The Game Room
Webwinkel KeurmerkWebwinkel Keurmerk

Op de markt: Drankspel voor een lange avond vol plezier

Regels Op de markt drankspel
Een drankspel dat je zo lang als je wilt kan blijven spelen. Je hebt enkel een dobbelsteen en een pak speelkaarten nodig.

Een drankspel dat je zo lang als je wilt kan blijven spelen. Voor het spel op de markt heb je niet veel nodig, terwijl je toch verzekerd bent van een avond vol plezier met je vrienden.

Benodigdheden

Voor het spelen van Op de markt heb je enkel een dobbelsteen en een pak speelkaarten nodig. Er wordt enkel gespeeld met een Aas en een kaart met waarde 2, 3, 4 en 5.

Leg de kaarten van laag naar hoog gesloten op een rij op tafel.

Spelregels Op de Markt

Tijdens het dobbelen worden kaarten geopend en gesloten. Spelers die een 6 gooien mogen de som van het de waardes van de open kaarten uitdelen in slokken aan tegenspelers.

Spelverloop

De eerste speler gooit de dobbelsteen. Gooit hij bijvoorbeeld een 2, dan mag hij de kaart met waarde 2 open leggen zodat de spelers deze kunnen zien.

Vervolgens is het aan de volgende speler om te gooien. Gooit deze bijvoorbeeld een 4, dan wordt de kaart met waarde 4 opengedraaid.

Gooit een speler een aantal ogen waarvan de kaart al open ligt, dan wordt deze terug gesloten gedraaid.

Wanneer een speler een 6 gooit, dan mag hij een aantal slokken uitdelen aan zijn medespelers. Hij mag alles uitdelen aan één speler, of deze verdelen over meerdere spelers. Het aantal slokken wordt bepaald door de som van de waardes van de kaarten die op dat moment open op tafel liggen. Liggen er bijvoorbeeld een kaart met waarde 2 en 5 open, dan mag hij 2+5 ofwel 7 slokken uitdelen.

Als er gedronken is geweest door een speler, gaat het spel gewoon verder. De kaarten die open liggen, blijven open.

Terug naar overzicht