Categorie:Kinderspellen

Halli Galli Junior spelregels

Halli Galli Junior: Opletten geblazen in dit kinderspel

Spelinfo
  • Aantal spelers:2-4 spelers
  • Speelduur:15 minuten
  • Geschikt voor leeftijd:vanaf 4 jaar
  • Uitgever:999 Games
Halli Galli Junior

Halli Galli Junior

Voor 15u besteld, morgen in huis

Halli Galli Junior is een spectaculair reactiespel voor kinderen vanaf 4 jaar. Het is de vereenvoudigde versie van Halli Galli van 999 Games. In de junior versie van dit spel moet je zo snel mogelijk op de bel drukken wanneer je twee identieke, gelukkige clownkaarten op tafel ziet liggen. Maar pas op, de kaarten lijken erg op elkaar en een foutief belletje wordt bestraft.

Halli Galli Junior spelregels

De spelregels van Halli Galli Junior lijken sterk op die van het originele spel. Nu speel je echter met droevige en blije clowns in plaats van met verschillende soorten fruit. The Game Room neemt stapsgewijs de spelregels met je door.

Voorbereiding

De bel wordt in het midden van de tafel geplaatst. Een centimeter meer of minder naar iemands kant lijkt verwaarloosbaar, maar maakt in dit spel veel uit. Zorg dus dat iedereen er even goed bij kan. Schud de 54 clownkaarten door elkaar en verdeel deze zo gelijkmatig mogelijk over alle spelers. Elke speler maakt een stapeltje van de kaarten en legt deze gedekt voor zich op tafel. 

Het spelverloop

Kies een startspeler en speel vervolgens met de klok mee. Degene die aan de beurt is, draait de bovenste kaart van zijn stapeltje om en legt deze open op tafel voor zich neer. Daarna is de volgende speler aan de beurt. Op deze manier komen er steeds meer clowns voorbij. Zodra twee gelukkige clowns van dezelfde kleur zichtbaar zijn, moet elke speler zo snel mogelijk op de bel drukken. Het is hierbij niet van belang wie op dat moment aan de beurt was. 

Goed op de bel gedrukt: de speler die als eerste de bel heeft doen rinkelen, wint al de stapeltjes met de clowns naar boven, inclusief de eigen stapel. De gewonnen kaarten worden, met de clowns naar onder, onderop de eigen stapel gelegd. De snelste speler begint de volgende ronde door een nieuwe kaart om te draaien.

Foutief op de bel gedrukt: de droevige clowns lijken heel erg op de lachende clowns. Ze missen echter een hoed én kijken verdrietig. Een verwarring is dus zo ontstaan. Druk je foutief op de bel? Dan moet je aan elke andere speler een kaart geven van jouw stapeltje. Doe dit met de clowns naar onder gericht.

Het spel afronden

Indien een speler geen kaarten meer heeft, ligt die persoon helaas uit het spel. De andere spelers spelen verder tot er twee identieke kaarten te zien zijn. De snelste speler verzamelt een laatste keer zijn kaarten en beëindigt het spel. Degene met de meeste kaarten wint de junior versie van Halli Galli.