The Game Room
Webwinkel KeurmerkWebwinkel Keurmerk

De Magische Markt van Cameloot

Een spannend kaartspel waarin de spelers in teams samenwerken, maar net zo makkelijk naar het andere team overlopen. Geschikt voor 3-6 spelers.

Kopen

Nog maar 1 product in voorraad

Bekijk meer spellen uit: Kaartspellen

Beschrijving De Magische Markt van Cameloot


De Magische Markt van Cameloot is een spannend kaartspel waarin spelers samenwerken in teams, maar net zo makkelijk overlopen naar het andere team. Stel je verzameling beschikbaar of speel magische items om uiteindelijk de rijkste koopman van de stad te worden.

Coöperatief kaartspel

Aan het begin van het spel bevind je je in een van de twee tavernes: De Roepende Uil of De Zwarte Kat. Werk samen met de andere bezoekers in de taverne waar je bent en probeer je verzamelingen magische voorwerpen compleet te maken om ze vervolgens te verkopen en het geld te verdelen.

Je kunt elke beurt kiezen tussen handkaarten op tafel leggen zodat ze beschikbaar zijn voor een verzameling, of een handkaart spelen als een magisch item. Deze geven je verschillende opties om de situatie te manipuleren. Je kunt bijvoorbeeld kaarten ruilen of naar de andere taverne lopen als je daar meer mogelijkheden ziet.

Eenvoudig en leuk om te spelen

De Magische Markt van Cameloot is een kaartspel met eenvoudige regels, maar biedt voldoende tactische mogelijkheden. Dit maakt het spel geschikt voor zowel beginnende als gevorderde spelers.

Spelregels


De Magische Markt van Cameloot is een spannend kaartspel waarin spelers in twee teams samenwerken. Iedereen vervult de rol van een ambitieuze handelaar, in dienst van Taveerne De Roepende Uil óf De Zwarte Kat-taveerne. Trouw zijn aan één taveerne hoeft niet, want overlopen is geoorloofd. Vergaar complete verzamelingen van magische voorwerpen om uit te groeien tot de rijkste handelaar van Cameloot.

De Magische Markt van Cameloot spelregels

Volgens de uitgever 999 Games is De Magische Markt van Cameloot een kaartspel met eenvoudige spelregels, maar biedt het voldoende tactische mogelijkheden. The Game Room neemt de spelregels zo goed mogelijk met je door.

Voorbereiding

Elke speler krijgt 1 taveernefiche. Op elke kant van het fiche staat een ander icoontje (een uil en een kat). De kat correspondeert met het team van De Zwarte Kat-taveerne; de thuishaven van achterbakse oplichters en duistere tovenaars. De uil correspondeert met het andere team, De Roepende Uil-taveerne. Als iedereen 1 fiche heeft, moeten de teams bepaald worden. Spelers mogen niet zelf kiezen bij welke taveerne zij zich in het begin willen aansluiten. Dit wordt wél bepaald middels een simpele ‘kop of munt’. Leg daarna de taveernefiche voor je neer. Het is niet erg als het ene team meer spelers heeft dan de ander. Tijdens het spel is de kans namelijk groot op geniepige overlopers!

Schud nu alle magische voorwerpkaarten en geeft elke speler 4 kaarten. De resterende kaarten komen als een gedekte trekstapel in het midden van de tafel. Degene die als laatste een winkeleigenaar heeft gesproken, is de startspeler. Speel met de klok mee.

Het spelverloop

De Magische Markt van Cameloot wordt gespeeld in ronden. Hoeveel ronden je speelt, staat niet van te voren vast (onbepaald). Het spel eindigt namelijk als niemand zijn handkaarten tot 4 kan aanvullen (hier komen we later op terug). Tijdens een beurt voer je de volgende 3 acties in aangegeven volgorde uit:

  1. Stel magische voorwerpen uit een verzameling beschikbaar óf gebruik de kracht van een magisch voorwerp.
  2. Controleer of je een verzameling compleet hebt.
  3. Pak een nieuwe kaart.

Actie 1: Stel magische voorwerpen uit een verzameling beschikbaar óf gebruik de kracht van een magisch voorwerp

Je kunt ervoor kiezen om één of meer handkaarten (open) op tafel te leggen, zodat deze beschikbaar zijn voor een verzameling, óf je maakt gebruik van de specifieke kracht van een magisch voorwerp uit je hand. Kies je ervoor een de kracht van een magisch voorwerp in te zetten? Leg de kaart dan open naast de trekstapel neer en voer de kracht uit. De speciale kracht staat in detail aangegeven in de officiele De Magische Markt van Cameloot spelregels in PDF-vorm.

Actie 2: Controleer of je een verzameling compleet hebt

Controleer nu of de gespeelde kaart(en) in de eigen taveerne een verzameling compleet maken. Hoeveel nodig is voor een ‘kwartet’, kun je zien aan het getal bovenaan op de magische voorwerpkaart. Zo zijn voor de magneetring slechts 2 kaarten nodig om een complete verzameling te realiseren, voor magische mantels ruim 6. Is het gelukt om de verzameling compleet te maken? Verdeel dan de desbetreffende magische voorwerpen onder alle bezoekers van de taveerne van je eigen team. Draai de kaarten om, zodat de gouden munten erop zichtbaar worden. Het verdelen van het kostbare goud is een zorgvuldig klusje. Begin bij jezelf en verdeel daarna de munten met de klok mee totdat alle kaarten zijn verveeld. De ontvangen kaarten met de munten komen onder ieders taveernefiche te liggen.

Actie 3: Pak een nieuwe kaart

Tot slot vul je de magische voorwerpkaarten in de hand aan tot 4. Heb je er al 4? Dan trek je géén nieuwe kaart.

Einde van het spel

Het spel eindigt als een speler zijn handkaarten niet meer tot 4 kan aanvullen, bijvoorbeeld omdat de trekstapel leeg is. De overige spelers hoeven niet à la minute hun kaarten neer te gooien. Zij spelen de ronde netjes uit. Vervolgens telt iedereen hoeveel goud er onder zijn taveernefiche ligt. De rijkste speler wint het spel. Bij gelijkspel wordt de winst simpelweg gedeeld.

De Magische Markt van Cameloot spelregels (PDF)

Eigenschappen


EAN
8720289470463
Merk
999 Games
Leeftijd - min
8
Leeftijd - max
99
Aantal spelers - min
3
Aantal spelers - max
6
Speelduur - min
10
Speelduur - max
20
Nederlands
Ja
Complexiteit
3
Voorraad
1

Voor 20u besteld, morgen in huis

14 dagen bedenktijd