The Game Room
Webwinkel KeurmerkWebwinkel Keurmerk
Levensweg Junior spelregels

Levensweg Junior

Levensweg Junior van Hasbro is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar en neemt spelers mee langs de leukste vakantie-avonturen.
Kopen
Bekijk meer spellen uit: Kinderspellen

Spelregels


‘Grote mensen thema’s’ als trouwen, studeren en carrière maken zijn voor jonge kinderen niet erg aantrekkelijk. Daarom heeft Hasbro een junior versie uitgebracht van het bekende bordspel Levensweg. Levensweg Junior is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar en neemt spelers mee langs de leukste vakantie-avonturen.

Levensweg Junior spelregels

Het bordspel Levensweg Junior voert je langs waanzinnige bezienswaardigheden zoals kastelen en dierentuinen. Het doel is om als eerste 10 sterren te verzamelen, deze kun je onderweg verdienen. The Game Room neemt de spelregels van Levensweg Junior stapsgewijs met je door.

Voorbereiding

Zet het speelbord inclusief draaiwijzer klaar in het midden van de tafel. Sorteer nu de kaarten op categorie (actiekaarten, geldbiljetten, VIP-kaarten en avonturenboekjes) zodat er 4 verschillende stapeltjes ontstaan. Zorg dat de actiekaarten gesloten worden neergelegd.

Elke speler kiest nu een auto (pion) en zet deze op het startvakje van dezelfde kleur. Pak vervolgens het avonturenboekje dat bij je auto hoort. Elke speler krijgt 3 VIP-kaarten. Bekijk op het speelbord de plaatsen die weergeven staan op de VIP-kaarten. Indien je met jouw auto op deze plaatsen komt, ontvang je een bonus ster. Ook jonge kinderen komen zonder geld niet ver, dus krijgt iedereen 4 biljetten van €1 mee. 

Het spelverloop

De oudste speler mag beginnen en daarna wordt met de klok mee gespeeld. Ben je aan de beurt? Voer dan de volgende acties in de genoemde volgorde uit:

  1. Draai aan de draaiwijzer van het speelbord
  2. Verplaats je auto het gedraaide aantal vakjes vooruit
  3. Lees op het geëindigde vakje wat je precies moet doen. Dit kan een geel actievakje zijn of een attractie.
  4. Nu is de volgende speler aan de beurt

Goed om te weten: je hoeft niet het exacte aantal te draaien om in een attractie te mogen. 

Geel actievakje

Wie op een geel actievakje terecht komt, pakt een actiekaart. Actiekaarten leveren sterren óf geld op. Als je pech hebt, moet je sterren of geld afstaan. Je weet met actiekaarten dus nooit wat je kunt verwachten. De gepakte actiekaarten mag je open voor je op tafel leggen.

Attractie

Ben je op een attractie geëindigd? Dan betaal je de toegangsprijs aan de bank. Is de entree gratis, dan heb je geluk en mag je naar binnen zonder een cent te betalen. Leg vervolgens een ster op jouw avonturenboekje en werp een blik op je eigen VIP-kaarten. Heb je het bijbehorende kaartje in je bezit, dan krijg je een bonus ster. Draai tot slot deze kaart om, om te laten zien dat je hier reeds bent geweest.

Einde van het spel

De speler die als eerste 10 sterren heeft verzameld, wint het spel.

Levensweg Junior spelregels (PDF)

Voor 20u besteld, morgen in huis

14 dagen bedenktijd