The Game Room
Webwinkel KeurmerkWebwinkel Keurmerk

Everdell

Beleef de allermooiste avonturen in de prachtige Everdell vallei. Verzamel grondstoffen en laat jouw beschaving groeien met expertspel Everdell.

Kopen
Bekijk meer spellen uit: Gezelschapsspellen, Expertspellen, Prijs en Bordspellen

Beschrijving Everdell


In het prijswinnende expertspel Everdell van White Goblin Games beleef je de prachtigste avonturen. Het bordspel speelt zich af in de lieflijke vallei van Everdell waar een schattige beschaving van boswezens woont. Jarenlang is er door de egels, muizen, eekhoorns en schildpadden hard gewerkt om Everdell te laten groeien.

Voor de verdere ontwikkeling van deze beschaving ben jij verantwoordelijk. Je staat in Everdell aan het hoofd van een van de boswezens en probeert gedurende verschillende seizoenen in het jaar zoveel mogelijk grondstoffen en kaarten te verzamelen. Met deze kaarten bouw je een stad met boswezens en gebouwen.

Om kaarten te kunnen spelen heb verzamel je hars, bessen, stenen of hout die je rondom de Ever Tree – het middelpunt van de Everdell vallei – kunt vinden. Laat jij jouw beschaving het hardst groeien?

De speler met de beste stad en de meeste punten aan het einde van alle seizoenen wint het spel. Dompel jezelf onder in de magische wereld van Everdell!

Everdell expertspel

Wil je meer weten over bordspel Everdell en het spelverloop? We hebben een artikel geweid aan dit prachtige expertspel waarin we het basisspel en de uitbreidingen bespreken. Alle informatie over Everdell kun je hier vinden.

Spelregels


Everdell speelt zich af in een lieflijke vallei waarin een beschaving van boswezens woont. Deze beschaving van egels, muizen, eekhoorns en schildpadden hebben jarenlang hard gewerkt om te groeien. In Everdell sta jij aan het hoofd van een beschaving en probeer je tijdens verschillende seizoenen in het jaar te ontwikkelen. Je verzamelt grondstoffen en kaarten waarmee je boswezens en gebouwen in je stad kunt spelen. De speler met de best gebouwde stad en de meeste punten wint het spel. Met het expertspel van White Goblin Games dompel je jezelf onder in de magische wereld van Everdell. Je kunt dit spel spelen met 1 tot 4 spelers.Everdell bordspel van White Goblin Games

Everdell speluitleg

Inhoud van de doos

Beginopstelling

Spelverloop

Everdell uitbreidingen

Everdell speluitleg

Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen: Everdell is echt één van mijn meest favoriete bordspellen ever! Het expertspel is in 2018 uitgegeven door Starling Games en heeft sindsdien talloze prijzen en awards gewonnen. De Nederlandse versie is hierna door White Goblin Games op de markt gebracht en zeer geliefd onder een groot aantal board game geeks.

Everdell is een dynamisch bouw- en worker placementspel wat zich afspeelt in de schattige Everdell vallei. In de vallei, rondom de Ever Tree, heeft een beschaving van boswezens door de jaren heen hard gewerkt om te groeien en te bloeien. Maar, het is tijd voor verdere ontwikkeling en daar kom jij als speler om de hoek kijken.

Als leider van een van de 4 verschillende boswezens (lees: egels, muizen, eekhoorns of schildpadden) probeer jij de beschaving verder te ontwikkelen. Dit vindt plaats op en rondom de Ever Tree, waar jij door verschillende seizoenen van het jaar nieuwe gebieden ontwikkelt.

Tijdens het spel verzamel je op verschillende locaties op het spelbord grondstoffen (bessen, stenen, hars of hout) of kaarten waarmee je je beschaving kan laten groeien. Met deze grondstoffen kun je verschillende boswezens of gebouwen in je stad te plaatsen.

Het spel wordt gespeeld in 4 seizoenen: winter, lente, zomer en de herfst. Je begint in het winterseizoen en eindigt in de herfst waarna alle verzamelde punten worden opgeteld. Op het moment dat geen enkele speler meer een actie kan of wil uitvoeren, eindigt het spel. De leider van de Everdell beschaving met de best gebouwde stad en de meeste punten is de winnaar van het spel.

