The Game Room
Webwinkel KeurmerkWebwinkel Keurmerk
Escape Room The Game spelregels

Escape Room

Met dit spel beleef je de spanning en uitdaging van de populaire escape rooms gewoon thuis. Weet je als team binnen 60 minuten 3 codes te kraken?
Kopen
Bekijk meer spellen uit: Gezelschapsspellen

Spelregels


Met dit spel van Identity Games beleef je de spanning en uitdaging van de populaire escape rooms gewoon thuis. Als team krijg je één uur de tijd om raadsels op te lossen en de code te kraken. Escape Room is benoemd tot Speelgoed van het Jaar 2016 in de leeftijdscategorie 12+. Volgens de jury is Escape Room een eigentijds en modern spel met spanning en sensatie. Ook vraagt het spel een breed assortiment aan oplossings- en communicatievaardigheden. Een écht denkspel dus waarbij teamwork een ware must is!

Escape Room spelregels

Het doel van het spel is om, net als in een echte escape room, te ontsnappen voordat de tijd om is. Elk avontuur bestaat uit 3 delen en in elk deel moet je als team een code vinden (bestaande uit 4 sleutels). Om te winnen moet je binnen 60 minuten 3 juiste codes vinden. Even de handleiding van dit spel niet bij de hand? The Game Room neemt de spelregels stap voor stap met je door!

Voorbereiding

Voordat het avontuur kan beginnen, moet er het een en ander worden klaargezet. De Chrono Decoder fungeert als timer, zorg dus dat hier werkende batterijen in zitten en zet deze op tafel. Leg alle (16) sleutels klaar en kies gezamenlijk één van de 4 avonturen om te spelen. Deze hebben elk een andere moeilijkheidsgraad. Beginners kunnen het beste starten met avontuur 1 (Prison Break). Verzamel nu de bijpassende onderdelen en (3) hintkaarten. Pak tot slot voor elke speler een pen en papier. Het wordt aangeraden om alle 16 sleutels eens nauwkeurig te bekijken. Dit kan je later in het spel helpen om sneller de juiste sleutel te kiezen. Leuk: download (gratis) de Escape Room The Game app voor bijpassende achtergrondmuziek om de beleving nóg echter te maken.

Heb je het basisspel Escape Room The Game al veelvuldig gespeeld? Bekijk hier de verschillende uitbreidingen met nieuwe, superspannende avonturen!

Spelverloop

Pak envelop deel 1 van het gekozen avontuur en laat iemand de introductiebrief op de achterzijde hardop voorlezen. Zet de Chrono Decoder aan door de knop aan de onderkant naar ‘on’ te schuiven en druk op de START-knop. De tijd loopt! Open nu de envelop. Bekijk als team de inhoud van de envelop heel nauwkeurig om aanwijzingen te ontdekken die leiden naar de juiste code. Je kunt de pen en papier gebruiken om aantekeningen te maken. Wellicht helpt dit om nieuwe verbanden te zien!

Zodra je de eerste code van de 3 codes vindt, neem je de 4 bijbehorende sleutels en steek je deze in de Chrono Decoder. Is de code helemaal goed? Dan klinkt er een ‘goedsignaal’ en kan het tweede deel van het avontuur gestart worden. Is de code fout, dan klinkt er een duidelijk ‘foutsignaal’ en wordt er 1 minuut van de totale tijd in mindering gebracht. Haal de sleutels uit de Chrono Decoder en ga over tot poging 2! 

Wanneer alle 3 de codes succesvol zijn gevonden, stopt de tijd automatisch en klinkt een overwinningsmuziekje. Je hebt Escape Room The Game gewonnen!

Speciale ontcijfer opdrachten 

Gedurende het spel zul je het ER-logo tegenkomen. Loop je deze tegen het lijf, dan moet je als team iets ontcijferen met behulp van één van de decodeersystemen. Deze kun je vinden aan de bovenkant, voorkant en zijkanten van de Chrono Decoder. Per avontuur wordt er altijd maar één type decodeersysteem gebruikt.

Hintkaarten

Elk avontuur beschikt over 8 genummerde hintkaarten. Deze kaarten mag je niet zomaar pakken als het even tegenzit. Gedurende het spel maakt de Chrono Decoder bleep-geluiden als teken dat je een hintkaart mag pakken. Hopelijk brengt de hint je dichterbij het ontrafelen van de code. Om de hint te kunnen lezen, moet de kaart in de Hint Decoder worden geschoven. Op de hintkaart staat tevens een tijd aangegeven. Lees nooit een hintkaart voordat deze tijd verstreken is!

Meer fun met de Escape Room The Game uitbreidingen en varianten

Naast het basisspel heeft de uitgever Identity Games 8 uitbreidingsetjes op de markt gebracht voor de nodige extra uitdaging. De uitbreidingen zijn als het ware gloednieuwe avonturen welke gespeeld kan worden met onderdelen uit het basisspel. Ook deze zijn weer geschikt voor 3 tot 5 spelers. Sommige uitbreidingen waaronder Murder Mystery, Funland en The Dentist zijn een tikkeltje enger dan het basisspel. Zo word je als team in Escape Room Funland opgesloten in een kooi door een horrorclown. Wil je graag met z’n tweeën de Escape Room uitdaging aangaan? Dat kan, met de speciale 2-spelers editie. Dit spel werd tevens verkozen tot winnaar Speelgoed van het Jaar 2019. Bekijk hier alle Escape Room uitbreidingen!

Escape Room spelregels (PDF)

Voor 20u besteld, morgen in huis

14 dagen bedenktijd