Interessante nieuwtjes en artikelen over spellen

Uitleg over de Rummikub varianten

Deze Rummikub varianten moet je kennen

Rummikub behoort tot één van de best verkochte gezelschapsspellen ter wereld. Van het klassieke spel met de plastic stenen zijn maar liefst 20 miljoen exemplaren verkocht in 30+ landen. Ook in Nederland zijn we niet vies van een potje Rummikuppen. De kans is groot dat je bekend bent met het Rummikub spel met cijfers en de lettervariant. Maar wist je dat er nóg meer varianten zijn? The Game Room zet de verschillende versies voor je op een rij, inclusief de spelregels.

Uitgebreide achtergrondinformatie over sling puck bordspel van hout

Maak kennis met de partygame Sling Puck

Sling Puck is razendpopulair. Zo populair zelfs, dat dit behendigheidsspelletje bij vrijwel alle (online) spellenwinkels is uitverkocht. Hoe gaat het spel in z’n werk en is de hype terecht? The Game Room gaat voor je op onderzoek uit. En jawel, het is ons gelukt om het zeer gewilde Sling Puck bordspel te bemachtigen. Tijd om de som op de proef te nemen!

Backgammon variant

Welke varianten backgammon zijn er

Het spel backgammon bestaat al zo'n vijfduizend jaar. Gedurende die tijd zijn er een aantal backgammon varianten ontstaan. We laten je kennismaken met enkele varianten en de verschillen tussen de verschillende spellen en het originele backgammon spel.

Beste reisspellen 2022 voor op vakantie

De 10 beste reisspellen voor op vakantie

Ticket to Ride en 30 Seconds zijn leuk, maar door hun grote formaat niet ideaal om mee op reis te nemen. The Game Room is daarom op zoek gegaan naar de leukste, lichtgewicht spellen met een compact formaat.

Aankondiging Saboteur de Donkere Grot

Aankondiging Saboteur de Donkere Grot

We kunnen onze geluk niet op, want binnenkort verschijnt een gloednieuwe variant van het kaartspel Saboteur! In Saboteur de Donkere Grot van 999 Games zijn er twee teams van dwergen die het tegen elkaar opnemen in hun ontsnappingstocht.

Verwacht: De Zoektocht naar El Dorado uitbreiding

De Zoektocht naar El Dorado krijgt een uitbreiding

De Zoektocht naar El Dorado gaat verder! Binnenkort krijgt dit spannende expeditie spel van 999 Games een uitbreiding. De uitbreiding introduceert de nieuwe modules Gevaren en Muisca. Deze zorgen voor extra uitdaging, variatie en nieuwe wendingen in het spel.

Winnaars Golden Geek Awards 2021

Winnaars Golden Geek Awards 2021

Deze week zijn de winnaars van de Golden Geek Awards 2021 bekend gemaakt. Deze prijs is in het leven geroepen door het internationale spellenportaal Boardgamegeek. Spellenuitgever White Goblin Games is met ruim 3 spellen in de prijzen gevallen.

Beste spellen voor 2 personen

De beste bordspellen voor 2 personen in 2022

Veel spellen met een tweespeler optie gaan gepaard met suffe, aangepaste regels of zijn simpelweg niet entertaining genoeg. The Game Room laat zien dat er naast the good old Stratego, Monopoly en schaken genoeg te gekke bord- en kaartspellen zijn voor 2 personen. Wij hebben een lijst gemaakt met de 15 beste spellen voor 2 personen.

Paladijnen van het Westelijk Koninkrijk nieuwe release

Nieuw: Paladijnen van het Westelijk Koninkrijk

White Goblin Games heeft weer een nieuw worker placementspel aan hun portfolio toegevoegd. Paladijnen van het Westelijk Koninkrijk speelt zich af in een turbulente tijd in het West-Frankische Rijk, rond het jaar 900. Het doel is om aan het einde van het spel de meeste overwinningspunten te bezitten.

Gezelschapsspel Sjoelen spelregels

Sjoelen: hoe zat het ook alweer?

Naast Monopoly is er nog een spel dat vaak rond de feestdagen van zolder wordt gehaald: de sjoelbak. Om onenigheid tijdens het spelen te voorkomen, duiken wij voor jou in de officiële spelregels.

The Queen's Gambit bordspel Asmodee

Asmodee komt met The Queen's Gambit bordspel

Fan van de Netflix-serie The Queen's Gambit? Dan hebben we goed nieuws voor je; Spellenuitgever Asmodee komt binnenkort met The Queen's Gambit: The Game (12+). In dit strategiespel kruipen spelers in de huid van Beth Harmon. Hiervoor hoef je absoluut géén schaakgenie te zijn!

Wingspan app op Android

Wingspan nu ook te spelen op je smartphone

Sinds de release van Wingspan in 2019 vliegt het prijswinnende spel over de toonbanken. Na een digitale versie voor de Switch en PC ontwikkeld door Monster Couch, kun je Wingspan nu ook downloaden in de Google Play Store. Vooralsnog is het spel alleen beschikbaar voor Android-apparaten.

Winnaars Speelgoed van het Jaar 2021

Dit zijn de winnaars Speelgoed van het Jaar 2021

Al ruim 45 jaar wordt de Verkiezing Speelgoed van het Jaar georganiseerd. De vakjury heeft zich ook dit jaar over vele ingezonden spellen en speelgoed gebogen en hieruit een mooie selectie gemaakt. The Game Room neemt de grote winnaars van Speelgoed van het Jaar 2021 met je door.

Bordspel Roam White Goblin Games

Maak je klaar voor de wereld van Roam!

Met het spel Roam introduceert spellenuitgever White Goblin Games binnenkort een compleet nieuwe wereld: de wereld van Arzium. Arzium is een wereld van oude beschavingen, bizarre karakters, onverklaarbare wonderen en kleurrijke personages.

Verwacht: Throw Throw Avocado

Verwacht: Throw Throw Avocado

De makers van Exploding Kittens komen met een vervolg op het partyspel Throw Throw Burrito. In Throw Throw Avocado maakt de burrito plaats voor the Millennial’s favorite. Spelers verzamelen kaarten en moeten de door de lucht vliegende avocado’s zien te ontwijken.