The Game Room
Webwinkel KeurmerkWebwinkel Keurmerk

Halli Galli

Sla zo snel mogelijk op de bel zodra je 5 dezelfde fruitsoorten op tafel ziet liggen. Een hilarisch reactiespel voor spelers vanaf 6 jaar.

€ 14,99

Nog maar 1 product in voorraad

Bekijk meer spellen uit: Gezelschapsspellen, Kaartspellen en Op reis

Beschrijving Halli Galli


Heb jij de snelste reflexen van alle deelnemers? Halli Galli is een populair gezelschapsspel dat een beroep doet op je reactievermogen. Het spel bevat kaarten met fruitsoorten op. Wanneer er van een bepaalde fruitsoort exact vijf op tafel liggen, dan moeten alle spelers zo snel mogelijk op de bel drukken. De snelste krijgt alle kaarten op tafel. Maar pas op, ben je te vroeg of liggen er meer vruchten op tafel wanneer je op de bel drukt, dan moet je zelf kaarten afgeven.

Snel reactiespel voor iedereen die tot vijf kan tellen

Dit populaire reactiespel van 999 Games vertoont gelijkenissen met het gekende Junglespeed. Het is een spel voor iedereen die tot vijf kan tellen en een garantie voor veel hilariteit aan de tafel. Voor jongere spelers is er ook nog een juniorversie.

Lees alvast de spelregels van Halli Galli.


Spelregels


Het spectaculaire actiespel Halli Galli biedt groots vermaak voor zowel jonge kinderen als studenten en volwassenen. Eigenlijk een topspel voor iedereen die zin heeft in een luchtig en snel spelletje. Halli Galli is één van de populaire titels in het portfolio van uitgever 999 Games. Naast het origineel is ook nog Halli Galli Junior uitgebracht. Deze versie is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Het fruit op de kaarten is hierbij vervangen voor vrolijke en verdrietige clowns.

Halli Galli spelregels

Bij Halli Galli draait alles om vlugge handen en een goed reactievermogen. De bedoeling is dat je op de bel slaat zodra je 5 dezelfde fruitsoorten op tafel ziet liggen. Met dit principe is het spel aardig vergelijkbaar met Jungle Speed. Wil je een potje Halli Galli spelen, maar heb je de officiële regels niet bij de hand? The Gameroom neemt de spelregels zo goed mogelijk met je door:

Voorbereiding

Leg de bel in het midden van de tafel. En dan bedoelen we ook écht in het midden. Schuif de bel niet stiekem iets verder je naar je eigen kant. Dit levert namelijk een klein voordeel op wat het spelletje niet bepaald eerlijk maakt. Schud alle kaarten goed door elkaar en verdeel de kaarten gelijkmatig over alle spelers tot de kaarten op zijn. Elke speler legt zijn kaarten vervolgens in een gedekte stapel voor zich neer. 

Tip: Halli Galli Junior is een vereenvoudigde variant van het bekende spel en is daardoor al geschikt voor hele jonge kinderen. Ben je juist op zoek naar méér uitdaging? Ga dan voor Halli Galli Extreme.

Het spelverloop

Elke speler draait beurtelings de bovenste kaart van zijn eigen stapel om. Doe dit op zo’n manier dat je de kaart van je af draait. Zo krijgt iedereen de kaart op exact hetzelfde moment te zien. Liggen er precies 5 gelijke fruitsoorten op tafel, dan probeert iedereen zo snel mogelijk op de bel te drukken. Wie dat als eerste doet, krijgt alle open kaarten die op tafel liggen. Het kan zomaar gebeuren dat iemand ten onrechte op de bel drukt. Bijvoorbeeld als er 6 bananen zichtbaar zijn. In dit geval moet de speler voor straf eigen kaarten weggeven. Elke andere speler ontvangt 1 kaart. Wie geen kaarten meer heeft, is uitgeschakeld en speelt dus niet meer mee.

Het spel afronden

Het spel is ten einde wanneer nog 2 spelers in het spel zijn. Zij spelen de ronde om de openliggende stapels nog uit. Daarbij geldt de volgende bijzondere regel: wanneer iemand ten onrechte belt, dan krijgt zijn medespeler alle kaarten van de openliggende stapels kaarten en het spel is ten einde. Ook is het mogelijk dat na overleg de spelers net zo lang doorgaan totdat een speler alle kaarten gewonnen heeft. Degene die aan het einde van het spel de meeste kaarten in zijn bezit heeft, wint Halli Galli.

Halli Galli spelregels (PDF)

Eigenschappen


EAN
8717249191513
Merk
999 Games
Leeftijd - min
6
Leeftijd - max
99
Aantal spelers - min
2
Aantal spelers - max
6
Speelduur - min
5
Speelduur - max
10
Nederlands
Ja
Complexiteit
1
Voorraad
1

Video


Voor 20u besteld, morgen in huis

14 dagen bedenktijd