The Game Room
Webwinkel KeurmerkWebwinkel Keurmerk

Buffen: Populair drankspel in studentenclubs

Hoe werkt drankspel Buffen
Het is een spel dat pas is ontstaan in 2008 in een studentenclub in Groningen, maar heel snel aan populariteit heeft gewonnen.

Het drankspel Buffen dankt zijn naam aan ´basishu´, de standaardhoeveelheid bier in een glas. Het is een spel dat pas is ontstaan in 2008 in een studentenclub in Groningen, maar heel snel aan populariteit heeft gewonnen.

Benodigdheden

Voor het spelen van Buffen heb je een dobbelsteen, een kaartspel en bier nodig.

Spelregels Buffen

Zowel de jokers als de Boer, Dame en Heer worden uit het kaartspel gehaald. Ze worden gelegd in een cirkel waarbij er op ieder kwart een Aas komt te liggen. Deze wordt gevolgd door Heer, Dame, Boer en vervolgens door de volgende Aas.

Iedere kaart staat voor een bepaalde actie (zie Spelverloop). In de cirkel staat een glas bier waarvan de hoeveelheid de vaste waarde wordt voor het vullen tijdens het spelen. Naast het glas ligt de rest van de stapel kaarten.

Spelverloop Buffen

Iedere speler gooit op zijn beurt met de dobbelsteen. Vervolgens verplaatst met de loper met het aantal stappen gelijk aan het aantal ogen. Dit gebeurt in de richting van de klok. De kaart waarop men terecht komt, bepaalt de actie die moet worden ondernomen door de speler.

Mogelijke acties bij Buffen:

  • Heer: Vul het glas met één eenheid bier.
  • Dame: Trek een kaart van de stapel. Indien zwart moet de speler het glas leegdrinken. Indien rood mag hij hiervoor een medespeler aanduiden.
  • Boer: Drink het glas in één teug leeg.
  • Aas: Geen actie vereist.

Terug naar overzicht