The Game Room
Webwinkel KeurmerkWebwinkel Keurmerk

Captain: Het bierspel voor echte bierdrinkers

Bierspel Captain speluitleg
Het spel maakt een onderscheid tussen een Captain en de afhakers. Wedden dat het resultaat nog vele weken nadien besproken wordt?

Wil je testen wie van je vriendengroep de beste bierdrinker is? Dan is het bierspelletje Captain de beste optie. Het spel maakt een onderscheid tussen een Captain en de afhakers. Wedden dat het resultaat nog vele weken nadien besproken wordt?

Benodigdheden

Voor het spelen van dit spel heb je enkel maar bier nodig.

Spelverloop Captain

Om te bepalen wie de Captain wordt in de aanvangsfase van het spel, moeten alle spelers tegelijk een biertje drinken. De persoon die zijn biertje als eerste op heeft is de Captain.

De Captain is steeds een biertje voor op de rest. Pas wanneer de Captain een slok heeft genomen van zijn tweede biertje, beginnen alle spelers met het atten van hun eerste biertje. Begint hij aan zijn derde biertje, dan pas mogen de andere spelers beginnen aan hun tweede biertje.

Kunnen de spelers niet volgen met het dranktempo van de Captain, dan moeten ze zeggen ´Jongens, ik kan het niet meer. Ik haak af.´ De afhaker ligt vervolgens uit het spel.

Drinkt een speler zijn biertje sneller op dan de Captain, dan neemt deze de positie van Captain over. Vervolgens mag de nieuwe Captain het tempo aangeven.

Terug naar overzicht