The Game Room
Webwinkel KeurmerkWebwinkel Keurmerk

Bierestafette: Bierspel met twee teams

Drankspel Bierestafette uitleg
Het drankspel bierestafette is een spel dat vooral bij studenten erg in trek is. Alles draait om zo snel mogelijk drinken!

Het drankspel bierestafette is een spel dat vooral bij studenten erg in trek is. Zo circuleert het al in het studentenleven sinds de jaren vijftig.

Opzet van het spel Bierestafette

De opzet van het spel is erg eenvoudig: zo snel mogelijk bier drinken.  Maak hiervoor twee teams met evenveel spelers en zorg dat de glazen bier gelijk verdeeld zijn.

Spelverloop Bierestafette

Bij het startschot beginnen de eerste spelers met het drinken van hun glas bier. Wanneer zij deze op hebben, is het aan de volgende in de rij, enzovoort. Als de laatste in de rij zijn biertje op heeft, keert het rijtje weer om. De laatste in de rij zal dus twee keer na elkaar een glas bier moeten drinken.

Het drankspel winnen

Wanneer de nummer 1 zijn glas op heeft en op tafel heeft gezet is het spel afgelopen. Het eerste team die dit behaalt, heeft gewonnen.

Variant van Bierestafette

Er bestaan tal van varianten bij bierestafette. Van het drinken van drie biertjes in plaats van twee tot het vergroten van de glazen bier.

Een andere variant is dat spelers na het leegdrinken van hun glas, deze moeten neerzetten op de rand van de tafel en vervolgens moeten laten ´flippen´. Pas wanneer dit is gelukt, mag de volgende speler drinken.

Terug naar overzicht