The Game Room
Webwinkel KeurmerkWebwinkel Keurmerk

Het grote Piramidespel: Voor mensen met een goed geheugen

Het grote Piramidespel regels
Hoe goed is jouw geheugen? Dat zou wel eens belangrijk kunnen zijn in het drankspel Het grote Piramidespel.

Hoe goed is jouw geheugen? Dat zou wel eens belangrijk kunnen zijn in dit drankspel. Of eindig je als de speler met de meeste slokken op zijn naam?

Voorbereiding

De deler legt de kaarten op tafel zodat ze een piramidevorm krijgen. De onderste rij bestaat uit vijf kaarten. Daarboven vier, dan drie, enz. Alle kaarten zijn gedraaid zodat de waarde niet zichtbaar is.

In de piramide geldt dat de verdieping gelijk is aan het aantal keer dat de speler moet drinken. Verdieping 1 is onderaan en bestaat dus uit vijf kaarten. Deze is goed voor 1 slok. De hoogste verdieping (1 kaart) zal dus 5 slokken waard zijn.

Spelverloop Het Grote Piramidespel

Iedere speler krijgt vier kaarten die gedraaid voor zich worden neergelegd. Alle spelers mogen hun kaarten tegelijk tien seconden bekijken en moeten deze proberen te onthouden. Na tien seconden, worden de kaarten weer gedraaid.

Drinken

De deler draait nu om de beurt de kaarten van de piramide om, van onder naar boven. Spelers kunnen met behulp van hun kaarten die ze hebben gekregen, andere spelers laten drinken.

Wanneer een bepaalde kaart is omgedraaid, mogen spelers andere spelers wijsmaken dat ze deze kaart in hun bezit hebben. Als de speler wordt geloofd, dan moet de aangeduide speler het aantal slokken drinken. Gelooft hij het niet, dan wordt de inzet verdubbeld. De speler moet nu de kaart laten zien. Kan hij dat niet of toont hij de verkeerde kaart, dan zal hij dus zelf het dubbel aantal slokken moeten drinken.

Ook als de speler weet dat hij de kaart niet bezit, moet hij een van zijn vier kaarten tonen.

Terug naar overzicht