En geloof me. Zodra je Everdell één keer gespeeld hebt, wil je het blijven spelen. Alle keren dat ik het expertspel gespeeld heb is ook anders verlopen, waardoor het een hoge herspeelbaarheid heeft.

Everdell bordspel inhoud van de doos

Inhoud van de doos

Bordspellen waarbij de makers nét even dat extra detail hebben toegevoegd aan een speelkaart of de spelonderdelen maken m’n board game geek hart nog harder kloppen. En Everdell is zo’n spel. Zodra je de doos opent, word je meteen meegesleept in de wondere wereld van Everdell.

In de doos zit een plastic tray waar alle speelkaarten en spelonderdelen in aparte ziplock zakjes in opgeborgen zitten. Boven op de tray vind je het speelbord, de opgevouwen Ever Tree en het spelregelboek.

Vind je het fijn om alle speelkaarten en spelonderdelen nóg netter in de doos op te bergen? Neem dan eens een kijkje naar de Everdell Insert Foam, die niet alleen een betere opbergoplossing in de originele doos biedt, maar ook gebruikt kan worden tijdens het spelen van Everdell. Je kunt de opbergbakjes namelijk los uit de doos halen. Let er in dit geval wel op dat het speelbord, de Ever Tree en de spelregels in een aparte doos opgeborgen moeten worden.

Hieronder vind je de inhoud van de doos, die ik meteen per onderdeel met je doorneem.

Speelbord

Het prachtige speelbord bestaat uit verschillende onderdelen waarbij de Ever Tree aan de top van het bord geplaatst wordt. Op de Ever Tree plaats je op de bovenste laag de arbeiders en op de onderste laag de speciale gebeurteniskaarten. In het midden van de Ever Tree worden de speelkaarten gedurende het spel bewaard.

Rondom de Ever Tree, aan de oever van de rivier, worden de gebeurtenistegels geplaatst waar aan de overkant van de rivier alle grondstoffen hun eigen plek hebben.

In het midden van het spelbord vind je de weide, waar speelkaarten open liggen, maar ook de veilige haven waar je tijdens je beurt een arbeider op kunt plaatsen. Tijdens de herfst opent er onder de weide nog een extra locatie, reis.

Aan weerszijden van het spelbord vind je het bos waar de boskaarten hun eigen plekje hebben. En last but not least, onderaan het spelbord vind je een inham waar je de aflegstapel kunt plaatsen.

Everdell bordspel speelkaarten

Speelkaarten

In Everdell speel je met 128 verschillende gebouw- en boswezens-kaarten waarmee je de beste stad probeert te bouwen. In totaal mag je 15 kaarten in je stad neerleggen.

Kaarten spelen

Tijdens je beurt mag je 1 kaart in je stad spelen, dit kan dus een gebouwkaart óf een boswezenkaart zijn. Om een kaart te kunnen spelen moet je aan de kaartvoorwaarden voldoen. Je betaalt de kosten voor de kaart waarna je de grondstoffen in de algemene voorraad terug legt.

Je mag er zelf voor kiezen of je een kaart uit eigen hand speelt, of één van de kaarten die open in de weide liggen. Als je een kaart uit de weide speelt, vervang je deze direct met een nieuwe kaart uit de dichte stapel.

Everdell bordspel boswezenkaart en gebouwenkaart

Type speelkaarten

Er zijn verschillende soorten gebouw- en boswezens-kaarten: gewone kaarten en unieke kaarten. Van de gewone kaarten mag je meerdere dezelfde exemplaren in je stad plaatsen, maar je mag maar 1 dezelfde unieke kaart spelen.

