The Game Room
Webwinkel KeurmerkWebwinkel Keurmerk

Kleine Houten schaakstukken

Een set prachtige kleine houten schaakstukken van het merk Star. De vilten onderkant voorkomt krassen op je schaakbord.

€ 17,99

Nog 19 producten in voorraad

Bekijk meer spellen uit: Accessoires

Beschrijving Kleine Houten schaakstukken


Een set prachtige kleine houten schaakstukken. De koning is 5 cm en de overige stukken hebben een bijpassende lengte. Het formaat is staunton 1. De stukken zijn onder meer te gebruiken op de S-varianten Yenigün backgammon spellen. Alle schaakstukken zijn gemaakt van massief hout en hebben een vilten onderkant zodat je geluidloos kunt schaken zonder krassen op het schaakbord te maken. 

Ben je op zoek naar schaakstukken van een groter formaat? The Game Room heeft ook set houten schaakstukken met een koning van 9cm hoog. Het hout van deze set is mooi afgewerkt met een matte lak. Ter bescherming van het schaakbord zijn de stukken voorzien van fluweel aan de onderkant.

Combineren met een houten schaakbord

Dankzij ons assortiment houten schaakborden kun je jouw schaakset direct compleet maken. De schaakborden worden handgemaakt in Turkije van hoogwaardig walnoot- en eikenhout. Elk speelvlak is afgewerkt met een krasvaste lak (hoogglans) zodat het schaakbord er lang netjes uit blijft zien. De borden zijn verkrijgbaar in 3 verschillende maten: 30, 37 en 43 cm.

Spelregels


Ben je op zoek naar een bordspel voor 2 spelers waarbij je de hersens flink kunt laten kraken? Dan is schaken een goede keuze. Een doordachte strategie en inzicht zijn dé ingrediënten om dit strategische bordspel te winnen. Het doel: zorgen dat je de koning van de tegenspeler geen zet meer kan doen. Schaakmat!

Schaken spelregels

Het schaakbord bestaat uit 64 zwart-witte vakken in een 8x8 raster. Elke soort stuk heeft een vaste opstelling. De uiterste hoeken van het bord zijn altijd gereserveerd voor de torens en de pionnen horen op de voorste rij. In de ‘regels voor het schaakspel’ kun je de exacte beginopstelling van de stukken vinden. Staat alles op de juiste plek? Dan mogen de spelers om de beurt een zet doen. De speler met de witte schaakstukken begint.

Beweging van de schaakstukken

Elke schaakstuk heeft zijn eigen beperkingen. Dit betekent dat je een stuk op slechts een paar manieren over het schaakbord mag verplaatsen. Deze regel maakt schaken dan ook een erg strategisch spel waarbij je een paar stappen vooruit moet denken. Zo mag een speler de loper alleen diagonaal verzetten, zonder hierbij over een ander stuk heen springt.

Stukken slaan

Om tot een schaakmat te komen, moeten de schaakstukken rondom de koning uitgeschakeld worden. Bij schaken heet dit ‘stukken slaan’. De kunst is om tijdens de eigen beurt een stuk van jezelf zo te verplaatsen dat deze terecht komt op het vak waar de tegenstander staat. Door de verovering van deze plek moet het stuk van de ander het speelveld verlaten.

Het spel winnen

Zodra de koning van de tegenstander geen zet meer kan doen waarbij hij zichzelf niet opnieuw schaak zet, is er sprake van schaakmat. Is jouw koning helemaal klem gezet, dan heb je het spel verloren.

Kleine Houten schaakstukken spelregels (PDF)

Eigenschappen


EAN
8694051050224
Merk
Star
Leeftijd - min
6
Leeftijd - max
99
Aantal spelers - min
2
Aantal spelers - max
2
Speelduur - min
10
Speelduur - max
20
Complexiteit
3
Voorraad
19