The Game Room
Webwinkel KeurmerkWebwinkel Keurmerk

Deze populaire bordspellen hebben een digitale versie

Bordspel app Monopoly en meer
​Door de huidige lockdown moeten we nog even geduld hebben voordat we weer een ouderwets gezellige spelletjesavond kunnen houden. Je kunt natuurlijk met z’n tweeën een spel doen, maar wist je dat er genoeg mobiele versies van gezelschapsspellen bestaan? The Game Room zet de 5 beste bordspel-apps voor je op een rij.

Door de huidige lockdown moeten we nog even geduld hebben voordat we weer een ouderwets gezellige spelletjesavond kunnen houden. Je kunt natuurlijk met z’n tweeën een spel doen, maar wist je dat er genoeg mobiele versies van gezelschapsspellen bestaan? The Game Room zet de 5 beste bordspel-apps voor je op een rij.

Catan

Catan op je smartphone spelen met vrienden of alleen
Catan op je smartphone spelen

In het populaire handelsspel Catan moeten spelers grondstoffen met elkaar ruilen om straten, dorpen en steden te kunnen bouwen. Dorpen en steden zorgen weer voor nieuwe grondstoffen én overwinningspunten. Wie als eerste 10 punten heeft, wint. Met de gratis app Catan Universe tover je het originele bordspel tevoorschijn op je mobiele telefoon. Er is een enkel- en multispelermodus optie beschikbaar. Je kunt maximaal 3 vrienden uitnodigen voor een ouderwets gezellig potje Catan. Speel het basisspel óf kies één van de vele uitbreidingen zoals Steden & Ridders of Zeevaarders.

Download Catan Universe in de App Store of Google Play Store.

Ticket to Ride

Helemaal fan van het avontuurlijke treinspel Ticket To Ride? Goed nieuws: de uitgever van het spel (Asmodee) heeft een app gelanceerd waardoor je dit toffe bordspel online met jouw vrienden kunt spelen. Het doel is om zoveel mogelijk treinroutes aan te leggen. Dat doe je door kaarten te verzamelen en de treinroutes op het speelbord weg te leggen. Er zijn nogal wat verschillende varianten van Ticket To Ride uitgebracht. De app geeft jou in de eerste instantie toegang tot Ticket To Ride USA. Ligt jouw voorkeur bij Europa, Azië of Ticket To Ride Nordic Countries? Dan kun je deze spelborden apart kopen in de app.

Download Ticket to Ride vanaf €6,99 in de App Store of Google Play Store.

Monopoly

Monopoly app spelen
Het klassieke vastgoedspel Monopoly op je smartphone

Ook het wereldberoemde vastgoed spelletje kun je op jouw smartphone spelen. De Monopoly app is ontwikkeld door Marmalade Game Studio. Met de multiplayer-optie kun je tegen je eigen vrienden spelen of tegen deelnemers van over de hele wereld. Het is uiteraard ook mogelijk om solo zoveel mogelijk straten te veroveren. Marmalade Game Studio snapt dat veel mensen hun eigen Monopoly regels hanteren. Om deze reden biedt de app de optie om te spelen met speciale regels. Zo kun je Monopoly spelen zónder veilingen of maak je het voor ‘bajesklanten’ onmogelijk om huur te ontvangen in de gevangenis. De prachtige 3D-animaties brengen het spel echt tot leven. Goed om te weten: de app bevat géén advertenties of features waar je extra voor moet betalen.

Download Monopoly voor €4,49 in de App Store of Google Play Store.

Cluedo

Nóg zo’n klassieker die iedereen wel eens heeft gespeeld is Cluedo. In dit whodunnit spelletje voor detectives in de dop moet je erachter zien te komen in welke kamer de moord is gepleegd, met welk wapen en natuurlijk wie van de zes verdachten de moordenaar is. Speel alleen óf tegen jouw vrienden. In totaal heb je keuze uit circa 10 thema’s. Dit betekent dat je het klassieke landhuis kunt inruilen voor Dracula's kasteel, het Wilde Westen of de Sherlock Holmes variant. Net als Monopoly is de Cluedo app ontworpen door Marmalade Game Studio. Grafisch ziet de game er dan ook tiptop uit.

Download Cluedo vanaf €2,29 in de App Store of Google Play Store.

UNO

Meer toe aan een luchtig en vlot kaartspelletje? Zet de UNO! app (gratis) van Mattel dan zeker op je telefoon. In UNO draait het om het afleggen van kaarten die qua cijfer, kleur of symbool identiek zijn aan de kaart die open ligt. Degene die als eerste al zijn kaarten heeft weggespeeld, wint de spelronde. De UNO! app heeft zowel een singleplayer optie als een 2V2-modus waarbij je als duo de strijd aangaat met een ander duo.

Download UNO! in de App Store of Google Play Store.

Terug naar overzicht