The Game Room
Webwinkel KeurmerkWebwinkel Keurmerk
Rolit spelregels

​Rolit

Rolit is een zeer strategisch spel van Goliath met 4-kleurige ballen. Rolit is winnaar Speelgoed van het jaar 2019 in de categorie 12 t/m 17 jaar.
Kopen
Bekijk meer spellen uit: Denksport

Spelregels


Rolit is een zeer strategisch spel van Goliath met 4-kleurige ballen. Het doel is om te zorgen dat aan het einde van het spel de ballen met jouw kleur het meeste zichtbaar zijn op het speelbord. Rolit is winnaar Speelgoed van het jaar 2019 in de categorie 12 t/m 17 jaar.

Rolit spelregels

Rolit kan gespeeld worden met 2 tot 4 personen. De Rolit spelregels zijn eenvoudig, maar je zult merken dat het spel goed strategisch (en ruimtelijk) inzicht vereist om te winnen. Hoe werkt Rolit? Leg als eerste het speelbord met 8x8 gaten op tafel en leg 4 ballen in het midden. Zorg dat elke bal een andere kleur toont. Op deze manier ontstaat als het ware een vierkantje met de kleuren rood, blauw, geel en groen.

Kies wie als eerste mag beginnen. Tijdens de speelbeurt leg je één bal in de eigen kleur op het speelbord, aansluitend aan de ballen die er al liggen. Wanneer er één of meerdere ballen binnen een lijn (horizontaal, verticaal of diagonaal) door jouw kleur worden ingesloten, mag je de ‘gevangen’ bal omdraaien naar jouw kleur. Voorbeeld: Wordt een groene bal aan de linker-en rechterzijde ingesloten door 2 rode ballen? Dan mag de groene bal worden omgerold tot een rode bal. De kunst is om strategisch te denken en vooruit te plannen. De ballen kunnen immers door jouw tegenstander(s) weer teruggedraaid worden!

Het spel gaat op deze manier verder tot het speelbord helemaal vol ligt. De speler die aan het eind de meeste balletjes van zijn kleur op het bord heeft, is de winnaar van Rolit.

​Rolit spelregels (PDF)

Voor 20u besteld, morgen in huis

14 dagen bedenktijd