Deze gewone en unieke kaarten zijn onderverdeeld in 5 verschillende kaarttypen:

 • Reiziger (bruin): effect wordt direct (en eenmalig) geactiveerd wanneer je de kaart in je stad speelt.
 • Productie (groen): dit effect wordt direct na het spelen van de kaart geactiveerd, plus eenmalig tijdens het voorbereiden van de lente- en herfstseizoenen.
 • Bestemming (rood): dit effect wordt geactiveerd zodra je een arbeider op de kaart plaatst. Een leuke twist: sommige kaarten zijn ‘open’ bestemmingskaarten, wat betekent dat andere spelers ook een arbeider op je kaart mogen plaatsen.
 • Bestuur (blauw): kaarten met dit effect triggeren een bonus bij het spelen van bepaalde kaarten. Je kunt door dit effect ook op verschillende manieren andere kaarten in je stad plaatsen met korting.
 • Welvaart (paars): met kaarten die het paarse effect hebben krijg je aan het einde van het spel niet alleen de punten vermeldt op de kaart, maar ook de aangegeven extra bonuspunten.

Punten en acties

Iedere kaart heeft een puntenaantal, die aan het einde van het spel bij je totaal wordt opgeteld. Aan kaarten hangen ook bepaalde acties waar je voordelen mee kunt krijgen.

Samenwerking gebouwen en boswezens

Een leuke twist is de samenwerking tussen gebouwen en boswezens. Als je een boswezenkaart speelt, kun je deze betalen met bessen. Maar, als je het gebouw wat aan de linker bovenkant van de boswezenkaart staat al in je stad hebt liggen, maar je de boswezenkaart gratis spelen. Zodra je dit doet, moet je een bezetfiche op het gebouw plaatsen. Je mag deze actie namelijk maar één keer per gebouwkaart uitvoeren.

Kaarten trekken

Als je nieuwe kaarten mag trekken, haal je deze altijd van de trekstapel tenzij anders aangegeven. Als een bepaalde power aangeeft dat je een of meerdere kaarten uit de weide mag trekken, trek dan eerst alle kaarten voordat je de weide weer aanvult.

Het zal niet vaak gebeuren, maar mocht het voorkomen dat de trekstapel op is – schud de aflegstapel dan goed om een nieuwe trekstapel te creëren.

Kaartlimiet

Gedurende het spel mag je nooit meer dan 8 kaarten in je hand hebben. Stel, je hebt 7 kaarten en je mag meerdere kaarten trekken – dan mag je er dus maar 1 pakken. Als je kaarten moet geven aan een andere speler, maar die speler heeft al 8 kaarten in zijn hand, dan moet je de kaarten op de aflegstapel leggen.

Everdell bordspel grondstoffen

Grondstoffen

Er zijn 4 verschillende grondstoffen in het spel die je gebruikt om je beschaving te laten groeien: bessen, takken, hars en kiezelstenen. Er is tijdens het spel trouwens geen limiet aan grondstoffen die je als speler mag hebben in je persoonlijke voorraad.

Everdell bordspel arbeider

Arbeiders

In de doos zitten in totaal 24 arbeiders, 6 stuks per soort: egels, muizen, eekhoorns en schildpadden. Iedere speler kiest aan het begin van het spel een arbeider uit waarmee je je stad gaat ontwikkelen.

Je arbeiders stuur je tijdens het spel naar verschillende locaties om grondstoffen te verzamelen, meer kaarten te trekken, evenementen te organiseren of een reis te maken.

Er zijn 2 type locaties: exclusieve en gedeelde. Op een exclusieve locatie mag maar 1 arbeider geplaatst worden. Op een gedeelde locatie mogen meerdere arbeiders, ook van dezelfde kleur, geplaatst worden. Na het plaatsen van een arbeider mag je de aangegeven grondstoffen uit de algemene voorraad pakken of de actie uitvoeren.

Je kunt een arbeider naar een bestemmingskaart sturen. Dit kan een bestemmingskaart zijn in je eigen stad, of een open bestemmingskaart in de stad van een andere speler.

Verder kun je arbeiders op een gebeurtenistegel, gebeurteniskaart plaatsen, maar ook op de veilige haven of reis-locatie.

De veilige haven is een open locatie waar onbeperkt arbeiders op geplaats mogen worden. Je mag een willekeurig aantal kaarten uit je hand weggooien, waarna je 1 grondstof per 2 afgelegde kaarten willekeurig mag uitkiezen.

Zoals eerder aangegeven opent de reis-locatie pas in de herfst. In andere seizoenen kun je hier dus geen arbeider plaatsen. Deze locatie is een makkelijke manier om meer punten te verzamelen. Je mag het aantal aangegeven kaarten weggooien om aan het einde van het spel de aangegeven punten te krijgen.

