The Game Room
Webwinkel KeurmerkWebwinkel Keurmerk
Phase 10

Phase 10

Phase 10 is een ware bestseller bij de kaartspellen. Wie slaagt er in als eerste fase 10 te bereiken en het spel te winnen?

Kopen

Nog 5 producten in voorraad

Bekijk meer spellen uit: Kaartspellen

Beschrijving Phase 10


Phase 10 kan eenvoudig worden gespeeld met 2 tot 6 spelers en is geschikt voor jong en oud. Het doel van het spel is, zoals de naam al doet vermoeden, om tot fase 10 te geraken. Iedere fase omvat een bepaalde combinatie van kaarten die je moet zien te bemachtigen om een volgende fase te starten. Hoe hoger de fase, hoe moeilijker. Enkele combinaties die je moet zien te verzamelen zijn bijvoorbeeld twee sets van drie kaarten met een identiek getal. Naast cijfers zijn er ook speciale kaarten in het spel. Deze kunnen jou een zetje in de rug geven!

Bekijk hier de uitgebreide spelregels van Phase 10

Spelregels


Phase 10 is een ware bestseller bij de kaartspellen. Het kan eenvoudig worden gespeeld met 2 tot 6 spelers en is geschikt voor jong en oud. Wie slaagt er in als eerste fase 10 te bereiken en het spel te winnen?

Spelregels Phase 10

Spelers moeten proberen om fase 10 te bereiken van het spel. Iedere fase omvat een bepaalde combinatie van kaarten die je moet zien te bemachtigen om een volgende fase te starten. Hoe hoger de fase, hoe moeilijker. De fases zijn omschreven op een overzichtskaart en zijn:

 • Fase 1: 2 drielingen
 • Fase 2: 1 drieling en 1 reeks van vier
 • Fase 3: 1 vierling en 1 reeks van vier
 • Fase 4: 1 reeks van zeven
 • Fase 5: 1 reeks van acht
 • Fase 6: 1 reeks van negen
 • Fase 7: 2 vierlingen
 • Fase 8: 7 kaarten van één kleur
 • Fase 9: 1 vijfling en 1 tweeling
 • Fase 10: 1 vijfling en 1 drieling

Bij tweelingen tot vijflingen moeten spelers een set leggen die bestaan uit hetzelfde getal. De kleur van de kaart maakt niet uit.

In het geval van een reeks moeten spelers kaarten leggen die elkaar oovolgen. Ook hier maakt de kleur van de kaart niet uit.

Wanneer een fase een kleurenreeks vereist moeten spelers een reeks kaarten leggen met opvolgende getallen en dat in dezelfde kleur.

Een fase mag niet in delen worden uitgelegd, maar moet telkens in één keer compleet op tafel gelegd worden.

Speciale kaarten

In het spel zitten ook speciale kaarten.

Joker (kaart met ster): de joker kan op verschillende manieren worden gebruikt ter vervanging van eender welke kaart. De kaart kan worden ingezet om een fase uit te leggen of om een kaart aan te leggen.

Pestkaart (kaart met uitroepteken): Deze kaart mag alleen worden uitgelegd als laatste kaart tijdens je beurt. De pestkaart leg je bij een medespeler en zorgt ervoor dat deze een beurt moet overslaan.

Voorbereiding

Schud het spel kaarten dat bestaat uit getallen 1 tot 12 in verschillende kleuren en speciale kaarten zoals de joker en de pestkaart. Iedere speler krijgt vervolgens 10 kaarten die hij verborgen houdt voor de tegenstanders en een overzichtskaart waarin de fases staan uitgelegd. De rest van de kaarten wordt gedekt op het midden van de tafel gelegd als stapel. Een kaart wordt gedraaid ernaast gelegd als aflegstapel.

Spelverloop Phase 10

De speler links van de deler mag beginnen. Een beurt verloopt als volgt:

Trek een kaart

Wanneer een speler aan de beurt is moet hij of zijn een kaart pakken. Dit mag zowel van de gedekte stapel als van de aflegstapel.

Leg een fase af als je kan

Nadat de kaarten zijn genomen, mag hij een fase afleggen als hij kan. Dit moet in één keer volledig.

Leg kaarten af bij andere fasen indien mogelijk

Heeft een speler al in deze ronde een fase voltooid, dan mag hij de rest van zijn kaarten ook afleggen waar hij kan. De speler mag zo bestaande setjes of reeksen op tafel aanvullen tot hij of zij geen kaarten meer heeft.

Leg een kaart af bij de aflegstapel

Nadat alle kaarten zijn gelegd, moet de speler nog een kaart leggen bij de aflegstapel of een pestkaart leggen bij een tegenstander. Is dit jouw laatste kaart, dan eindigt deze ronde direct.

Einde van een fase / ronde

Een fase eindigt wanneer een speler er in slaagt om een fase te voltooien en de rest van de kaarten in zijn hand af te leggen op tafel. In de volgende ronde mogen spelers die hun fase hebben voltooit zich richten op de volgende fase. Spelers die er niet zijn in geslaagd om een fase te voltooien moeten ook in de volgende ronde eerst deze fase afwerken vooraleer ze een hogere fase kunnen beginnen. Spelers kunnen dus meerdere rondes doen over één fase.

Einde van het spel

De speler die als eerste er in slaagt om alle 10 fasen te voltooien, heeft het spel gewonnen. Kunnen meerdere spelers tegelijk hun tiende fase uitleggen, dan wordt er gekeken naar het aantal minpunten. De speler met de minste minpunten is de winnaar.

Puntentelling

Een fase is afgelopen als een speler zijn laatste kaart op de aflegstapel kan leggen. Spelers die niet hebben gewonnen moeten hun kaarten tellen volgens het puntensysteem. Deze punten zijn minpunten en kunnen doorslaggevend zijn op het eind.

 • Kaarten van 1-9: 5 punten
 • Kaarten van 10-12: 10 punten
 • Pestkaarten: 15 punten
 • Jokers: 20 punten

Eigenschappen


EAN
0887961497397
Merk
Mattel
Leeftijd - min
8
Leeftijd - max
99
Aantal spelers - min
2
Aantal spelers - max
6
Speelduur - min
35
Speelduur - max
45
Nederlands
Ja
Complexiteit
1
Voorraad
5

Voor 20u besteld, morgen in huis

14 dagen bedenktijd