The Game Room
Webwinkel KeurmerkWebwinkel Keurmerk

Nieuw: Paladijnen van het Westelijk Koninkrijk

Paladijnen van het Westelijk Koninkrijk nieuwe release
White Goblin Games heeft weer een nieuw worker placementspel aan hun portfolio toegevoegd. Paladijnen van het Westelijk Koninkrijk speelt zich af in een turbulente tijd in het West-Frankische Rijk, rond het jaar 900. Het doel is om aan het einde van het spel de meeste overwinningspunten te bezitten.

White Goblin Games heeft weer een nieuw worker placementspel aan hun portfolio toegevoegd. Paladijnen van het Westelijk Koninkrijk speelt zich af in een turbulente tijd in het West-Frankische Rijk, rond het jaar 900. Het doel is om aan het einde van het spel de meeste overwinningspunten te bezitten. Deze punten kun je o.a. behalen door te bouwen, het geloof te verspreiden en te vechten.

Het verhaal

Paladijnen van het Westelijk Koninkrijk speelt zich af in een turbulente tijd in het West-Frankische Rijk, rond het jaar 900. Ondanks verwoede pogingen om de stad op te bouwen, worden omliggende gemeentes bedreigd door buitenstaanders. Saracenen verkennen de grenzen, terwijl Vikingen rijkdom en vee plunderen. Zelfs de Byzantijnen uit het Oosten laten hun donkere kant zien. Als nobele mannen en vrouwen proberen de spelers arbeiders uit de stad in te huren, om zich te kunnen verdedigen tegen vijanden, versterkingen te bouwen en het geloof in het land te verspreiden. Gelukkig ben je niet alleen. De koning heeft als wijs man zijn beste ridders gestuurd om te helpen bij deze inspanningen. Zadel de paarden, slijp de zwaarden, de paladijnen komen eraan.

Het spel in het kort

Paladijnen van het Westelijk Koninkrijk is een expertspel voor 1-4 spelers. Je kunt dit spel dus ook in je eentje spelen. Iedere ronde vragen spelers om hulp van een specifieke paladijn en huren ze arbeiders in om taken uit te voeren. Tijdens het spel zal langzaam het geloof, de kracht en de invloed stijgen. Niet alleen heeft dit effect op het aantal overwinningspunten, maar het bepaalt ook de kracht van je acties. Het spel is afgelopen aan het einde van de 7e ronde.

Wie een blik werpt op de doos en de spelonderdelen van Paladijnen van het Westelijk Koninkrijk, ziet vast en zeker overeenkomsten met andere spellen van White Goblin Games. Qua artwork en spelconcept lijkt het worker placementspel namelijk aardig op Architecten van het Westelijk Koninkrijk en Rovers van de Noordzee. Dat is niet zo gek, want al deze spellen zijn ontworpen door Shem Phillips.

Bestel Paladijnen van het Westelijk Koninkrijk online

Terug naar overzicht