Op het moment dat je een arbeider op een locatie gezet hebt, blijft deze daar staan tot het einde van het seizoen. Tijdens de wisseling van seizoenen krijg je alle gespeelde arbeiders weer terug.

Ever Tree

De Ever Tree is het middelpunt van Everdell: alle gebeurtenissen en seizoen-veranderingen vinden plaats op of rondom de boom. Ondanks dat de Ever Tree zelf niet echt functionele waarde heeft tijdens het spel, is het wel een echte eye catcher wat het verhaal achter Everdell toch een stukje magischer maakt.

De Ever Tree die standaard bij het basisspel zit is gemaakt van karton. White Goblin Games heeft een houten versie van de Ever Tree uitgebracht voor een ultieme speelervaring.

Gebeurtenistegels

Er zitten 4 gebeurtenistegels in de doos, die je op de aangewezen plekken rondom de Ever Tree legt. Om een van je arbeiders op een gebeurtenistegel te kunnen plaatsen moet je voldoen aan alle eisen die de tegel stelt. Er kan tijdens het spel maar één arbeider per gebeurtenistegel geplaatst worden.

 • Stadsmonument: minimaal 3 blauwe bestuurskaarten in je stad
 • Grand Tour: minimaal 3 paarse welvaartkaarten in je stad
 • Oogstfestival: minimaal 4 groene productiekaarten in je stad
 • Expeditie van ontdekkingsreizigers: minimaal 3 bruine reizigerskaarten in je stad

Heb jij een arbeider op een gebeurtenistegel geplaatst? Dan leg je de betreffende gebeurtenis naast je stad neer. Het bemachtigen van een gebeurtenistegel geeft je aan het einde van het spel extra punten.

Minikaarten

Er zitten in totaal 27 kleinere kaarten in de doos. Deze zijn onderverdeeld in boskaarten en gebeurteniskaarten.

11 boskaarten

Boskaarten worden – aantal is afhankelijk van het aantal spelers – op de aangegeven locatie op het spelbord geplaatst. Je kunt op deze boskaarten arbeiders plaatsen. Door het plaatsen van een arbeider tijdens je actie, ontvang je de op de boskaart aangegeven bonus.

Bij 2 spelers leg je 3 boskaarten neer, bij 3 of 4 spelers leg je 4 boskaarten neer. Op sommige boskaarten staat een klein symbool met het cijfer 4. Dit betekent dat deze locatie pas gebruikt mag worden als je met 4 spelers speelt. Als je met 3 of minders spelers speelt, is deze locatie dus gesloten.

16 speciale gebeurteniskaarten

Er zitten in de doos 16 speciale gebeurteniskaarten, waarvan je er aan het begin aan het spel 4 op de onderste laag van de Ever Tree legt. Net als bij op gebeurtenistegels kun je op de speciale gebeurteniskaarten een arbeider plaatsen.

Om een van je arbeiders op een speciale gebeurteniskaart te plaatsen moet je kunnen voldoen aan alle gestelde kaarteisen. Er kan tijdens het spel maar één arbeider per gebeurteniskaart geplaatst worden, die je erna naast je stad legt. Aan het einde van het spel ontvang je de aangegeven punten.

Fiches

Er zitten in totaal 50 fiches in de doos: 30 puntfiches en 20 bezetfiches. De puntfiches gebruik je om je punten bij te houden, en de bezetfiches gebruik je om aan te geven dat je een boswezenkaart gratis gespeeld hebt. Dit fiche leg je dan op de bijbehorende gebouwkaart.

Dobbelsteen

De dobbelsteen gebruik je eigenlijk alleen als je het spel solo speelt. Wanneer je met meerdere spelers Everdell speelt, heeft de dobbelsteen dus geen toegevoegde waarde. Alhoewel – je kunt de dobbelsteen natuurlijk gebruiken als je een startspeler wilt bepalen.

Everdell bordspel beginopstelling

Beginopstelling

Voordat jij en je medespelers in de magische Everdell wereld duiken, leg ik je graag uit hoe je het spel opzet.

