The Game Room
Webwinkel KeurmerkWebwinkel Keurmerk

Bierkoning: Het spel waar veel en snel wordt gedronken

Drankspel Bierkoning speluitleg
Op zoek naar een bierspel waarbij er veel en in een hoog tempo wordt gedronken? Dan is de Bierkoning iets voor jullie.

Op zoek naar een bierspel waarbij er veel en in een hoog tempo wordt gedronken? Dan is de Bierkoning iets voor jullie. Het ideale spel om te testen wie van de vriendengroep er het beste kan drinken.

Benodigdheden Bierkoning

Voor het spelen van het spel heb je een hoeveelheid drank nodig. In de standaardversie gebruiken ze bier, vodka, pisang, sambuca en martini.

Spelregels Bierkoning

De spelregels zijn erg eenvoudig. Het spel verloopt in verschillende rondes waarbij spelers telkens zo snel mogelijk een bepaalde hoeveelheid drank moeten opdrinken. De laatste die hier in slaagt valt af. De laatst overgebleven speler mag zich bierkoning noemen.

Bierkoning wordt in principe gespeeld met vijf spelers, maar kan ook met grotere groepen worden gespeeld. In dat geval laat je meerdere spelers afvallen per ronde.

  • Ronde 1: iedere speler drinkt zo snel mogelijk vijf biertjes, een shot vodka en een glas pisang
  • Ronde 2: iedere speler drinkt zo snel mogelijk zes biertjes, een shot vodka, een shot sambuca en een glas pisang
  • Ronde 3: iedere speler drinkt zo snel mogelijk zeven biertjes, een shot vodka, een shot sambuca, een glas pisang en een glas pisang
  • Laatste ronde: In deze ronde blijven slechts 2 spelers over. In een rechtstreeks duel drinken ze zo snel mogelijk twee meter bier. (2x 11 biertjes)

Opgepast

Omdat dit een spel is waarbij snel en veel wordt gedronken, geven we graag de extra waarschuwing om verstandig te drinken. Afhankelijk van je drinkcapaciteiten kun je de hoeveelheden drank aanpassen.

Terug naar overzicht