The Game Room
Webwinkel KeurmerkWebwinkel Keurmerk

Kamelenrace: Drankspel waar nodige tactiek aan te pas komt

Regels Kamelenrace drankspel
Azen worden gebruikt als kamelen die voorbij meerdere checkpoints moeten komen om uiteindelijk als eerste over de finish te eindigen.

Het drankspel Kamelenrace is gebaseerd op het bekende kermisspel, maar dan in kaartvorm. De Azen worden gebruikt als kamelen die voorbij meerdere checkpoints moeten komen om uiteindelijk als eerste over de finish te eindigen. Wie wint de race?

Benodigdheden

Voor het spelen van Kamelenrace heb je een pak speelkaarten en bier nodig.  Ter voorbereiding leg je de vier verschillende azen open op tafel in een rij onder elkaar. In een horizontale lijn leg je daaronder vijf andere kaarten (gesloten). Dit zijn de checkpoints die de kamelen (azen) moeten passeren.

Alle spelers mogen nu een Aas kiezen waarvan ze denken dat deze als eerste de finish zal halen.

Spelregels Kamelenrace

Inzet bepalen

Ieder team (per gekozen aas) bepaalt hoeveel slokken ze inzetten voor deze race. Om een bepaald aantal slokken in te zetten zullen ze zelf ook eerst moeten drinken. De inzet bedraagt tweemaal het aantal gedronken slokken. Het team dat wint, mag dus het dubbele aantal slokken uitdelen aan de andere teams.

De race

Nadat de inzet is bepaald gaat de race van start. Neem een kaart van de stapel overgebleven kaarten. De kaartkleur bepaalt welke Aas een stap vooruit mag zetten in de race (naar checkpoint 1). Is het een harten? Dan mag de Hartenaas een stap vooruit, enz. Zo gaat de race verder tot een van de azen het laatste checkpoint haalt en dus de race wint.

Checkpoints

Op een bepaald moment zijn alle Azen voorbij het eerste checkpoint. Wanneer de laatste aas het checkpoint bereikt, wordt de gesloten kaart omgedraaid. De aas met hetzelfde teken als die op deze kaart moet terug naar dit checkpoint. Dit wordt gedaan bij ieder checkpoint.

Winnaar Kamelenrace

De Aas die als eerste het laatste checkpoint haalt, heeft de race gewonnen. Het team dat voor deze Aas koos mag nu het aantal ingezette slokken uitdelen aan de verliezende spelers.

Terug naar overzicht