The Game Room
Webwinkel KeurmerkWebwinkel Keurmerk

Maak je klaar voor de wereld van Roam!

Bordspel Roam White Goblin Games
Met het spel Roam introduceert spellenuitgever White Goblin Games binnenkort een compleet nieuwe wereld: de wereld van Arzium. Arzium is een wereld van oude beschavingen, bizarre karakters, onverklaarbare wonderen en kleurrijke personages.

Met het spel Roam introduceert spellenuitgever White Goblin Games binnenkort een compleet nieuwe wereld: de wereld van Arzium. Arzium is een wereld van oude beschavingen, bizarre karakters, onverklaarbare wonderen en kleurrijke personages. Het wordt gezien als een interactieve puzzel waarbij spelers zullen strijden om de overmacht van verschillende kaarten. De eerste reacties zijn in ieder geval zeer positief!

Roam: op zoek naar ronddwalende karakters

In de wildernis van Arzium raken allerlei karakters verdwaald. Aan jou de taak om de ronddwalende karakters te vinden en wakker te maken. Eenmaal ontwaakt, sluiten de wezens zich bij je aan om meer verloren karakters te vinden. Door reiskaarten op strategische wijze te spelen kun je landkaarten doorzoeken en karakters vinden.

Tijdens de reis mogen spelers artefacten kopen welke speciale acties bevatten. Als aan het einde van een beurt de 6 velden van een speelkaart in het speelgebied volledig zijn gevuld met reisstenen, dan is de speelkaart voltooid. Het ronddwalende karakter is gevonden! Zodra een speler tien karakters in zijn team heeft, eindigt het spel. Iedereen telt de punten van hun eigen karakters bij elkaar op. De speler met de meeste punten wint het spel.

Roam is geschikt voor 2 - 4 spelers vanaf 8 jaar. Een potje neemt ongeveer een half uurtje in beslag. Het spel is bedacht door auteur Ryan Laukat. Voor de gelegenheid heeft Ryan Lauka ook het complete (en zeer fraaie) artwork voor zijn rekening genomen.

Een strategisch puzzelspel voor de casual speler

Een aantal spellenfanaten hebben het spel Roam al mogen uitproberen. De eerste reacties? Die zijn zeer positief! Roam wordt gezien als een licht strategisch puzzelspel voor de casual speler. De vrij eenvoudige spelregels maken Roam toegankelijk, ook als je geen geboren strateeg bent. Ook biedt Roam een hoge mate van interactie omdat je vaak in elkaars vaarwater zit en jouw tegenstanders te slim af wilt zijn om meer (waardevolle) karakters te vinden.

De exacte releasedatum van Roam is nog niet bekend.

Terug naar overzicht