The Game Room
Webwinkel KeurmerkWebwinkel Keurmerk

Keer op Keer

Keer op keer is een dobbelspel waarin er niet alleen geluk, maar ook heel wat tactiek aan te pas komt. Het spel vertoont het gelijkenissen met het dobbelspel Qwixx.

Kopen

Nog 3 producten in voorraad

Bekijk meer spellen uit: Dobbelspellen

Beschrijving Keer op Keer


Keer op Keer is een gezellig dobbelspel waarmee je een hele avond zoet bent. Het gezelschapsspel van 999 Games daagt spelers uit niet alleen op vlak van geluk, maar ook van strategie.

Speelplezier voor het hele gezin!

Tijdens het dobbelspel Keer op Keer moeten spelers trachten vakjes op hun speelveld aan te kruisen. Het doel is om zo snel mogelijk kolommen en gebieden in dezelfde kleur te vullen. Niet alleen moet je dus goed gooien, maar ook je puzzelvaardigheid wordt op de proef gesteld.

Kies bij elke beurt een gedobbelde kleur en cijfer. Deze mag je combineren waardoor je aangrenzende vakjes van de gekozen kleur ook mag aankruisen. Je scoort niet alleen punten door de steeds de juiste keuze te maken, maar door goed te kiezen belemmer je ook je medespelers in hun strategie.

Zet je medespelers een hak met de juiste strategie

Kies verstandig en vergroot je eigen keuzemogelijkheden uit door je speelveld uit te breiden. Niet alleen scoor je punten met volledige kolommen, maar je kunt ook bonussen verdienen als je alle vakjes van een bepaalde kleur hebt aangekruist. Heeft een speler twee volledige kleuren afgevinkt, dan eindigt het spel. Wie behaalt de meeste punten?

Inhoud van het spel

  • 6 dobbelstenen

  • Blok met speelvelden

  • 6 viltstiften

  • Spelregels

Spelregels


Keer op keer is een dobbelspel waarin er niet alleen geluk, maar ook heel wat tactiek aan te pas komt. Door de eenvoud van de spelregels is het populair bij zowel volwassenen als kinderen vanaf 8 jaar. Omdat je telkens tactisch moet kiezen voor de juiste combinatie van dobbelstenen vertoont het gelijkenissen met het dobbelspel Qwixx. Wedden dat het niet bij één spelletje blijft eens je begint?

Spelregels Keer op keer

Spelers moeten zo goed mogelijk hun scoreveld invullen zodat ze er in slagen om volledige kolommen of zo snel mogelijk gelijk gekleurde gebieden aan te kruisen. Deze leveren immers de meeste punten op. Vermijd ook het gebruik van jokers en probeer zoveel mogelijk sterren aan te kruisen om veel punten te scoren.

Velden aankruisen kan door bij iedere worp een gedobbelde kleur te combineren met een gedobbeld cijfer. Dit bepaalt hoeveel velden je van een bepaalde kleur mag aankruisen. Maar let op, want ook andere spelers profiteren mee van jouw worp. Kies daarom strategisch en vergroot jouw winstkans door deze van je tegenstanders te verkleinen.

Voorbereiding

Voor het spelen van Keer op keer heb je niets meer dan zes dobbelstenen en een scoreblok nodig. Zo zijn er drie zwarte dobbelstenen en drie dobbelstenen met kruisjes. De weinige benodigdheden zorgen ervoor dat dit ook een leuk spel is om mee te nemen op reis.

Spelverloop Keer op keer

De speler die het spel mag starten wordt bepaald door loting. Deze actieve speler mag nu als eerste de zes dobbelstenen werpen. Uit de worp kiest hij vervolgens één dobbelsteen met een getal en één dobbelsteen met een kleur. Deze keuze mag hij nu aankruisen op zijn scoreveld.

Na de keuze van de actieve speler mogen de andere spelers nu kiezen uit de overgebleven vier dobbelstenen om ook iets aan te kruisen uit hun scoreveld. Meerdere spelers mogen dezelfde combinatie kiezen uit de overgebleven dobbelstenen. Uitzondering: bij de eerste drie worpen mogen de niet actieve spelers kiezen uit alle zes de dobbelstenen.

