The Game Room
Webwinkel KeurmerkWebwinkel Keurmerk

In de boot: drankspel met zeven rondes

Drankspel in de boot regels
Het kaartspel In de Boot is een drankspel dat bestaat uit zeven rondes. Het doel is om te raden wat voor kaart jij gaat krijgen.

Het kaartspel In de Boot is een drankspel dat bestaat uit zeven rondes. Omdat het zo gemakkelijk is om uit te leggen is het erg populair onder backpackers. Het is wel iets meer tijdrovend dan andere drankspelletjes.

Benodigdheden In de Boot

Het spel is het leukst met meer dan twee spelers. Voor het spelen zelf heb je enkel een of meerdere spellenl kaarten zonder de jokers nodig en drank.

Spelverloop In de Boot

Er wordt voor het spelen een deler aangeduid die zelf ook meespeelt. In totaal zijn er zeven rondes waarin bepaalde vragen aan bod komen.

Ronde 1

In de eerste ronde vraagt de deler aan de speler links van hem of de eerstvolgende kaart zwart of rood zal zijn. Nadat de speler heeft gekozen wordt de kaart omgedraaid.

Heeft de speler het goed, dan mag hij een slok uitdelen aan iemand. Heeft hij het fout, dan moet hij zelf een slok nemen. Iedere speler komt aan bod.

Ronde 2

Deze ronde verloopt exact hetzelfde. Alleen moet nu worden gekozen of de volgende kaart hoger of lager wordt dan de kaart in de eerste ronde.

Ronde 3

Idem zoals in de voorbije rondes. Deze keer moet de speler raden of de waarde van de volgende kaart binnen of buiten de waardes van de twee voorgaande ligt.

Ronde 4

Idem zoals in de voorbije rondes. Deze keer probeert de speler de kaartkleur (klaver, schoppen, harten, ruiten) te raden van de volgende kaart.

Ronde 5

Iedere speler heeft nu vier kaarten in zijn hand of voor zich liggen op tafel. In deze ronde legt de deler twee rijen van vijf kaarten elk gedraaid op tafel. De deler bepaalt welke rij geven en welke nemen wordt. Vervolgens begint hij telkens een van deze kaarten te draaien. Draait hij een harten zes, dan moet de speler die over een harten zes beschikt aan de uitdaging voldoen. In de rij van nemen is dit zelf een slok nemen. In de rij van geven, mag hij een slok uitdelen. Bij de eerste kaart gaat het om één slok, bij de tweede om twee slokken, enz.

Speel je met slechts één kaartspel omdat je een kleine groep bent, dan kan je spelers met dezelfde waarde de uitdaging laten voldoen. De kaarten worden telkens weggelegd. Spelers die nog kaarten over hebben, mogen meedoen aan ronde 6.

Ronde 6

In deze ronde legt de deler de kaarten in de vorm van een piramide op tafel. De onderste rij bestaat uit vijf kaarten. De kaarten zijn niet zichtbaar. Ook hier worden de kaarten één voor één gedraaid. De rij waarin de kaart ligt, bepaalt het aantal slokken dat genomen moet worden.

Ook hier worden de kaarten die aan bod komen weggelegd. De spelers die nog kaarten over hebben mogen deelnemen aan ronde 7.

Ronde 7

In deze laatste ronde komen weer dezelfde vragen aan bod als in de eerste vier rondes. Bij een verkeerd antwoord, moet opnieuw begonnen worden. De deler legt vijf kaarten op een rij op tafel. Enkel de eerste is zichtbaar.

Er wordt telkens per speler gespeeld en tot iedere speler het hele rijtje goed heeft. Per verkeerd antwoord wordt een slok gedronken.

Terug naar overzicht