The Game Room
Webwinkel KeurmerkWebwinkel Keurmerk

Get the Party Started: de 8 beste drankspellen

Beste drankspellen met kaarten, opdrachten en dobbelstenen
Een drankspelletje met vrienden kan de avond net een tikkeltje bruisender maken. Het levert onverwachte gespreksonderwerpen op, je traint de lachspieren en iedereen wordt net even wat losser. Zelf op zoek naar een leuk drankspel? Met deze 8 drankspellen heb je gegarandeerd een topavond.

Een drankspelletje met vrienden kan de avond net een tikkeltje bruisender maken. Het levert onverwachte gespreksonderwerpen op, je traint de lachspieren en iedereen wordt net even wat losser . Zelf op zoek naar een leuk drankspel? Met deze 8 drankspellen heb je gegarandeerd een topavond.

KING ZEN

Benodigdheden:

We durven te wedden dat het drankspel Kingsen (ook bekend als Kingzen) voor aardig wat uit de hand gelopen borrels heeft gezorgd. Oorspronkelijk speel je deze game met een regulier pakje speelkaarten. Aan elke kaart wordt een ludieke opdracht verbonden. De ‘2’ betekent bijvoorbeeld dat je zelf twee grote slokken moet nemen voor de ‘6’ zijn serieuze rijm-skills nodig.

Maar net als bij Pesten, hanteert eigenlijk iedereen z’n eigen regels. Om discussie te voorkomen, heeft Kuna Una Tuna Games het drankspel KING ZEN uitgebracht incl. kraakheldere regels, kaarten met ik-heb-nog-nooits en pittige dilemma's. In KING ZEN zitten meer dan 16 categorieën plus extra kaarten voor eigen categoriën. Het drankspelletje is heel simpel. Doe je een opdracht fout? Dan drink je!

Beer Pong

Benodigdheden:

Drankspel BeerPong
Het klassieke drankspel Beer Pong

De klassieker onder de drankspelletjes mag natuurlijk niet in dit lijstje ontbreken: Beer Pong. Bij Beer Pong is het de bedoeling om een pingpongballetje in één van de bekers van de tegenstander te gooien. Net zolang tot alle bekers van de ander zijn ‘weggespeeld’. Niet zo’n liefhebber van bier? Dan vul je de bekers simpelweg met een ander drankje óf ga voor het verfijnde Prosecco Pong met speciale, Prosecco glazen van plastic.

Beer Pong wordt gespeeld op een langwerpige tafel. Doe je dit niet, dan wordt het wel héél makkelijker om jouw balletje in de bekers van de tegenstander te krijgen. Aan elke kant van de tafel komen 10 grote, plastic bekers. Deze staan in een 4-3-2-1-opstelling (een driehoek). Je kunt Beer Pong met z’n tweeën spelen. Ben je met een groter gezelschap, dan maak je simpelweg twee teams.

Beurtelings probeer je een pingpongbal in de cups van de tegenpartij te gooien. Komt de bal in een cup terecht? Dan moet het andere team deze beker helemaal leegdrinken. Aan mis gegooide ballen zijn geen consequenties verbonden. Het spel is afgelopen als alle cups van één team zijn weggespeeld. De verliezende partij moet alle overgebleven bekers van de tegenpartij leegdrinken. Ai!

Kateren

Benodigdheden:

De partygame Kateren brengt de meest gênante verhalen naar boven. Bovendien zorgt Kateren dat iedereen goed ‘gehydrateerd’ blijft. Centraal staan de speelkaarten met hilarische opdrachten en pittige vragen. Durf jij deze niet te beantwoorden of uit te voeren? Je raadt het al: drinken maar! Tussen de speelkaarten zitten Kater-kaarten verstopt. Deze wil je absoluut niet in handen krijgen. Pak je toch een Kater-kaart, dan zijn de meest heftige kaarten voor jou. Tot slot zijn er in het drankspel Kateren ook nog de beruchte stemrondes. Middels stellingen (bijvoorbeeld ‘Wie is hier de grootste alcoholist?’) worden de posities in jullie vriendengroep op scherp gesteld. Degene met de meeste stemmen moet zijn glas opdrinken.

Mexen

Benodigdheden:

  • 2 dobbelstenen
  • Drank

Mexicanen, beter bekend als Mexen, is wellicht één van de meest bekende drankspelletjes. De spelregels zijn doodeenvoudig en je kunt het met een onbeperkt aantal spelers spelen. Hoe werkt Mexen? De startspeler probeert met twee dobbelstenen een topscore neer te zetten. Hij of zij mag maximaal 3 maal gooien. De andere spelers proberen omstebeurt deze score te evenaren. Degene die het minst aantal ogen heeft gegooid, moet drinken.

