The Game Room
Webwinkel KeurmerkWebwinkel Keurmerk

Meppen: Kaartspel met snelheid en reactievermogen

Kaartspel Meppen regels
Verover kaarten door als eerste op de pot te slaan. Meppen lijkt op Jungle Speed, maar speel je met reguliere speelkaarten.

Geen nood, je zal niet met verwondingen het spel eindigen. In het kaartspel Meppen draait alles om reactievermogen en snelheid. Het spel kan al worden gespeeld vanaf twee spelers en gaat vaak samen met heel wat enthousiasme.

Benodigdheden Meppen

Afhankelijk van het aantal spelers volstaat één of twee spellen kaarten. In sommige gevallen worden de kaarten met een waarde van 2 tot 5 uit het spel gehaald, maar dit is geen vereiste.

Spelregels Meppen

Het doel van het spel is eenvoudig: bemachtig zo snel mogelijk alle kaarten die in het spel zijn. Kaarten kunnen worden veroverd door als eerste op de pot te meppen. Dit mag echter alleen wanneer iemand een kaart met dezelfde waarde als de vorige kaart heeft gegooid. Klinkt dit principe je bekend in de oren? Ons in elk geval wel! In het spelletje Jungle Speed moeten spelers razendsnel naar de totem grijpen indien dezelfde kaarten op tafel liggen. Het doel is echter het omgekeerde: raak zo snel mogelijk al je kaarten kwijt.

Spelverloop Meppen

Schud alle kaarten goed en verdeel deze onder alle spelers. Haal de jokers eruit. De spelers mogen hun eigen kaarten en die van andere spelers niet zien. Iedere speler mag om beurten een kaart open in het midden leggen. Heeft de gegooide kaart dezelfde waarde als de vorige kaart, dan moeten alle spelers zo snel mogelijk op de pot proberen te meppen. De speler die als eerste mept, wint de kaarten uit de pot.

Ligt de volgende kaart er al of mept iemand verkeerd, dan is het een ongeldige slag. In dat geval moet de speler iedere medespeler een kaart geven.

Speciale kaarten

De Boer, Dame, Heer en Aas zijn speciale kaarten. Gooit een speler een van deze kaarten, dan mag de volgende speler meer kaarten spelen.

  • Boer: de volgende speler gooit één kaart op de pot
  • Dame: de volgende speler gooit twee kaarten op de pot
  • Heer: de volgende speler gooit drie kaarten op de pot
  • Aas: de volgende speler gooit vier kaarten op de pot

Gooit deze volgende speler geen plaatje, dan mag je de pot pakken.

Gooit hij hetzelfde plaatje, dan kan iedereen meppen, want het gaat om een dubbel plaatje. Gooit de volgende speler een ander plaatje? Dan is het aan de speler daaropvolgend om x aantal kaarten op de pot te gooien.

Winnaar Meppen

De speler die alle kaarten weet te bemachtigen wint het spel.

Variant Meppen

Je kan de Joker ook betrekken in het spel. In dat geval is de Joker altijd dezelfde waarde als de vorige kaart en mag er dus altijd gemept worden.

Terug naar overzicht