The Game Room
Webwinkel KeurmerkWebwinkel Keurmerk

Domino

Domino is een klassiek legspel voor 2 tot 4 spelers dat met 28 speciale dominostenen gespeeld wordt. Wie raakt als eerst al zijn stenen kwijt?

€ 16,99

Nog 4 producten in voorraad

Bekijk meer spellen uit: Denksport en Op reis

Beschrijving Domino


Deze domino set in blik bevat 28 stenen met gekleurde ogen. De kleurtjes geven het spel een vrolijke touch. De dominostenen hebben een afmeting van 50 x 25 x 7 mm. Het blik zorgt ervoor dat de stenen niet kunnen rondslingeren. Daarbij kun je ‘m makkelijk overal mee naartoe nemen. Naast Domino Double 6 is er ook een Double 12 variant met ruim 91 stenen beschikbaar.

Een ware klassieker

Het legspelletje domino wordt gezien als een ware klassieker omdat het al eeuwen gespeeld wordt. De oudste gevonden dominostenen lagen in het graf van Toetanchamon; de meest bekende farao uit het Oude Egypte. In de loop van de jaren zijn meerdere variaties op het spel bedacht, maar over het algemeen zijn de basics hetzelfde.

Spelregels


Bij het klassieke Domino spel draai het niet om het creëren van een spectaculair domino-effect. Het een legspel voor 2 tot 4 spelers dat met 28 speciale dominostenen gespeeld wordt. Het doel van Domino is om als eerste al je stenen kwijt te raken. 

Domino spelregels

Domino is zo’n spelletje waarbij meerdere variaties bedacht zijn, maar over het algemeen zijn de basics hetzelfde. The Game Room zal daarom ingaan op de basis spelregels van Domino zodat je snel aan de slag kunt met jouw eerste potje!

Voorbereiding

Leg alle 28 dominostenen met de ogen naar beneden neer en hussel deze vervolgens goed door elkaar. Speel je het spel met 2 personen? Dan krijgt ieder 7 stenen. Bij 3 tot 4 spelers zijn dit er 5. Zorg dat de tegenspelers niet kunnen zien welke dominostenen je hebt. Degene met de hoogste dubbele dominosteen (bijvoorbeeld 2x5) mag het spel beginnen en legt deze steen op tafel. Deze dominosteen vormt nu als het ware het uitgangspunt voor het spel. Het kan voorkomen dat niemand een dubbele steen heeft. In dit geval kun je ervoor kiezen om degene met het hoogste aantal ogen te laten beginnen.

Het spelverloop

Nadat de startspeler de allereerste steen heeft neergelegd, wordt met de klok mee gespeeld. De speler die aan de beurt is, moet proberen om een steen met hetzelfde aantal ogen aan één van de uiteinden van de eerste steen aan te leggen. Als de speler geen passende steen heeft, pakt hij één steen uit de voorraad en gaat de beurt naar de volgende speler. Kun je wél een passende dominosteen leggen? Dan moet je je houden aan de volgende regels

  • Je mag niet passen (bijvoorbeeld uit strategische redenen). Heb je een passende steen, dan ben je verplicht om deze neer te leggen. 
  • Dubbele stenen worden niet horizontaal, maar dwars gelegd. 

Het spel afronden

Het speelronde kan op twee verschillende manieren tot zijn einde komen.

  1. De ronde is klaar wanneer niemand meer een steen aan een van de uiteinden van de keten kan aanleggen. In dit geval telt iedereen het aantal ogen van zijn eigen dominostenen die hij nog in de hand heeft. De speler met het laagste aantal ogen wint ‘’de hand’’ en krijgt een score welke gelijk is aan het totaal aantal punten op de ongespeelde dominostenen van zijn tegenstanders. 
  2. De speelronde is ook klaar indien het een speler lukt om al zijn stenen kwijt te raken. De verliezende spelers tellen nu alle ogen van hun resterende stenen. Het totaal aantal ogen van de niet-gespeelde dominostenen is de score van de winnende speler.

Het gehele spel komt ten einde indien een speler 100 punten heeft behaald.

Domino spelregels (PDF)

Eigenschappen


EAN
8716096008210
Merk
Engelhart
Leeftijd - min
6
Leeftijd - max
99
Aantal spelers - min
2
Aantal spelers - max
4
Speelduur - min
10
Speelduur - max
20
Complexiteit
3
Voorraad
4
Formaat
116 x 38 x 192 mm