The Game Room
Webwinkel KeurmerkWebwinkel Keurmerk

Het bierspel uit de Achterhoek

Het bierspel uit de Achterhoek spelregels
In Het bierspel uit de Achterhoek staat elke kaart voor een specifieke, ludieke opdracht. Het spel lijkt in de basis op IJzeren lever.

Zoals de naam van het spel doet vermoeden, heeft dit drankspel zijn origine in de Achterhoek in Nederland. Het vertoont gelijkenissen met IJzeren Lever waarbij bij iedere kaart een bepaalde opdracht moet worden uitgevoerd.

Benodigdheden

Voor het spelen van het bierspel uit de Achterhoek heb je een glas bier en een pak speelkaarten nodig.

Spelregels Bierspel uit de Achterhoek

Iedere speler pakt op zijn beurt een kaart die op het midden van de tafel ligt. Iedere waarde van een kaart staat voor een bepaalde opdracht. De opdrachten zijn als volgt:

Soort kaartHandeling
2-5 roodEen paar vingers dikte bier uitdelen.
2-5 zwartEen paar vingers dikte bier zelf uitdrinken.
6Duimen. Alle spelers moeten zo snel mogelijk hun duim op tafel leggen. De laatste moet drinken. Deze kaart mag ook bewaard worden en op een later moment in het spel gespeeld worden.
7Er wordt een ronde Juffen gespeeld. De verliezer moet drinken. Voor de spelregels verwijzen we je graag naar de pagina Juffen.
8Degene die deze kaart pakt, kiest een tegenstander om blad-steen-schaar mee te spelen. De verliezer moet drinken.
9Iedereen is de sjaak. Alle spelers moeten drinken.
10Gekke beweging. De speler die deze kaart heeft, maakt een gekke beweging. De speler die deze beweging als laatste nadoet, moet drinken. Ook deze kaart mag pas later ingezet worden.
BoerDe speler bedenkt een categorie (voorbeeld soorten bier, automerken, …) en begint met een voorbeeld te noemen. Vervolgens is het aan de volgende speler om de lijst aan te vullen. Wie niets meer weet of een voorbeeld geeft dat al gezegd is geweest, moet drinken.
VrouwJe mag iemand een vraag stellen. Als hij of zij antwoordt, moet deze speler atten. Antwoordt de speler niet, dan moet je zelf atten. Je mag deze kaart ook later inzetten.
HeerSpeel een rondje ´Ik ga op vakantie en ik neem mee...´. De verliezer moet drinken.
AasSpeel een rondje Mexxen. De verliezer moet drinken. Voor de spelregels verwijzen we je graag naar de pagina Mexxen.

Terug naar overzicht