 1. Leg het spelbord op tafel.
 2. Zet de Ever Tree in elkaar en zet deze aan de bovenkant van het spelbord.
 3. Leg de grondstoffen op de daarvoor aangegeven plekken aan de oever van de rivier.
 4. Let de puntfiches en bezetfiches aan de zijkant van het spelbord.
 5. Schud de boskaarten en leg ze op de bosbestemmingen.
 6. Speel je met 2 spelers? Leg dan 3 boskaarten neer;
 7. Speel je met 3 of 4 spelers? Leg dan 4 boskaarten neer.
 8. Leg de overige boskaarten terug in de doos.
 9. Plaats de 4 gebeurtenistegels aan de oever van de rivier.
 10. Schud de speciale gebeurteniskaarten en leg er 4 op de onderste rij van de Ever Tree. De rest van de kaarten mag je terugleggen in de doos.
 11. Schud de stapel met speelkaarten en leg 8 kaarten open neer in de weide. Leg de overige trekstapel in het midden van de Ever Tree.
 12. Elke speler kiest een arbeider met bijbehorende kleur. Je begint het spel met 2 arbeiders. De overige 4 arbeiders zet je op de bovenste laag van de Ever Tree. 1 in de lente, 1 in de zomer en 2 in de herfst.
 13. Kies een startspeler uit. In de spelregels staat niet echt aangegeven wie er mag beginnen, buiten de meest ‘nederige’ speler. In het spel zit ook geen startspelerfiche of iets dergelijks. Als ik Everdell speel, gooien we de dobbelsteen die in de doos zit en mag de speler die het hoogst gegooid heeft beginnen.
 14. De startspeler mag 5 kaarten uit de trekstapel kiezen. De tweede speler (met de klok mee) mag er 6 trekken, de derde speler trekt er 7 en de vierde speler trekt 8 kaarten. Hierna begint de reis door de wonderlijke wereld van Everdell.
Everdell bordspel spelverloop

Spelverloop

Tijdens het spel bevind je je in 4 verschillende seizoenen die je doorloopt. Het spel begint in het winterseizoen en eindigt net voordat de volgende winter aanbreekt.

In ieder seizoen kun je als speler per beurt 3 verschillende acties uitvoeren: plaats een arbeider, speel een kaart of bereid je voor op het volgende seizoen. De startspeler die tijdens het opzetten van het spel bepaald is, begint het spel.

Plaats een arbeider

Tijdens je beurt kun je ervoor kiezen een beschikbare arbeider naar een verschillende locaties te sturen. Met plaatsen van arbeiders op een locatie kun je grondstoffen verzamelen, kaarten trekken, evenementen organiseren of een reis maken. Meer over het plaatsen van arbeiders lees je hier.

Speel een kaart

Kies je ervoor om tijdens je beurt een kaart te spelen? Dan mag je 1 kaart uit je hand of uit de weide in je stad neerleggen. Wel moet je voldoen aan de voorwaarden die de betreffende kaart stelt. En let op: je mag maximaal 15 kaarten in je stad spelen. Alle informatie over het spelen van verschillende kaarten kun je hier lezen.

Bereid je voor op het volgende seizoen

Als actie in je beurt kun je ervoor kiezen om je voor te bereiden op het volgende seizoen. Dit kan overigens alleen maar als je al je arbeiders op een locatie geplaatst hebt. Er zijn vier verschillende seizoenen: winter, lente, zomer en de herfst.

Ga je je voorbereiden op het volgende seizoen? Neem dan al je geplaatste arbeiders terug. Het kan zijn dat jij al klaar bent om naar het volgende seizoen te gaan, maar andere spelers dus niet. Tijdens het spel kan het dus voorkomen dat jullie je in verschillende seizoenen bevinden.

Lente

Het eerstvolgende seizoen is de lente. In dit seizoen krijg je 1 nieuwe arbeider en mag je alle groene productiekaarten die je in je stad hebt liggen activeren.

Zomer

In het volgende seizoen, de zomer, krijg je wederom 1 nieuwe arbeider en mag je 2 kaarten uit de weide kiezen en aan je hand toevoegen. Dit kan uiteraard alleen zonder dat je de handlimiet van 8 kaarten overschrijdt.

