The Game Room
Webwinkel KeurmerkWebwinkel Keurmerk

Go bordspel

Het Japanse bordspel Go is met name populair in Azië, maar ook in Europa wordt dit spel op tafel gelegd tijdens een spelletjesavond.

Kopen
Bekijk meer spellen uit: Denksport en Bordspellen

Beschrijving Go bordspel


Het Go bordspel van het merk Star is gemaakt van hoogwaardig hout en heeft een glad oppervlak dat perfect is om op te spelen. Het vierkante bord heeft een afmeting van 45 cm. Een fijn formaat om op te spelen! Het klassieke bordspel Go wordt op een speelveld van 19x19 gespeeld. Op de achterkant van het bord is een 12x12 speelveld afgebeeld zodat je ook een snel potje Go kunt spelen. Het spel wordt geleverd met alle benodigde stenen om direct te kunnen beginnen met spelen. De zwarte en witte stenen komen in aparte bakjes ter bescherming van het Go-spelbord.

In de doos zitten spelregels in het Turks. Je kunt de spelregels van onze website halen, en wij sturen met de levering een link om de spelregels te downloaden mee.

Strategisch bordspel uit Azië

Go is een eeuwenoud strategisch bordspel dat zijn oorsprong vindt in China. Met name in Azië is het spelletje erg populair. Het doel van het spel is om meer territorium op het bord te veroveren dan je tegenstander door stenen te plaatsen op het bord en deze te verbinden tot groepen.

Of je nu een doorgewinterde go-speler bent of gewoon op zoek bent naar een leuk strategisch spel om te spelen, dit Star houten go bordspel is een geweldige keuze. Het is perfect voor thuis of op reis en biedt urenlang speelplezier voor spelers van alle niveaus.

Spelregels


Het Japanse bordspel Go is met name populair in Azië, maar ook in Europa wordt dit spel op tafel gelegd tijdens een spelletjesavond. Go is een strategisch bordspel voor twee personen, waarbij elke speler zo veel mogelijk gebieden van het bord probeert te veroveren door ze te omsingelen met stenen van de eigen kleur.

Go spelregels

Het spel begint met een leeg bord, deze bestaat uit 19x19 lijnen waardoor 361 kruispunten ontstaan. De zwarte en witte stenen (in de vorm van een smartie) worden over twee spelers verdeeld. Beurtelings plaatsen de spelers een steen op een willekeurig, onbezet kruispunt op het bord. Zwart begint. Eenmaal een steen gelegd, mag je deze in een volgende beurt niet meer verplaatsen. Het is bij Go toegestaan om te passen en de beurt te geven aan de tegenspeler. Echter is het spel wel afgelopen als beide spelers passen.

Het spel GO binnen 10 minuten onder de knie krijgen? Check deze interactieve tutorial!

Punten verzamelen en tellen

Naarmate het spel vordert, raakt het speelveld steeds voller met stenen. Het doel is om aan het eind van het spel een groter deel van het bord te beheersen dan de tegenstander. Willen beide spelers geen zet meer doen? Dan is het spel afgelopen en kan de puntentelling beginnen. Punten kun je krijgen door het slaan van stenen, maar vooral door het omsingelen van delen van het bord met eigen stenen.

De puntentelling begint bij het verwijderen van alle ‘dode stenen’ van de tegenstander uit eigen gebied. Deze dode stenen staan nog wel op het speelbord, maar kunnen te allen tijde geslagen worden omdat ze nooit 2 gebieden kunnen maken die volledig door een keten omsloten zijn. Vervolgens worden de gevangen stenen in het gebied van de tegenstander geplaatst en het resterende gebied wordt per speler geteld. Wie de meeste punten heeft behaald mag zichzelf tot winnaar uitroepen. Hebben beide spelers evenveel punten, dan is het gelijkspel.

Go bordspel spelregels (PDF)

Eigenschappen


EAN
8694051060087
Merk
Star
Leeftijd - min
8
Leeftijd - max
99
Aantal spelers - min
2
Aantal spelers - max
2
Speelduur - min
180
Speelduur - max
30
Complexiteit
2
Formaat
45x45 cm