The Game Room
Webwinkel KeurmerkWebwinkel Keurmerk
Cahoots

Cahoots

In Cahoots staat samenspelen centraal! Voldoe aan alle opdrachtkaarten om te winnen. Geschikt voor 2-4 spelers.

€ 11,99

Nog maar 1 product in voorraad

Bekijk meer spellen uit: Gezelschapsspellen, Kaartspellen, Party en Op reis

Beschrijving Cahoots


In het gezelschapsspel Cahoots van White Goblin draait alles om goed samenwerken.

Werk de opdrachten af

Speel kaarten op een van de vier stapels door kleur of nummer te matchen. Werk samen als een team om een ​​reeks doelen te bereiken - zonder te communiceren wat je in handen hebt. Kun jij alle stapels paars of groen maken? Elke kaart lager dan vier? Alle kaarten optellen tot tien? Er is maar één manier om te winnen voordat de tijd om is: samen onder één hoedje spelen. Voltooi alle opdrachten en versla het spel!

Coöperatief partyspel

Cahoots van White Goblin is perfecte keuze voor feestjes of spelavonden met vrienden. Door de eenvoud van spelen en het coöperatieve element is hilariteit verzekerd. Hoe goed zijn jij en je vrienden op elkaar afgestemd om het spel en zijn opdrachten tot een goed einde te brengen?

Spelregels


In het coöperatieve kaartspel Cahoots dien je gezamenlijk alle opdrachtkaarten te voltooien. Je mag alleen spelen met de kaarten die matchen met de kleur of het nummer van de voorafgaande kaart op de stapel. Dat is soms knap lastig, want je weet niet welke kaarten je medespelers in de hand hebben! Cahoots van White Goblin Games is geschikt voor 2-4 spelers vanaf 8 jaar. Met een potje ben je ongeveer 20 minuten tot een half uurtje zoet.

Spelregels Cahoots

Het Cahoots kaartspel is eenvoudig aan te leren en komt met een aardig compacte handleiding. Cahoots heeft naast het basisspel nog drie varianten (Snel, Stil en Mini). The Game Room gaat in op spelregels van het basisspel.

De voorbereiding

Schud de nummerkaarten en maak hier een gedekte stapel van. Naast de stapel komen 4 open kaarten te liggen. Elke speler krijgt 4 nummerkaarten. Houd deze zo in de hand dat je teamgenoten deze niet kunnen inzien. Je eigen kaarten mag je wel bekijken. Schud nu de opdrachtenkaarten. Aan de hand van het aantal spelers en de gewenste moeilijkheidsgraad kies je gezamenlijk met hoeveel opdrachtenkaarten je wilt spelen. Dit aantal varieert van 12 (beginners) tot maximaal 24 (experts). Net als de nummerkaarten leg je de opdrachtkaarten in een gedekte trekstapel met daarnaast 4 open kaarten.

Bekijk de vier beschikbare opdrachten goed. Het kan namelijk zijn dat jullie nu al een opdracht voltooid hebben nog voordat je écht begonnen bent. Dat is nog eens mooi meegenomen. Een voltooide opdrachtkaart komt direct op de aflegstapel. Vul de rij vervolgens aan tot er weer 4 opdrachtenkaarten liggen.

Het spelverloop

Kies een startspeler. Volgens de officiële Cahoots spelregels mag degene beginnen die als laatste iets oranjes heeft gegeten. Speel daarna met de klok mee.

Tijdens jouw beurt moet je één van je eigen handkaarten spelen door deze neer te leggen op één van de open nummerkaarten. De kaart die je speelt heeft hetzelfde nummer OF dezelfde kleur als de bovenste kaart van de stapel. Het doel is om de opdrachten tot een succes te brengen. Na het spelen van een nummerkaart vul je je hand weer aan tot vier stuks. Het is toegestaan om de gespeelde kaarten te bekijken. Zo heb je een idee welke kaarten nog in the game zijn.

Cahoots komt met een zeer belangrijke regel: je mag niet communiceren over welke kaarten jij in de hand hebt.

Einde van het spel

Het spelletje Cahoots eindigt met een mooie winst indien alle opdrachten voltooid zijn vóórdat alle nummerkaarten gespeeld zijn. Liggen er nog opdrachtkaarten open op tafel maar kan niemand nog een nummerkaart opleggen? Dan heeft jouw team helaas verloren.

Cahoots spelregels (PDF)

Eigenschappen


EAN
8718026304164
Merk
White Goblin
Leeftijd - min
8
Leeftijd - max
99
Aantal spelers - min
1
Aantal spelers - max
4
Speelduur - min
15
Speelduur - max
20
Nederlands
Ja
Complexiteit
1
Voorraad
1

Video