The Game Room
Webwinkel KeurmerkWebwinkel Keurmerk
Kaartspel Pesten van Identity Games

Pesten

Een potje Pesten kan zowel met 2 spelers als met een grote groep. Degene die als eerste al zijn kaarten kwijt is, heeft het spel gewonnen.

€ 13,49

Nog 10 producten in voorraad

Bekijk meer spellen uit: Kaartspellen en Op reis

Beschrijving Pesten


Je kunt natuurlijk een regulier pakje kaarten gebruiken voor een potje Pesten. Maar met deze speciale Pesten-kaarten van het merk Identity Games maak je het jezelf nog gemakkelijker. Op elke kaart staan teksten en plaatjes die meteen zeggen wat je moet doen. Pak je bijvoorbeeld een 7? Dan blijf je ‘kleven’ en ben je nogmaals aan de beurt!

Kaartspel met verschillende regels

Pesten is naast Hartenjagen en Klaverjassen een van de meest bekende kaartspelletjes. Het doel van het spel is om als eerste al je kaarten kwijt te raken. De verdere invulling van het spel is wat minder eenduidig. Iedere vriendengroep hanteert vaak z’n eigen regeltjes. De regel ‘tien laat je kaarten zien’ of ‘heertje nog een keertje’ is lang niet bij iedereen gebruikelijk. Daartegenover staat dat ‘zeven kleven’ wel bij iedereen is ingeburgerd.

Spelregels


Pesten is een relatief eenvoudig kaartspel waarvoor een traditioneel pakje kaarten wordt gebruikt. Een potje Pesten kan zowel met 2 spelers als met een grote groep. Dit in combinatie met de eenvoudige spelregels, maakt Pesten een zeer populair kaartspel. Degene die als eerste al zijn kaarten kwijt is, heeft het spel gewonnen.

Pesten spelregels

Wellicht zijn er voor het kaartspel Pesten de meeste variaties in spelregels. The Game Room gaat daarom in op de basisregels van dit spel.

Voorbereiding

Van een pak kaarten worden alle 52 kaarten (inclusief jokers) voor het spel gebruikt. Hoeveel jokers zitten in een kaartspel? Over het algemeen bevat een standaard setje 2 jokers. Hoeveel kaarten elke speler aan het begin van het spel krijgt, is afhankelijk van het aantal spelers. Iedereen krijgt hetzelfde aantal kaarten, vaak 7 of 8. Laat de kaarten niet aan elkaar zien. De overige kaarten vormen de trekstapel en worden met de figuren naar beneden gelegd. De bovenste kaart van deze trekstapel wordt gebruikt als begin voor de centrale aflegstapel. Deze kaart is wél zichtbaar. Op basis van deze kaart wordt de eerste beurt gespeeld.

Kaarten opleggen 

Met de klok mee leggen spelers beurtelings een kaart uit eigen hand op. Deze kaart moet qua waarde óf kleur gelijk zijn aan de kaart van de aflegstapel. Ligt hier een harten 4, dan zou je een harten 8 of klaver 4 mogen opleggen. Het is niet verplicht om een kaart op te leggen. Kan een speler geen geldige zet doen of vult diegene liever zijn verzameling aan, dan neemt hij/zij een kaart van de aftrekstapel.

Pestkaarten 

Pestkaarten zijn kaarten met speciale functies. Door de grote variëteit in de spelregels, kunnen de functies en soort kaarten verschillen. Over het algemeen worden de volgende basisregels toegepast voor pestkaarten:

KaartHandeling
2De volgende speler trekt 2 kaarten van de trekstapel 
8De volgende speler moet een beurt overslaan 
BoerBij het opleggen van een Boer benoem je de kleur waar de volgende kaart mee gespeeld moet worden 
AasEen Aas draait de volgorde van de beurten om. Wordt het spel met de klok mee gespeeld? Dan speel je nu tegen de klok in. Bij 2 spelers mag je dus nog een keer 
Joker De volgende speler moet 5 kaarten van de stapel trekken. Een joker mag op alle kaarten worden gegooid

Spelers mogen niet met een pestkaart eindigen. Is een pestkaart je allerlaatste kaart, dan zul je een nieuwe kaart van de trekstapel moeten pakken.

Einde van het spel

Is de overwinning in zicht en heb je nog één speelkaart in handen? Dan ben je verplicht om te kloppen en/of ‘laatste kaart’ te roepen. Wordt dit per ongeluk vergeten, dan moet de speler 2 strafkaarten pakken van de stapel. De winst is hiermee een stukje verder uit zicht.

Eigenschappen


EAN
8714649010901
Merk
Identity Games
Leeftijd - min
6
Leeftijd - max
99
Aantal spelers - min
2
Aantal spelers - max
5
Speelduur - min
20
Speelduur - max
30
Nederlands
Ja
Complexiteit
1
Voorraad
10
Formaat
165 x 130 x 35 mm

Voor 20u besteld, morgen in huis

14 dagen bedenktijd