De score zit net wat anders in elkaar dan een simpele optelsom van het aantal ogen. Het hoogst gegooide getal staat namelijk voor de tientallen, terwijl het laagst gegooide getal staat voor de eenheden. Gooi jij 5 + 1? Dan is jouw score niet 6, maar 51. Een uitzondering geldt voor de ‘Mex’. Een Mex is de hoogst haalbare gooi en bestaat uit de combinatie van het getal 1 en 2. Met een Mex of een worp van 6 + 6 kun je er zeker van zijn dat jouw glaasje voor nu goed gevuld blijft. Gooit iemand een Mex? Dan moet de verliezer tweemaal drinken.

Party or Naughty

Benodigdheden:

Party or Naughty drankspel
Voltooi spannende opdrachten in Party or Naughty

Party or Naughty is een leuk drankspel waarbij het uiterste van je gevraagd wordt. Het spel zit vol met grappige (Party) en schunnige (Naughty) opdrachten. Gaat een opdracht jou echt te ver? Dan moet je het aantal slokken drinken wat op het kaartje staat aangegeven.

Party or Naughty wordt gespeeld in teams. Beurtelings trekt één speler van het team een kaart en voert de opdracht uit. Deze opdrachten kunnen aan de zeer spannende kant zijn. Weet je een opdracht goed te volbrengen, dan krijgt het team het bijbehorende aantal punten. Indien de opdracht niet wordt uitgevoerd, moet er gedronken worden! Het team of de speler die als eerste 20 punten behaalt, wint het spel. De verliezer krijgt een nare verliezerskaart voor zijn kiezen….

Paardenrace

Benodigdheden:

  • Drank
  • Een regulier pakje speelkaarten (zonder jokers)

Wie denkt aan een paardenrace, waant zich al snel in een Amerikaans stadion (de Kentucky Derby) waar iedereen geld inzet op het ‘winnende paard’. Het drankspel paardenrace speel je echter gewoon in jouw huiskamer. In dit spel wordt niet gewed met geld, maar met shotjes. Ook maken de razendsnelle paarden plaats voor reguliere speelkaarten. Eindig jij als laatste over de finish? Dan moet je drinken!

Op de ‘racebaan’ worden alle vier de Azen uit het kaartspel open neergelegd. Van te voren kies je één Aas (paard) en hoeveel slokken je hierop inzet. Bijvoorbeeld zes slokken wodka. Deze slokken moet je eerst zelf drinken! Als de voorbereiding is getroffen, leg je zes gesloten kaarten neer in een verticale lijn. De overige kaarten worden één voor één open neergelegd. Is de kaartsoort (ruiten, harten etc.) hetzelfde als jouw paard? Dan mag jij een stapje vooruit. Als alle paarden voorbij een gesloten kaart uit de verticale rij zijn, gaat deze open. Het paard van deze soort kaart moet nu een stapje naar achter. Het paard dat als eerste over de finish komt, wint. De slokken die aan het begin van het spel zijn ingezet, mogen door de winnaar worden uitgedeeld.

Paardenrace kun je spelen met elk gewenst aantal spelers, maar vier spelers is het leukst omdat in dit geval iedereen op een andere kaart wed.

Fuck the Dealer

Benodigdheden:

  • Drank
  • Een regulier pakje speelkaarten (zonder jokers)

In het drankspelletje Fuck the Dealer (de naam verraad het al) is vooral de deler van de kaarten de pineut. De deler neemt een stapel kaarten in zijn hand. Het is aan de eerstvolgende speler om te raden welke kaart bovenop ligt. Goed gegokt? Dan komt de kaart open op tafel en moet de dealer drinken. Het aantal slokken kan op verschillende manieren worden bepaald. De regels hiervoor lopen namelijk sterk uiteen. Zo kun je ervoor kiezen om de dealer 2 slokken te laten drinken indien de kaart bij de eerste beurt goed is geraden.


Bij een foute gok moet jij zelf drinken en mag je vervolgens nog een keer raden. Het is een optie om het aantal slokken te baseren op het aantal getallen dat je ernaast zit. Een voorbeeld: zeg je 2 en het blijkt een 8, dan moet jij 6 slokken nemen. Bij drie foutieve gokjes achter elkaar geeft de dealer zijn functie door aan de volgende speler. In het begin van het drankspel Fuck the Dealer moet je als niet-dealer vooral veel geluk hebben. Naarmate het spel vordert, kun je steeds meer kaarten uitsluiten omdat de geraden kaarten open op tafel komen. De kans dat je dan een kaart goed raad, is dan natuurlijk groter.

De Bijtende Krokodil

Benodigdheden:

Drankspel Bijtende Krokodil
Bijtende Krokodil = drinken!

Wellicht ken je ‘m nog van vroeger: die groene krokodil waarbij je de tanden voorzichtig moest indrukken. Dit lollige kinderspel is eenvoudig om te toveren tot volwaardig drankspel van 18+. Je kleine neefje kun je dus beter even niet laten meespelen. Druk beurtelings één tand in. Hapt de krokodil toe en valt zijn bek dicht? Dan moet jij een slok nemen uit je eigen glas. Ga door totdat iemand zijn glas helemaal leeg heeft. Je kunt natuurlijk ook gewoon stoppen als je op de groene rakker bent uitgekeken.

Terug naar overzicht