar je kunt zelf kiezen of je de officiële Rummikub spelregels aanhoudt of niet. Mag je uit met een joker in het spel Rummikub? Officieel gezien wel, want de uitgever Goliath vermeld hier niets over in de officiële spelregels.

Rummikub spelregels (PDF)

Eigenschappen


EAN
8711808004009
Merk
Goliath
Leeftijd - min
6
Leeftijd - max
99
Aantal spelers - min
2
Aantal spelers - max
4
Speelduur - min
20
Speelduur - max
40
Nederlands
Ja
Complexiteit
1
Voorraad
4
Formaat
400 x 267 x 50 mm

Voor 20u besteld, morgen in huis

14 dagen bedenktijd