The Game Room
Webwinkel KeurmerkWebwinkel Keurmerk

De top-5 beste partyspellen of all time

Wat zijn de beste partyspellen?
Wat zijn nu de leukste spellen om te spelen op een verjaardag, housewarming, Kerst of Oudejaarsavond? Check snel onze top-5 met de beste partyspellen!

Gezelschapsspellen zijn er in alle soorten en maten. Bij The Game Room zijn we dol op wat complexere spellen waarbij strategisch denken een grote rol speelt. Leuk voor op de zondagmiddag, maar minder geschikt voor op een feestje! Partyspellen kun je spelen met een grote groep vrienden of familie en hebben vaak een wat luchtiger karakter. Wat zijn nu de leukste spellen om te spelen op een verjaardag, housewarming, Kerst of Oudejaarsavond? Check snel onze top-5 met de beste partyspellen!

1.30 Seconds

De onbetwiste nummer 1 van de partyspellen is wat ons betreft 30 Seconds. Geen originele keuze voor de eerste plek, maar dit bordspelletje is nu eenmaal al jaren een hit op feestjes door de eenvoud, snelheid en hoge interactie. 30 Seconds maakt een saaie familiedag in één klap een komische aangelegenheid. Het maakt niet uit of je met vier of 24 personen bent: het pijlsnelle partyspel is geschikt voor kleine én grote gezelschappen. In 30 Seconds probeer je samen met je team zoveel mogelijk begrippen op het kaartje binnen 30 seconden te raden. De begrippen variëren van bekende filmsterren tot kinderliedjes en plaatsnamen. Je komt er al snel achter wie een connaisseur is op het gebied van showbizz, geografie, sport of geschiedenis én wie zijn kennis beter wat kan bijspijkeren...

Kies voor the original of ga voor 30 Seconds Everyday Life (Winnaar Speelgoed van het Jaar 2017) met begrippen over alledaagse zaken in en om het huis.

Haal direct 30 Seconds in huis

2.Cards Against Humanity

Cards Against Humanity is zoals ze zelf omschrijven ‘a party game for horrible people’. Het concept van dit wereldbekende kaartspel is doodsimpel: gebruik je fantasie en formuleer de meest grappige, vreemde of schunnige antwoorden op de vragen. Elke ronde stelt één speler een vraag van een Black Card. De rest antwoordt met zijn grappigste White Card. Degene die de vraag heeft gesteld, kiest uiteindelijk één antwoord die hij het leukst vindt. Hiermee verdient de winnaar een punt. Cards Against Humanity bevat 550 Engelstalige kaarten en met de uitbreidingen (Blue Box en Red Box) staat dit partyspel garant voor een hilarische avond.

Cards Against Humanity kopen

3.Sushi Go

Sushi Go is een vlot kaartspelletje van White Goblin Games. Je hebt twee mensen nodig om het te spelen en maximaal vijf. In Sushi Go draait alles om het verzamelen van de juiste sushi-gerechten. Gouden combinaties, zoals een set van drie sashimi kaarten, leveren de meeste punten op. Dompel je favoriete nigiri in wasabi om de waarde te verdrievoudigen of verzamel zoveel mogelijk overheerlijke dumplings. Wie aan het einde van 3 rondes de meeste punten heeft verzameld, mag zichzelf tot de beste sushi chef kronen.

Het leuke thema, de snelheid van het spel en de aardig eenvoudige spelregels maken Sushi Go een ideaal spelletje voor op feestjes. Bovendien zijn er varianten van Sushi Go uitgebracht voor 2 tot 8 spelers (Sushi Go Party) en bevat de dobbelsteenversie Sushi Roll vijf lopende banden waar de lekkerste sushi gerechten voorbij komen. Hoe leuk is dat?

Sushi Go bestellen

4. Exploding Kittens

Eerlijk is eerlijk; dit lijstje is niet compleet zonder Exploding Kittens! Het kaartspel Exploding Kittens is het meest gesteunde Kickstarter project ooit. Het concept viel bij zoveel mensen in de smaak, dat dit de bedenkers maar liefst $8,7 miljoen opleverde. In de doos van dit spel vind je geen tientallen spelonderdelen, rondeblokjes of fiches. Gewoon een stapel kaarten. Met katten, dat dan weer wel. Wie aan de beurt is, mag één of meer kaarten spelen en een kaart van de trekstapel pakken. Krijg je de gevreesde Exploding Kitten in handen? Dan ben je af en doe je niet meer mee. Best jammer natuurlijk, maar je kunt dit moment gebruiken om even een portie bitterballen in de frituur te gooien of om je wijn bij te vullen. Met speciale actiekaarten kun je bepaalde acties tegenhouden en andere spelers dwarszitten. The last man standing wint het spel.

In de Exploding Kittens NSFW Editie (18+) gaat het er iets explosiever aan toe. Deze editie kun je op zichzelf spelen of combineren met de standaard editie. Tevens zijn er uitbreidingen beschikbaar met nieuwe actiekaarten voor nog meer speelplezier.

Exploding Kittens Original kopen

5.Throw Throw Burrito

De makers van Exploding Kittens hebben nog een te gek partyspel op hun naam staan: Throw Throw Burrito. Dit spelletje is een mix van een kaartspelletje en trefbal. Trefbal? Ja! Het spel komt namelijk met twee schattig kijkende speelgoedburrito’s. Scoor punten door sets van drie dezelfde kaarten te vinden, maar zodra de Burrito kaart gespeeld wordt, volgt er een duel waarbij je de burrito’s moet zien te ontwijken. Weet je een tegenstander te raken? Dan kun je waardevolle punten stelen! Throw Throw Burrito wordt in Nederland uitgegeven door Asmodee en is geschikt voor 2 tot 6 spelers vanaf 7 jaar.

Shop Throw Throw Burrito online

Throw Throw Burrito kaartspel

Meer partyspellen

Zit jouw favoriet hier niet tussen of wil je graag een heel ander partyspel uitproberen? Bekijk hier een overzicht van partyspellen op The Game Room inclusief bondige spelregels.

Terug naar overzicht