The Game Room
Webwinkel KeurmerkWebwinkel Keurmerk
Ramses Junior spelregels

Ramses Junior

Ramses Junior (5+) van Ravensburger is de kinderversie van het originele bordspel Rames. Help de kleine farao met zijn zoektocht naar de dieren.
Kopen
Bekijk meer spellen uit: Kinderspellen

Spelregels


Ramses Junior (5+) van Ravensburger is de kinderversie van het originele bordspel Rames. De spelregels zitten iets eenvoudiger in elkaar en de speelduur is met 15 - 20 minuten circa 30% tot 50% korter. Tot slot bevat Rames Junior een stuk minder piramides wat de zoektocht gemakkelijker maakt. Het doel van het spel is om aan het einde de meeste kaarten in bezit te hebben. Deze kaarten kun je verdienen door dieren en mummies te vinden welke verscholen liggen onder de piramides.

Ramses Junior spelregels

Ben je klaar om de kleine farao met zijn zoektocht naar de dieren te helpen? The Game Room neemt zo goed mogelijk de officiële spelregels van Ramses Junior met je door!

Voorbereiding

Pak als eerst de vier zandstormkaarten en leg deze aan de kant indien je het spel voor het eerst speelt of nog niet zo vaak hebt gespeeld. Deze zandstormkaarten heb je alleen nodig in de variant voor gevorderden. Pak de vier faraokaarten en leg deze naast de doos midden op tafel. Nu is het tijd om de dier- en mummiekaarten (zoekkaarten) goed te schudden. Hier moet je straks naar op zoek! Maak hier een gedekte stapel van en leg deze ook naast de doos.

Zorg dat de draaischijf in de daarvoor bestemde plek in de doos komt te liggen. Daarbovenop komt het vierkante speloppervlak. Plaats de piramides nu geheel willekeurig op het speloppervlak. Houd de veldjes met zand onbezet!

Het spelverloop

Volgens de officiële Ramses Junior spelregels, mag degene beginnen die als laatste gewonnen heeft bij verstoppertje. Is dit spelletje niet zo in trek bij jouw gezelschap, dan kun je er ook voor kiezen om de jongste speler te laten beginnen. 

Degene die aan de beurt is, pakt de bovenste zoekkaart (dier- en mummiekaarten) van de stapel en legt deze open naast het stapeltje neer. Nu moet iedereen bliksemsnel op zoek naar het afgebeelde motiefje. De speler die aan de beurt is, mag vervolgens één piramide verschuiven. 

Op zoek naar een dier

Indien de opdracht is om een specifiek dier te vinden, zijn er een aantal scenario’s mogelijk:

  • Je vindt een zandveld - verschuif een andere piramide die aan dit veld grenst;
  • Je vindt een ander dier of mummie - helaas, de volgende speler is aan de beurt;
  • Je vindt het juiste dier - een geslaagde missie! Leg de zoekkaart open voor je neer en laat de volgende speler een nieuwe zoekkaart pakken als volgende missie.

Een mummie op de zoekkaart

Staat er een mummie op de zoekkaart? Dan draait degene die aan de beurt is aan de draaischijf in de richting van de pijl. Doe dit net zolang tot er een mummie bij de markering staat. Door het draaien van de schijf, wordt het speloppervlak helemaal omgegooid. Ben je aan de beurt? Dan verschuif je na het draaien één piramide. Je beurt eindigt pas wanneer er een dier tevoorschijn komt óf als je de mummie weet te vinden. In het laatste geval mag je de mummiekaart als trofee open voor je neerleggen. Als kers op de taart ontvang je een faraokaart. Je wint dus 2 kaarten waardoor je puntentotaal fijn oploopt. Daarna is de volgende speler weer aan de beurt en wordt een nieuwe zoekkaart getrokken.

Einde van het spel

Het spel Ramses Junior komt ten einde wanneer alle zoekkaarten op zijn. Iedereen telt nu zijn gewonnen kaarten. Elke kaart (dier, -mummie en faraokaarten) tellen elk als één punt. Degene met de meeste punten wint het spel.

Ramses Junior spelregels (PDF)

Voor 20u besteld, morgen in huis

14 dagen bedenktijd