Er is geen productiefase in de zomer, maar als je in dit seizoen nieuwe groene productiekaarten speelt worden deze alsnog direct geactiveerd.

Herfst

In de herfst krijg je 2 nieuwe arbeiders en mag je wederom alle groene productiekaarten in je stad activeren. Herfst is het laatste seizoen.

Einde van het spel

Op het moment dat je geen acties meer kunt of wilt uitvoeren, ben je klaar met het spel en moet je passen. Op het moment dat je als speler gepast hebt, kun je geen kaarten of grondstoffen meer ontvangen.

Let op: het komt wel eens voor dat je kaarten of grondstoffen moet weggeven aan een andere speler. Op het moment dat alle andere spelers gepast hebben, moet je de kaarten op de aflegstapel leggen en/of grondstoffen terugleggen in de algemene voorraad.

Alle spelers die nog niet gepast hebben gaan gewoon door met het spelen van het spel. Totdat iedereen gepast heeft, ga je over tot de puntentelling.

Puntentelling

Bij het tellen van de punten vind ik dit de makkelijkste manier: begin met het optellen van de punten die iedere kaart waard is. Laat in dit geval wel alle kaarten op tafel liggen, deze heb je nog nodig om de overige punten op te tellen.

Hierna voeg je het totaal aantal punten van de puntenfiches toe, maar ook de bonussen die op de paarse welvaartkaarten staan, eventuele reis-punten en punten die op je gebeurteniskaarten of -tegels staan.

De speler met de meeste punten wint het spel.

Gelijkspel?

Het komt vaker voor dan je denkt: een gelijkspel aan het einde van Everdell. In dit geval gaat de winst naar de speler die de meeste gebeurtenissen behaald heeft.

Is er dan nog steeds een gelijkspel (en ja, ook dit komt vaker voor dan je denkt)? Dan wint de speler die de meeste grondstoffen overheeft aan het einde van het spel.

Everdell uitbreidingen

Er zijn momenteel drie grote uitbreidingen op het Everdell basisspel die zowel in het Engels als het Nederlands te verkrijgen zijn: Pearlbrook, Spirecrest en Bellfaire.

Everdell bordspel Pearlbrook uitbreiding

Everdell Pearlbrook (2019)

Everdell Pearlbrook is de eerste Everdell uitbreiding. Deze uitbreiding voegt een mysterieuze beschaving van watermensen toe aan het basisspel. Met Pearlbrook breid je het Everdell avontuur uit naar de magische onderwaterwereld.

Pearlbrook komt met een nieuw spelbord, het rivierbord, een nieuwe otter arbeider en een nieuw soort speler, de kikkerambassadeur. Deze stuur je naar de rivier om parels, het nieuw soort grondstof te verzamelen. Op het rivierbord vind je onder andere nieuwe boswezens en nieuwe gebouwen. Ben jij de speler die de meeste parels weet te verzamelen?

Everdell Pearlbrook is bij The Game Room beschikbaar in het Nederlands en het Engels. De Engelse versie is uitgebracht door Starling Games, waarna de Nederlandse versie door White Goblin Games vertaald en op de markt gebracht is.

Everdell bordspel Pearlbrook uitbreiding spelbord

Inhoud van de doos

 • 1 rivierbord
 • 2 overlapborden
 • 6 kikkerambassadeurs
 • 6 otter arbeiders
 • 20 boswezens- en gebouwenkaarten
 • 12 rivierbestemmingskaarten
 • 25 parels
 • 4 wonderen
 • 8 mini decoratiekaarten
Everdell bordspel Spirecrest uitbreiding spelbord en boswezens

Everdell Spirecrest (2020)

In 2020 is de tweede uitbreiding van het razend populaire bordspel Everdell uitgebracht: Everdell Spirecrest. Met deze uitbreiding maak je je gereed voor een spannende reis voor de bergen van Spirecrest.

