The Game Room
Webwinkel KeurmerkWebwinkel Keurmerk

Dopje Dopje: Eenvoudig en leuk drankspelletje

Dopje Dopje spelregels
Voor het spelen van het eenvoudige drankspel Dopje Dopje heb je enkel de dopjes van je bierflesje nodig.

Wie met vrienden op café zit zal wellicht al snel verleidt worden om zich te wagen aan dit leuke bierspelletje. Het zorgt immers voor wat extra uitdaging en biedt gegarandeerd veel plezier.

Benodigdheden

Voor het spelen van Dopje Dopje heb je enkel de dopjes van je bierflesje nodig.

Spelregels Dopje Dopje

Voor het spelen van Dopje Dopje zit je het best tegenover elkaar. Speel je met een grotere groep, maak dan een cirkel rondom een tafel. Iedereen die deelneemt plaatst een vol flesje bier voor zich met het bierdopje dat er omgekeerd op ligt.

Het is de bedoeling dat je tegenstanders het bierdopje er proberen af te gooien. Wanneer ze hierin slagen,  moet je een grote slok bier drinken. Over het algemeen wordt afgesproken dat je bierflesje leeg moet zijn nadat drie keer het dopje er is afgegooid.

Spelers mogen blijven gooien totdat ze missen. Spreek op voorhand af hoeveel biertjes je op mag hebben. Wie als eerste dit aantal heeft bereikt, heeft het spel verloren.

Extra regels Dopje Dopje

Wie zijn eigen bierdopje van zijn flesje stoot, moet het hele biertje atten. Laat je het dopje eerst op de grond of tafel stuiteren, vooraleer het een dopje eraf gooit? Dan moet de speler van het dopje dubbel zoveel slokken nemen.

Terug naar overzicht