Categorie:Gezelschapsspellen

Hoe werkt Pocket Escape Room van 999 Games

Pocket Escape Room: een must voor puzzelaars

Spelinfo
  • Aantal spelers:1-6 spelers
  • Speelduur:60 minuten
  • Geschikt voor leeftijd:vanaf 12 jaar
  • Uitgever:999 Games
Pocket Escape Room online bestellen

Pocket Escape Room

Voor 15u besteld, morgen in huis

Met de Pocket Escape Room-reeks van 999 Games beleef je de ervaring van een escape room in een compact doosje. De coöperatieve game is een ware must-have voor liefhebbers van raadsels en puzzelaars. Er zijn verschillende edities verschenen, elk met een andere setting en raadsels. Omdat je na afloop van het spel alle uitkomsten weet, is elke Pocket Escape Room slechts één keer speelbaar.

Pocket Escape Room spelregels

Elke Pocket Escape Room variant is geschikt voor 1 tot 6 spelers vanaf 12 jaar. Jij en je teamgenoten krijgen altijd 60 minuten de tijd om tot een succesvolle ontsnappingspoging te komen. Concreet betekent dit dat je alle kaarten moet wegspelen voordat de tijd om is. Lees snel verder voor een bondige speluitleg van Pocket Escape Room.

Heb jij alle Pocket Escape Room-edities uitgespeeld? Bekijk eens de uitgebreide spellenreeks EXIT van 999 Games. Met EXIT maak je van jouw woonkamer een escape room!

Voorbereiding

Zorg dat je een stuk papier, een potlood en een horloge/ klok op tafel hebt liggen. Deze benodigdheden komen van pas bij alle varianten van Pocket Escape Room. Het is van belang dat de stapel met kaarten op volgorde ligt. De nummers staan vermeld in de linkerbovenhoek van elke kaart.

Het spel

Pocket Escape Room bevat 60 grote kaarten. Op deze kaarten staan raadsels, voorwerpen en puzzels die je gezamenlijk moet oplossen. Zodra jullie denken het antwoord te weten, mag de bovenste kaart omgedraaid worden. Klopt het antwoord? Dan staat op de kaart vermeld wat de volgende stap in het spel is. Bij een foutief antwoord volg je ook de stappen op de kaart. Daarbij noteer je op het papier dat jullie een misstap hebben gemaakt. Een serieuze consequentie heeft een onjuist antwoord niet. Wel snoept het wat punten af van de eindscore.

Verder is het simpelweg een kwestie van de raadsels oplossen die op de kaarten staan!

Ontsnappen uit de jungle, lab of gevangenis

Op dit moment zijn er 8 varianten van de Pocket Escape Room die je kunt spelen. Enkele populaire titels zijn Diefstal in Venetië en Het mysterie van Eldorado. De Pocket Escape Room De Tijd Vliegt neemt je mee naar het laboratorium van een gekke professor. Ook heeft 999 Games een editie uitgebracht waarbij jij en je vrienden moeten ontsnappen uit de beruchte gevangenis Alcatraz.