The Game Room
Webwinkel KeurmerkWebwinkel Keurmerk
Dokter Bibber

Dokter Bibber

Bij dit bekende kinderspel moet je zoveel mogelijk rare objecten uit de patiënt verwijderen. Dokter Bibber is speelbaar met 1 tot 4 personen.

Kopen
Bekijk meer spellen uit: Kinderspellen

Beschrijving Dokter Bibber


Verlos jij Sam van al z´n kwaaltjes met Dokter Bibber?

Opereer de patiënt

Om Sam te helpen moet je hem opereren. Kies een kwaaltje die verwijderd moet worden zoals een piepend oor of bevroren teen, en haal het zieke onderdeel er uit met een tang. Maar pas op! Raak je de zijkant van het operatiegat, dan schreeuwt Sam het uit. Lukt het je om het onderdeel te verwijderen zonder de zijkant te raken, dan blijf je aan de beurt. Anders is je collega-dokter aan de beurt. Lees hier alle spelregels.

Win jij dit zenuwslopende spel door de meeste zieke onderdelen te verwijderen?

Dit spel bevat:

  • speelbord met Sam
  • pincet
  • 11 grappige zieke onderdelen

Let op: om dit spel te spelen heb je twee 1,5V AA batterijen nodig. Deze zijn niet inbegrepen.


Spelregels


Dokter Bibber, wie heeft dit spel vroeger niet gespeeld? Bij dit bekende kinderspel moet je zoveel mogelijk rare objecten uit de patiënt verwijderen. Een heel secuur werkje waar je een steady hand en een dosis focus voor nodig hebt. Dokter Bibber van Hasbro is speelbaar met 2,3 of 4 personen én zelfs in je eentje. Ook zonder gezelschap kun je dit spel dus erbij pakken.

Dokter Bibber spelregels

Dokter Bibber is een spel dat haast geen uitleg vereist. The Game Room zal de grootste lijnen van de spelregels met je doornemen. Ligt de ‘patiënt’ op tafel en zijn alle vreemde objecten in de bijbehorende openingen geplaatst? Dan is de jongste speler als eerste aan zet. Het spel wordt vervolgens met de klok mee gespeeld. 

Tijdens je beurt moet je met de pincet een vreemd object naar keuze heel voorzichtig uit de patiënt halen. Hierbij moet je voorkomen dat het pincet de metalen randen van de opening raakt. Lukt het niet om je handen stil te houden en raakt het pincet de rand? Dan klinkt er een zoemer en wordt de operatie stilgelegd. Het object blijft onaangetast op de plek liggen. Vervolgens mag de volgende speler een poging wagen aan een object naar keuze. Wanneer het onderdeel succesvol is verwijderd zonder dat de zoemer heeft geklonken, mag de speler dit object houden. Wel is de beurt voorbij. 

Het spel is voorbij indien alle (11) Dokter Bibber onderdelen uit de patiënt zijn verwijderd. Wie de meeste objecten heeft verzameld, wint en mag zichzelf de beste dokter noemen!

Dokter Bibber spelregels (PDF)

Eigenschappen


EAN
5010994870072
Merk
Hasbro
Leeftijd - min
4
Leeftijd - max
99
Aantal spelers - min
1
Aantal spelers - max
6
Speelduur - min
5
Speelduur - max
10
Nederlands
Ja
Complexiteit
1

Voor 20u besteld, morgen in huis

14 dagen bedenktijd