Categorie:Kaartspellen

Halli Galli spelregels

Halli Galli: Hilarisch reactiespel voor jong en oud

Spelinfo
  • Aantal spelers:2-6 spelers
  • Speelduur:15 minuten
  • Geschikt voor leeftijd:vanaf 6 jaar
  • Uitgever:999 Games
Halli Galli spel

Halli Galli

Voor 15u besteld, morgen in huis

Het spectaculaire actiespel Halli Galli biedt groots vermaak voor zowel jonge kinderen als studenten en volwassenen. Eigenlijk een topspel voor iedereen die zin heeft in een luchtig en snel spelletje. Halli Galli is één van de populaire titels in het portfolio van uitgever 999 Games. Naast het origineel is ook nog Halli Galli Junior uitgebracht. Deze versie is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Het fruit op de kaarten is hierbij vervangen voor vrolijke en verdrietige clowns.

Halli Galli spelregels

Bij Halli Galli draait alles om vlugge handen en een goed reactievermogen. De bedoeling is dat je op de bel slaat zodra je 5 dezelfde fruitsoorten op tafel ziet liggen. Met dit principe is het spel aardig vergelijkbaar met Jungle Speed. Wil je een potje Halli Galli spelen, maar heb je de officiële regels niet bij de hand? The Gameroom neemt de spelregels zo goed mogelijk met je door:

Voorbereiding

Leg de bel in het midden van de tafel. En dan bedoelen we ook écht in het midden. Schuif de bel niet stiekem iets verder je naar je eigen kant. Dit levert namelijk een klein voordeel op wat het spelletje niet bepaald eerlijk maakt. Schud alle kaarten goed door elkaar en verdeel de kaarten gelijkmatig over alle spelers tot de kaarten op zijn. Elke speler legt zijn kaarten vervolgens in een gedekte stapel voor zich neer. 

Tip: Halli Galli Junior is een vereenvoudigde variant van het bekende spel en is daardoor al geschikt voor hele jonge kinderen. Ben je juist op zoek naar méér uitdaging? Ga dan voor Halli Galli Extreme.

Het spelverloop

Elke speler draait beurtelings de bovenste kaart van zijn eigen stapel om. Doe dit op zo’n manier dat je de kaart van je af draait. Zo krijgt iedereen de kaart op exact hetzelfde moment te zien. Liggen er precies 5 gelijke fruitsoorten op tafel, dan probeert iedereen zo snel mogelijk op de bel te drukken. Wie dat als eerste doet, krijgt alle open kaarten die op tafel liggen. Het kan zomaar gebeuren dat iemand ten onrechte op de bel drukt. Bijvoorbeeld als er 6 bananen zichtbaar zijn. In dit geval moet de speler voor straf eigen kaarten weggeven. Elke andere speler ontvangt 1 kaart. Wie geen kaarten meer heeft, is uitgeschakeld en speelt dus niet meer mee.

Het spel afronden

Het spel is ten einde wanneer nog 2 spelers in het spel zijn. Zij spelen de ronde om de openliggende stapels nog uit. Daarbij geldt de volgende bijzondere regel: wanneer iemand ten onrechte belt, dan krijgt zijn medespeler alle kaarten van de openliggende stapels kaarten en het spel is ten einde. Ook is het mogelijk dat na overleg de spelers net zo lang doorgaan totdat een speler alle kaarten gewonnen heeft. Degene die aan het einde van het spel de meeste kaarten in zijn bezit heeft, wint Halli Galli.