The Game Room
Webwinkel KeurmerkWebwinkel Keurmerk

Circle of Death: Klassiek drankspel dat leidt tot hilarische situaties

Drankspel Circle of Death regels
Circle of Death is een klassieker op het vlak van drankspellen. Iedere kaart staat voor een bepaalde opdracht, die kan leiden tot grappige situaties.

Circle of Death is een klassieker op het vlak van drankspellen. De setup is heel eenvoudig. Iedere kaart in de cirkel staat voor een bepaalde opdracht, die kan leiden tot grappige situaties wanneer het in groep wordt gespeeld.

Voorbereiding

Voor het spelen van dit drankspel heb je niets meer dan een pak spelkaarten nodig en bier. Haal de jokers uit het spel en schud de overgebleven kaarten zorgvuldig voordat je ze met de waarde naar beneden in een cirkel op tafel legt. Dit doe je terwijl alle kaarten elkaar wel aanraken zodat er geen onderbreking is. In de cirkel plaats je een vol glas bier.

Spelregels Circle of Death

Iedere waarde van een kaart staat voor een bepaalde opdracht. Dit zijn alle acties:

 • 2 for you: speler deelt een slok uit
 • 3 for me: speler moet zelf een slok drinken
 • 4 to the floor: iedere speler moet zo snel mogelijk de vloer aanraken. De laatste die dit doet moet een slok drinken.
 • 5 for the wives: elke vrouw die meespeelt moet een slok drinken
 • 6 dor the dicks: elke man die meespeelt moet een slok drinken
 • 7 to heaven: gelijkaardig als bij 4. Alleen moet iedereen zo snel mogelijk naar boven wijzen.
 • 8, pick a mate: Speler kiest een andere speler uit om zijn drink buddy te zijn. Vanaf nu moet de andere speler meedrinken als een van de twee spelers moet drinken.
 • 9 for the rhyme: Speler kiest een woord uit. De volgende speler moet nu een rijmwoord hierop zeggen. Zo gaat het verder tot iemand er geen meer weet of een woord zegt die al eerder is gezegd. Deze moet dan drinken.
 • 10: Zelfde als bij 9. Alleen kies je hier een categorie waarbij de andere spelers steeds moeten aanvullen.
 • Boer: Speler verzint een regel die voor de rest van het spel wordt gevolgd door iedereen.
 • Question Bitch: Tot een andere speler een dame trekt heeft deze speler de eer om de question bitch te zijn. Iedereen die een antwoord geeft als je hen een vraag stelt, moet een slok drinken.
 • Thumb King: Als Thumb King mag je altijd je duim op tafel leggen op eender welk moment. Als gevolg moeten andere spelers dit ook doen. De laatste speler die dit doet moet drinken. De speler blijft Thumb King tot een andere speler een koning trekt.
 • Aas: Niets aan de hand. Je mag gewoon de kaart op het bierglas leggen.

Spelverloop Circle of Death

Iedere speler neemt om de beurten een kaart. De waarde van de kaart bepaalt welke opdracht er moet worden uitgevoerd (zie spelregels). Naast deze opdrachten zijn er nog een aantal andere zaken belangrijk.

Zo mag de cirkel niet onderbroken worden. Dat wordt moeilijker naarmate er minder kaarten in de cirkel liggen. De eerste kaart die je aanraakt is ook diegene die je pakt. Wordt de cirkel toch onderbroken door een kaart te nemen? Dan moet de speler het bierglas dat in het midden staat leegdrinken in één keer. Het spel is meteen ook ten einde.

Wat doe je met de kaart die je hebt getrokken?

Nadat je de opdracht hebt uitgevoerd, plaats je de kaart met de afbeelding naar boven op het bierglas dat in het midden staat. Iedere kaart die wordt neergelegd moet met één zijde uitsteken van de kaart waarop je hem legt. Na een tijd krijg je dus een hele waaier. Vallen de kaarten of een deel ervan er af tijdens het leggen? Dan moet de speler het glas leegdrinken en is het spel ten einde.

Terug naar overzicht