The Game Room
Webwinkel KeurmerkWebwinkel Keurmerk

Nieuw op Kickstarter: CATastrophe

CATastrophe spel op Kickstarter
Sinds deze maand is er een nieuw ‘kittig’ kaartspel voor kattenliefhebbers te vinden op Kickstarter: CATastrophe. In de game staan iconische katten die het internet domineren centraal. The Game Room zet deze Kickstarter-campagne maar al te graag in de schijnwerpers.

De crowdfundingwebsite Kickstarter heeft ons al een aantal pareltjes van spellen opgeleverd, waaronder het bekende kaartspel Exploding Kittens. Sinds deze maand is er een nieuw ‘kittig’ kaartspel voor kattenliefhebbers te vinden op Kickstarter: CATastrophe. In de game staan iconische katten die het internet domineren centraal. The Game Room zet deze Kickstarter-campagne maar al te graag in de schijnwerpers.

Over het spel CATastrophe

Het spel CATastrophe is, zoals de bedenkers het zelf zeggen, net zo onvoorspelbaar als katten zelf. Elke speler start met 9 levens en moet de chaotische chaos zien te overleven om tot kampioen gekroond te worden. Zogeheten Power Cats met unieke superkrachten helpen je aan de overwinning. Maar pas op, er zijn ook katten met slechte bedoelingen in het spel die jouw vroegtijdige ondergang beramen.

CATastrophe wordt gespeeld met kaarten, dobbelstenen en een speelbord. Elke beurt bestaat uit 3 onderdelen: De Claw Phase (kaarten spelen), De Paw Phase (handkaarten aanvullen) en de CATastrophe Phase (mini-games). Door acties uit te voeren, of juist acties van anderen te stoppen, moeten spelers proberen alle 9 levens van elkaar te beëindigen. CATastrophe is geschikt voor 2-6 kattenfans vanaf 10 jaar. Een potje neemt circa 30 tot 45 minuten in beslag.

Tot in detail weten hoe je dit spel speelt? Bekijk hier de officiële CATastrophe website met handleiding.

Wereldberoemde katten in de hoofdrol

CATastrophe bevat prachtig artwork (gemaakt door Jenny Parks en Jacqui Davis) van iconische internet katten van over de hele wereld. Van Lil BUB (helaas nu in de kattenhemel), Molly, Sunglass Cat, Hosico en de wonderschone Ragdoll Princess Aurora. Zij worden neergezet als echte helden, zowel met als zonder cape en toverstaf.

De enige katteniconen die wij echt in het rijtje missen zijn de Japanse Maru en onze ‘eigen’ pluizenbollen Smoothie & Milkshake. De twee Britse langharen uit Eindhoven zijn razendpopulair op Instagram en hebben ruim 2 miljoen volgers. Ondanks deze gemiste kans willen wij CATastrophe het liefst vandaag nog in huis hebben!

De bedenkers van CATastrophe

Het idee komt van het stel Josh en Abi uit het Amerikaanse Austin. Twee kattenliefhebbers die wel iets zagen in het concept van 9 kattenlevens voor een kaart-of bordspelletje. In juli 2016 werd een serieus begin gemaakt aan de ontwikkeling van CATastrophe. De boel kwam in een stroomversnelling toen het stel in 2017 in aanraking kwam met bekende katteneigenaren én Jenny Parks tijdens CatCon (een soort Comic Con, maar dan voor kattenfans). Op 4 mei 2021 werd het spel gelanceerd op Kickstarter en hoopt het Amerikaanse stel genoeg geld op te halen om CATastrophe echt op de markt te brengen.

Bekijk de Kickstarter-pagina van CATastrophe voor meer informatie en donatiemogelijkheden.

Terug naar overzicht