The Game Room
Webwinkel KeurmerkWebwinkel Keurmerk

Kardinaal Puf: Een spelletje na-aperij

Bierspel Kardinaal Puf spelregels
In dit knotsgekke drankspelletje wordt er steeds geproost op Kardinaal Puf. Dat gebeurt met een reeks handelingen die alle spelers moeten nadoen. Onthoud jij ze allemaal?

In dit knotsgekke drankspelletje wordt er steeds geproost op Kardinaal Puf. Dat gebeurt met een reeks handelingen die alle spelers moeten nadoen. Onthoud jij ze allemaal?

Benodigdheden

Voor het spelen van bierspel Kardinaal Puf heb je enkel maar een bierglas en een voorraad bier nodig.

Spelregels Kardinaal Puf

Kardinaal Puf wordt gespeeld in drie rondes waarbij een host telkens zal proosten op Kardinaal Puf. Dat doet hij met een specifieke volgorde van handelingen die de andere spelers vervolgens moeten nabootsen. Wie een fout maakt of iets vergeet moet de rest van zijn biertje atten.

Ronde 1

In de eerste ronde zegt de host de woorden: ''Ik draag dit eerste biertje op aan Kardinaal Puf.'' Daarna:

  • pakt hij het glas met duim en 1 andere vinger op.
  • neemt hij een slok
  • zet hij het glas 1 keer neer op tafel
  • tikt hij 1 keer met 1 vinger van beide handen op de tafel
  • tikt hij met 1 vinger van beide handen op zijn wangen
  • tikt hij met 1 vinger van beide handen op zijn knieën. (om het moeilijker te maken kan hij dit eerst met de ene hand, daarna met de ander doen)
  • wipt hij 1 keer op zijn stoel.

Ronde 2

In de tweede ronde zegt de host de woorden: ''Ik draag dit tweede biertje op aan Kardinaal Puf.'' Daarna loopt hij opnieuw het hele rijtje van handelingen af. Alleen voert hij deze nu allemaal twee keer uit.

Ronde 3

In de derde ronde zegt de host de woorden: ''Ik draag dit derde biertje op aan Kardinaal Puf'.'' Daarna loopt hij opnieuw het hele rijtje van handelingen af. Alleen voert hij deze nu allemaal drie keer uit.

Na deze ronde moet het biertje ook helemaal leeg zijn. Na de laatste handeling (het wippen) pakt hij zijn glas op met duim en drie vingers en zet het omgekeerd op tafel. Vervolgens draait de host zijn glas verder tot het weer in zijn normale positie staat. Tegelijk zegt hij: ´Eens een kardinaal, altijd een kardinaal´.

Maakt een speler een fout in deze derde ronde, dan moet zijn glas worden bijgevuld met bier om te atten, gezien het grotendeels met een leeg glas wordt gespeeld.

Terug naar overzicht