The Game Room
Webwinkel KeurmerkWebwinkel Keurmerk
Black Stories

Black Stories

50 Black Stories met raadselachtige misdaden en andere lugubere situaties. Hoe is dat allemaal gebeurd? Een uitdagend denkspel voor 2-15 spelers.

€ 12,99

Nog 3 producten in voorraad

Bekijk meer spellen uit: Kaartspellen, Party en Op reis

Beschrijving Black Stories


50 black stories, 31 misdaden, 49 lijken, 11 moorden, 12 zelfmoorden en een dodelijke maaltijd. Hoe is dat allemaal gebeurd?

Black stories zijn sinistere, ingenieuze en morbide raadselverhalen.

Het Raadselvolk krijgt een duister raadsel gepresenteerd door de Raadselmeester en moet vervolgens achter de oorzaak van de gebeurtenis en alle details zien te komen door de Raadselmeester vragen te stellen die alleen met ‚ja‘ of ‚nee‘ beantwoord kunnen worden.

Spelregels


Black Stories is een duister en mysterieus raadselspel op zakformaat. Je kunt dit spelletje met letterlijk élk gezelschap spelen; of je nu met z’n tweeën bent of met 10 man. Het doel van dit spel is om, na een korte situatiebeschrijving, gezamenlijk het ‘waarom’ van het verhaal te achterhalen. Dit kan zorgen voor hilarische momenten! Om Black Stories te winnen moet je als speler erg out-of-the-box denken en de meest lugubere scenario’s kunnen verzinnen.

Black Stories spelregels

In elk van de macabere verhalen van Black Stories komt iemand of iets om het leven. Hoe dit precies is gebeurd, is een compleet raadsel. De omstandigheden zijn vaak onlogisch of vreemd. 

Ben je toe aan nieuwe, absurde verhalen? Naast de standaard editie zijn er diverse varianten uitgebracht met o.a. waargebeurde verhalen. Bekijk hier alle Black Stories edities.

Het raadsel

Kies één van de 50 kaarten om op te lossen en wijs vervolgens een ‘Raadselmeester’ aan. Deze persoon is deze hele ronde de spelleider en legt het raadsel aan de andere spelers voor. De raadselmeester leest de situatie op de voorkant van de kaart hardop voor. Laat de achterzijde aan niemand zien! Hierop staat de oplossing van het raadsel. Een voorbeeld van een raadsel plus wat er daadwerkelijk gebeurd is:

Het raadsel: Toen Billy vier jaar oud was werd hij door een man op de trein gezet. Hij kwam nooit op de plaats van bestemming aan. De oplossing: Billy is een geit. Hij heeft het kaartje met zijn bestemming opgegeten.

Vragen stellen

Nu is het aan de andere spelers de taak om de oorzaak van het mysterieuze raadsel te achterhalen. Dit gebeurt door middel van het stellen van vragen. Dit mogen echter alleen ja/nee-vragen zijn. Het is aan de Raadselmeester zelf of hij/zij een tip weggeeft wanneer de spelers compleet in het duister tasten.

Het raadsel ontrafelen

Naarmate het spel vordert, komen de spelers (als het goed is) steeds dichterbij het antwoord om het gitzwarte raadsel te ontrafelen. Wanneer het gelukt is om de exacte toedracht van het mysterie op te lossen, is het spel voorbij en kan gestart worden met een nieuw raadsel. Wil je een nieuw potje starten, dan kies je simpelweg een nieuwe kaarten en een nieuwe spelleider.

Eigenschappen


EAN
8717953014108
Merk
Story Factory
Leeftijd - min
12
Leeftijd - max
99
Aantal spelers - min
2
Aantal spelers - max
15
Speelduur - min
10
Speelduur - max
30
Nederlands
Ja
Complexiteit
1
Voorraad
3