The Game Room
Webwinkel KeurmerkWebwinkel Keurmerk

Het spel Mysterium krijgt voor Halloween een vervolg

Nieuw spel Mysterium Park Asmodee
Goed nieuws voor alle detectives in spé: het coöperatieve spel Mysterium krijgt vervolg! Mysterium Park wordt op 23 oktober 2020 uitgebracht door het merk Libellud.

Goed nieuws voor alle detectives in spé: het coöperatieve spel Mysterium van Asmodee krijgt een net zo spannend vervolg. In Mysterium Park wordt het landhuis uit deel 1 verruilt voor een spooky circusterrein. Ook dit keer heeft een geest jouw hulp nodig. Mysterium Park wordt op vrijdag 23 oktober 2020 (vlak voor Halloween) uitgebracht en gaat zo’n €25 kosten.

Het verhaal van Mysterium Park

In Mysterium Park is de voormalige directeur van het circus een aantal jaar geleden op mysterieuze wijze verdwenen. Het onderzoek van rechercheurs heeft tot nu toe niets opgeleverd, maar er gebeuren vreemde dingen op het terrein van het park. Het verhaal van zijn ronddolende geest doet de ronde.

Net als in het originele spel uit 2015, gaan spelers als team van paranormaal begaafden op onderzoek uit. De geest stuurt visioenen door middel van geïllustreerde kaarten. Het onderzoeksteam probeert gezamenlijk de visioenen te interpreteren en zo locaties en verdachten een voor een uit te sluiten. 

Mysterium Park spelopzet

We kunnen stellen dat het eerste spel Mysterium bij veel spelletjesfanaten voor frustraties heeft gezorgd door de zeer complexe spelopzet. Hierdoor liep je, zelfs met de handleiding én uitlegvideo’s bij de hand, al aan het begin van het spel vast. Ook The Game Room heeft uren de spelhandleiding doorgepit. Gelukkig zit Mysterium Park qua opstelling een stuk eenvoudiger in elkaar. Tenminste, als we Libellud (het merk achter Mysterium) mogen geloven. Ook de speeltijd is bij het nieuwe stand-alone spel Mysterium Park een stukje korter dan de oorspronkelijke 42 minuten.Bekijk hier de spelregels in PDF

Terug naar overzicht