The Game Room
Webwinkel KeurmerkWebwinkel Keurmerk
Exploding Kittens

Exploding Kittens

Het strategische kaartspel Exploding Kittens (ENG) is een combinatie van Russisch roulette en schaken. De laatste speler die overblijft, wint.

Kopen

Nog 2 producten in voorraad

Bekijk meer spellen uit: Kaartspellen, Party en Op reis

Beschrijving Exploding Kittens


Het kaartspel Exploding Kittens is voor mensen die van katten, explosies en lasers houden! Dit spel is het meest succesvolle project ooit op Kickstarter!

Exploding Kittens is gemaakt door Elan Lee (XBOX), Matthew Inman (The Oatmeal) en Shane Small (XBOX, Marvel) en is een soort Russisch roulette spel: je neemt een kaart van de stapel tot je een exploding kitten kaart krijgt, op dat moment heb je verloren. Met alle andere kaarten kan je je verdedigen, aanvallen, een beurt overslaan of de katten afleiden..

Deze standaardeditie van het spel (Engelstalig) is geschikt voor spelers vanaf 7 jaar en bevat 56 kaarten en instructies in een fraaie box.

Spelregels


Het strategische kaartspel Exploding Kittens is een combinatie van Russisch roulette en schaken. Het doel van het spel is net zo lang te overleven totdat je de laatste speler bent. Het spel is zowel binnen als buiten Nederland erg populair en is zelfs genomineerd voor Speelgoed van het jaar 2019 in de leeftijdscategorie 12 t/m 17 jaar. Zowel de originele als de Exploding Kittens NSFW editie zijn geschikt voor 2 tot 5 spelers. Speel je met een grotere groep tot 10 personen? Ga dan voor de party pack editie!

Exploding Kittens spelregels

Bij Exploding Kittens is er één kaart die je niet in handen wilt krijgen: de Exploding Kitten zelf! Als je ontploft, dan verlies je het spel. Hoe het spel verder in elkaar steekt, legt The Game Room jou in deze speluitleg zo helder mogelijk uit.

Voorbereiding

Als eerste worden alle Exploding Kittens en de zogeheten ontmantelkaarten uit de stapel speelkaarten apart gelegd. Schud nu de stapel goed door elkaar en zorg dat elke speler 7 kaarten krijgt. Voeg hier een ontmantelkaart aan toe zodat het totaal aantal kaarten uitkomt op 8. Nu kan elke speler zich minstens één keer verweren tegen een allesvernietigende explosie. Gedurende het spel houd je de eigen kaarten geheim voor de andere spelers. De overige ontmantelkaarten worden weer toegevoegd worden aan de stapel. Plaats hier vervolgens de Exploding Kittens tussen, gebruik hiervan 1 minder dan het aantal spelers. De stapel wordt gedekt in het midden van de tafel neergelegd en is vanaf nu de trekstapel.

Wist je dat: De uitbreiding 'Imploding Kittens' voor het basisspel bevat 20 nieuwe kaarten met grappige illustraties én een kaart om het spel uit te breiden van 5 naar 6 spelers.

Het spelverloop

Bepaal wie het spel mag beginnen en speel daarna met de klok mee. Tijdens jouw speelbeurt heb je keuze uit 2 handelingen: 

  • Pas. Je houdt al je kaarten in de hand en pakt één kaart van de trekstapel.
  • Speel een kaart. Leg de gekozen kaart open neer op de aflegstapel zodat iedereen deze kan zien. Voer de instructie op de kaart uit en beëindig je beurt met het pakken van één nieuwe kaart van de trekstapel. Binnen één beurt mag je zoveel kaarten spelen als je zelf wil. 

Heb jij bij het pakken van een nieuwe kaart een Exploding Kitten te pakken? Dan ontplof je en is het spel voor jou helaas afgelopen tenzij je een ontmantelkaart in je bezit hebt om de explosie te weren. De laatste speler die zonder kleerscheuren overblijft, wint het spel.

De tweede uitbreiding Streaking Kittens bevat 15 nieuwe kaarten en zorgt voor nog meer speelplezier!

De nope-kaart

In het spel zitten verschillende actiekaarten met hierop een instructie. Een speciale en waardevolle kaart is de nope-kaart (met een stop-teken). Met deze kaart kun je bijna elke actie tegenhouden, ongeacht of het jouw beurt is. Met de nope-kaart kun je echter géén Exploding Kittens of ontmantelkaarten tegenhouden. 

Exploding Kittens voor groepen of 2 spelers

Het 'Exploding Kittens-universum' is groter dan je denkt! Naast de originele versie is er nog een party pack editie welke geschikt is voor grote groepen van 2 tot 10 personen door de toevoeging van 120+ nieuwe kaarten. Ben je met z'n tweetjes? Dan kun je voor de compacte 2-speler editie van Exploding Kittens kiezen.

Exploding Kittens spelregels (PDF)

Eigenschappen


EAN
0852131006020
Merk
Exploding Kittens
Leeftijd - min
7
Leeftijd - max
99
Aantal spelers - min
2
Aantal spelers - max
5
Speelduur - min
10
Speelduur - max
20
Engels
Ja
Complexiteit
1
Voorraad
2