In Spirecrest breid je het basisspel uit met een extra spelbord. Je verlaat hiermee de comfortabele en lieflijke Everdell vallei en ontdekt mysterieuze en onontdekte landschappen. Met je reisuitrusting en voldoende moed op zak ga jij op pad door de bergen van Spirecrest. Deze uitbreiding voegt nieuwe elementen toe aan het spel, waarbij je op de proef gesteld wordt tijdens verschillende weersomstandigheden in de verschillende seizoenen.

De Engelse versie van Spirecrest is uitgegeven door Starling Games, waarna White Goblin Games met de Nederlandse versie van de uitbreiding kwam.

Everdell bordspel Spirecrest uitbreiding grote en kleine boswezens


Inhoud van de doos

 • 1 bergbord
 • 6 vosambassadeurs
 • 1 kikkerambassadeur (die bij de Everdell Pearlbrook uitbreiding hoort)
 • 12 konijnreizigers
 • 5 grote boswezens
 • 33 ontdekkingskaarten
 • 12 weerkaarten
 • 6 Everdell kaarttegels
 • 24 kaarttegels
 • 12 3-punten fiches
 • 6 plastic zadels
Everdell bordspel Bellfair uitbreiding

Everdell Bellfaire (2019)

Everdell Belfaire is de derde uitbreiding van het populaire expertspel Everdell. De beschaving van Everdell heeft 99 jaar hard gewerkt om de vallei op te bouwen en te laten bloeien. Het koningshuis organiseert daarom een jaar lang geweldige feesten en partijen om de 100e verjaardag van Everdell te vieren.

Deze uitbreiding voegt nieuwe elementen en spelonderdelen toe aan het basisspel. Je kunt de Ever Tree vervangen door het Bellfaire spelbord waarmee je nieuwe gebeurtenissen toevoegt, beloningen kunt verdienen en gebruik kunt maken van unieke kaarten die je boswezens extra krachten geven.

Met het toevoegen van deze uitbreiding is het mogelijk Everdell te spelen met 5 of 6 personen.

De Engelstalige Everdell Bellfaire uitbreiding is uitgegeven door Starling Games en de Nederlandse versie door White Goblin Games.

Inhoud van het spel

 • 1 Bellfaire spelbord
 • 1 marktbord
 • 6 spelersborden
 • 7 Garland beloningstegels
 • 1 bloemenfestival gebeurtenistegel
 • 9 speciale gebeurteniskaarten
 • 4 boskaarten
 • 15 krachtkaarten
 • 1 Rugwortfiche
 • 8 Axolotlfiches
 • 4 marktfiches
 • 6 kardinaalvogel arbeiders
 • 6 pad arbeiders
 • 1 kikkerambassadeur

Nieuwste uitbreidingen: Everdell Newleaf & Everdell Mistwood (2022)

Starling Games heeft inmiddels twee nieuwe uitbreidingen uitgebracht: Everdell Newleaf en Everdell Mistwood. De verwachting is dat White Goblin Games de Nederlandse versies zal uitbrengen, maar het is nog niet zeker of en wanneer dit zal gebeuren.

Everdell Newleaf uitbreiding

Everdell Newleaf

Met de nieuwe uitbreiding Everdell Newleaf voeg je een treinstation toe aan het basisspel. Het station ligt in de oudste stad van Everdell en draait daar op volle krachten. Deze uitbreiding zorgt voor een nieuwe lading aan mechanica, boswezens, gebouwen en werkt aan de ontwikkeling van de Everald Valley.

Everdell Mistwood uitbreiding

Everdell Mistwood

In deze nieuwe Everdell Mistwood uitbreiding worden er snode plannen gemaakt. Nightweave is namelijk van plan om samen met haar spinnen Everdell over te nemen. Met deze uitbreiding voeg je een nieuw element toe aan het basisspel: je neemt het op tegen Nightweave. Dit kun je solo of met z’n tweeën doen terwijl je helden zoals Corrin Everdtail rekruteert.

Everdell spelregels (PDF)

Eigenschappen


EAN
8718026304423
Merk
White Goblin Games
Leeftijd - min
12
Leeftijd - max
99
Aantal spelers - min
1
Aantal spelers - max
4
Speelduur - min
40
Speelduur - max
80
Engels
Ja
Nederlands
Ja
Complexiteit
3

Voor 20u besteld, morgen in huis

14 dagen bedenktijd