The Game Room
Webwinkel KeurmerkWebwinkel Keurmerk

Kaartje blazen: Simpel en bekend drankspel

Kaartje Blazen spelregels
Wie houdt van een drankspel waar niet te veel spelregels bij komen kijken zit met Kaartje blazen helemaal goed.

Wie houdt van een drankspel waar niet te veel spelregels bij komen kijken zit met Kaartje blazen helemaal goed. Je hebt niet meer nodig dan een spel kaarten en glazen bier om een avond vol plezier met je vrienden te beleven.

Spelregels Kaartje blazen

Het concept van het drankspel Kaartje blazen is heel eenvoudig. Je plaatst een pak kaarten op een glas bier en vervolgens mag iedere speler op zijn beurten proberen minstens een kaart van de stapel te blazen. Wie de laatste kaart eraf blaast, die verliest het spel. Het spel kan met twee tot tien deelnemers worden gespeeld.

Hoe speel je Kaartje blazen?

Over het algemeen wordt overeengekomen dat de jongste speler mag beginnen met blazen. Blazen moet gebeuren in één adem. Slaagt hij of zij er in om minstens één kaart van de stapel te blazen, dan is de volgende aan de beurt. Lukt dit niet, dan moet hij of zij een shot drinken.

Het spel gaat door tot iemand de laatste kaart van het bierglas heeft geblazen. De speler die dit doet verliest het spel en moet een shot drinken.

Variaties op Kaartje Blazen

Op zich wordt er dus enkel bier gedronken wanneer iemand de laatste kaart van het glas blaast of er niet in slaagt een kaart weg te blazen. Voor groepen die het drinktempo wat omhoog willen helpen, zijn er nog spelvariaties. Zo kun je de pak kaarten schudden en op het glas leggen. De soort kaart die je eraf blaast en die zichtbaar op tafel belandt, bepaalt dan wie van de groep een shot moet drinken. Deze regels kun je vooraf bepalen met je groep. Zie onderstaand voorbeeld.

  • Oneven kaart: speler links neemt een shot
  • Even kaart: speler rechts neemt een shot
  • Boer: je moet zelf een shot nemen.

Terug naar overzicht