Nadat iedere spelers iets heeft aangekruist of gepast is het aan de volgende speler om te gooien.

Dit spel spelen met jonge spelliefhebbers? Keer op Keer Kids heeft vereenvoudigde spelregels en is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar.

Passen

Belangrijk om te weten is dat je bij iedere beurt een combinatie MAG kiezen, maar niet moet. Je kunt dus ook passen, zelfs als actieve speler. In het geval van dit laatste mogen de andere spelers kiezen uit alle zes de dobbelstenen.

Vakjes aankruisen op het scoreveld

Je worp bepaalt het aantal en de kleur van de kruisjes die je mag zetten op je scoreblad. Hiervoor is de belangrijkste regel dat de vakjes die worden aangekruist aangrenzend moeten zijn. De vakjes moeten elkaar volledig aangrenzen en dus niet alleen in een hoek.

Bij de eerste beurt moet het eerste kruisje ook in de kolom H gezet worden. Nieuwe kruisjes moeten altijd grenzen aan ten minste 1 bestaand kruisje. Of je moet het eerste kruisje van die beurt opnieuw in kolom H beginnen.

Het is niet toegestaan om het aankruisen van vakjes te delen in twee gebieden. Ook mag je niet meer of minder vakjes aankruisen dan dat het gekozen getal aangeeft.

Jokers

Er zijn twee soorten jokers in het spel:

  • Het zwarte kruis: spelers die deze joker gooien mogen een kleur kiezen. Gebruik je deze joker, dan moet je wel een uitroepteken wegstrepen onderaan je scoreblad. Dit kost je dus 1 punt op het einde van het spel.
  • Een vraagteken: spelers mogen een willekeurig getal kiezen. Ook in dit geval geldt dat wanneer je de joker gebruikt je onderaan je scoreblad een uitroepteken moet wegstrepen.

Einde van het spel

Het spel is afgelopen als 1 speler twee kleuren volledig heeft afgekruist. De speler met de meeste punten is dan de winnaar. Is het een gelijke stand qua punten, dan wint de speler met de meeste uitroeptekens.

Score optellen

Rechts op je scoreblad zie je vier verschillende manieren waarop je punten verdient:

  • Bonus: Alle punten voor de kleurbonus.
  • A-O: Alle punten van afgeronde kolommen.
  • ! : Één punt voor elk zichtbare uitroepteken.
  • ☆ : Twee minpunten voor elk zichtbare ster.

A-O

Onder elke kolom staan twee getallen. Het bovenste getal is het puntenaantal dat een speler verdient als hij als eerste de kolom vervolledigt. Het onderste getal is het aantal punten dat een speler verdient als hij later dan een andere speler de kolom vervolledigt.

Kleurenbonus

Zodra een speler als eerste alle vakjes van een kleur heeft aangekruist op zijn scoreblad krijgt hij een kleurbonus. Als eerste mag hij de 5 omcirkelen in de desbetreffende kleur. Andere spelers die later dezelfde kleur vervolledigen kunnen nu enkel nog 3 punten krijgen. Wanneer een speler twee keer een kleurenbonus heeft, dan eindigt het spel en worden alle punten opgeteld.

Varianten

Solovariant

Keer op keer kan ook solo worden gespeeld. Dezelfde spelregels zijn van kracht, alleen wordt er nu met slechts vier dobbelstenen gespeeld (twee zwarte en twee met kruisjes). In totaal zijn er 30 worpen waarbij je kruisjes kunt aanvinken. Het doel is om zoveel mogelijk punten te scoren.

Keer op Keer spelregels (PDF)

Eigenschappen


EAN
8719214421847
Merk
999 Games
Leeftijd - min
8
Leeftijd - max
99
Aantal spelers - min
1
Aantal spelers - max
6
Speelduur - min
15
Speelduur - max
20
Nederlands
Ja
Complexiteit
1
Voorraad
3

Video