The Game Room
Webwinkel KeurmerkWebwinkel Keurmerk

Briquette: Leuk drankspel met Franse roots

Hoe werkt Briquette?
In dit van oorsprong Franse drankspel moet men steeds aangeven of de volgende kaart hoger of lager zal zijn dan de vorige gespeelde kaart.

Briquette is een drankspel dat, zoals de naam doet vermoeden, oorspronkelijk uit Frankrijk komt. Het is pas in de loop van de achttiende eeuw in Nederland bekend geworden. Toen werd het vaak nog ´Hoocher zoniet Laachger´ genoemd. Het is een erg populair spel omdat je niets meer nodig hebt dan een pakje spelkaarten en wat drank.

Spelregels Briquette

Zorg dat iedere speler voor zich een glas bier heeft dat hij kan drinken als hij verliest tijdens het spel. Kies een deler die de kaarten schudt en op het midden van de tafel legt.

Het spel begint als de deler een kaart zichtbaar op tafel legt. Vervolgens moet de volgende speler nu gokken of de volgende kaart hoger of lager van waarde zal zijn. Gokt de speler goed, dan is het aan de daaropvolgende speler om te gokken. Gokt de speler verkeerd, dan moet hij een slok bier drinken.

Spelers moeten steeds aangeven of de volgende kaart hoger of lager zal zijn dan de vorige gespeelde kaart (van de vorige speler).

Ligt er een twee op tafel, dan is het gokken makkelijk. Is het een 10, dan wordt dat al een stuk moeilijker!

Terug naar overzicht