The Game Room
Webwinkel KeurmerkWebwinkel Keurmerk

Qwixx

Bij dit dobbelspel voor 2-5 spelers draait het niet alleen om geluk, maar ook om strategie. Eenvoudige spelregels!

€ 12,99

Nog 44 producten in voorraad

Bekijk meer spellen uit: Dobbelspellen, Meest verkocht, Prijs en Op reis

Beschrijving Qwixx


Gooi de dobbelstenen, kies en verzamel zoveel mogelijk getallen op je scoreblad. Dat is het doel in het leuke dobbelspel van White Goblin. Het leuke bij Qwixx is dat je niet op je beurt te wachten om te kunnen spelen. Iedereen kan namelijk de worp benutten van om het even welke speler waardoor er geen lange wachttijden zijn vooraleer je aan zet bent.

Eenvoudig en spannend tot het laatste moment

Qwixx is een eenvoudig dobbelspel dat je in een paar minuten aan iemand hebt uitgelegd. Dit maakt het een leuk gezelschapsspel om mee te nemen op reis of voor te stellen aan vrienden die het nog niet hebben gespeeld.

Winnaar van verschillende spellenprijzen

Spelontwikkelaar White Goblin heeft met Qwixx een van de meest begeerlijke spellen in zijn bezit. Zo won dit amusante dobbelspel verschillende internationale spellenprijzen. Niet onlogisch want eens je begint met dobbelen kan je niet meer genoeg krijgen van dit spel. Heb je ook al de Qwixx koorts te pakken? Lees dan hieronder de spelregels.

Spelregels


Qwixx is een vlot en verrassend dobbelspel wat gespeeld kan worden met 2 tot 5 personen. Dit spel van White Goblin Games heeft diverse prijzen en nominaties in de wacht gesleept. Niet zo gek, want de spelregels van Qwixx heb je snel onder de knie en daarbij heeft het een hoge herspeelbaarheid. 

Qwixx spelregels

Van Qwixx zijn diverse varianten en uitbreidingen uitgebracht. The Game Room gaat in op de regels van het basisspel. Maak je niet druk, de spelregels zijn eenvoudig te begrijpen! Het doel is om zoveel mogelijk getallen in de vier kleuren aan te kruisen. Hiervoor krijg je punten. Wie aan het einde van het dobbelspelletje de meeste punten heeft, wint.

Voorbereiding

Elke speler krijgt één scoreblad en een pen of potlood. Kies gezamenlijk wie de actieve speler is. Deze persoon mag als eerste met de zes dobbelstenen gooien.

Spelverloop

Bij Qwixx is het de bedoeling dat de getallen op het scoreblok van links naar rechts worden aangekruist. Je mag best één of meer getallen overslaan, maar let op: deze mag dan niet op een later moment alsnog aangekruist worden. Het overgeslagen getal wordt dus als verloren beschouwd.

Na de worp met de zes dobbelstenen moet de actieve speler twee handelingen uitvoeren:

  1. Tel als eerst de ogen van de twee witte dobbelstenen bij elkaar op. Elke speler (ook niet-actieve spelers dus) mag nu dit getal in een kleur naar keuze aankruisen, maar dit hoeft niet!
  2. De actieve speler mag nu één witte dobbelsteen combineren met één gekleurde dobbelsteen naar keuze. Tel de ogen hiervan bij elkaar op en kruis het desbetreffende getal in de bijbehorende kleur aan op het scoreblok. Deze tweede actie is niet verplicht.

Lukt het de actieve speler niet om een getal aan te kruisen? Bijvoorbeeld omdat al deze getallen reeds aangekruist zijn, dan telt dit helaas als een mislukte worp. Op het scoreblok (onderin) zet je vervolgens een kruisje bij mislukte worpenNiet-actieve spelers hoeven geen kruisje te zetten voor een mislukte worp.

Qwixx Het Duel is speciaal gemaakt voor 2 spelers. Voor een échte twist aan het spel koop je de Qwixx uitbreiding incl. 2 nieuwe varianten scoreblocks.

Zijn alle handelingen uitgevoerd? Dan is de volgende speler aan de beurt (speel met de klok mee) en wordt deze persoon de actieve speler. Hij/zij gooit met de zes dobbelstenen en voert de twee acties weer in de juiste volgorde uit.

Een kleur sluiten

Om het getal helemaal rechts in een kleur aan te mogen kruisen (rode 12, gele 12, groene 2 en blauwe 2) moet je in diezelfde kleur minstens 5 kruisjes hebben gezet. Zet je kruis door één van deze ‘slotgetallen’, dan kruis je ook direct het vakje met het slot aan dat hier naast staat. Deze actie heeft grote gevolgen voor de rest van de spelers! In alle volgende beurten mogen er géén getallen in deze kleur meer worden aankruisen. Dit geldt voor alle spelers. Zodra het slotje is aangekruist, kan de dobbelsteen in diezelfde kleur uit het spel worden genomen.

Einde van het spel en puntentelling

Het spel eindigt direct als iemand zijn vierde mislukte worp aankruist óf wanneer een tweede kleur wordt gesloten. Is het spel ten einde gelopen, dan is het tijd voor de puntentelling. Welke speler heeft de meeste punten verzameld en wint Qwixx? 

Onderaan het scoreblad staat hoeveel punten een bepaald aantal kruisjes in één kleur oplevert. Tel alles bij elkaar op.Heb je één of meer mislukte worpen? Dan moet je voor elke mislukte worp 5 punten van het totaal aftrekken. De uiteindelijke score vul je in op je scoreblad. De speler met het hoogste puntenaantal wint!

Qwixx spelregels (PDF)

Eigenschappen


EAN
8718023601259
Merk
White Goblin
Leeftijd - min
8
Leeftijd - max
99
Aantal spelers - min
2
Aantal spelers - max
5
Speelduur - min
10
Speelduur - max
15
Nederlands
Ja
Complexiteit
1
Voorraad
44

Video