Categorie:Kinderspellen

Hasbro Doker Bibber speluitleg

Dokter Bibber: Wie is de beste dokter?

Spelinfo
  • Aantal spelers:1-4 spelers
  • Speelduur:15 minuten
  • Geschikt voor leeftijd:vanaf 4/6 jaar
  • Uitgever:Hasbro
Dokter Bibber kinderspel

Dokter Bibber

Voor 15u besteld, morgen in huis

Dokter Bibber, wie heeft dit spel vroeger niet gespeeld? Bij dit bekende kinderspel moet je zoveel mogelijk rare objecten uit de patiënt verwijderen. Een heel secuur werkje waar je een steady hand en een dosis focus voor nodig hebt. Dokter Bibber van Hasbro is speelbaar met 2,3 of 4 personen én zelfs in je eentje. Ook zonder gezelschap kun je dit spel dus erbij pakken.

Dokter Bibber spelregels

Dokter Bibber is een spel dat haast geen uitleg vereist. The Game Room zal de grootste lijnen van de spelregels met je doornemen. Ligt de ‘patiënt’ op tafel en zijn alle vreemde objecten in de bijbehorende openingen geplaatst? Dan is de jongste speler als eerste aan zet. Het spel wordt vervolgens met de klok mee gespeeld. 

Tijdens je beurt moet je met de pincet een vreemd object naar keuze heel voorzichtig uit de patiënt halen. Hierbij moet je voorkomen dat het pincet de metalen randen van de opening raakt. Lukt het niet om je handen stil te houden en raakt het pincet de rand? Dan klinkt er een zoemer en wordt de operatie stilgelegd. Het object blijft onaangetast op de plek liggen. Vervolgens mag de volgende speler een poging wagen aan een object naar keuze. Wanneer het onderdeel succesvol is verwijderd zonder dat de zoemer heeft geklonken, mag de speler dit object houden. Wel is de beurt voorbij. 

Het spel is voorbij indien alle (11) Dokter Bibber onderdelen uit de patiënt zijn verwijderd. Wie de meeste objecten heeft verzameld, wint en mag zichzelf de beste dokter noemen!