The Game Room
Webwinkel KeurmerkWebwinkel Keurmerk

Barpig: The Adventure Party Game

Barpig: The Adventure Party Game combineert hilarische groepsopdrachten met gewaagde pestkaarten om je medespelers terug te pakken.

€ 19,99

Nog 76 producten in voorraad

Bekijk meer spellen uit: Gezelschapsspellen, Kaartspellen en Party

Beschrijving Barpig: The Adventure Party Game


Stel je voor dat je een held zou kunnen belichamen met de kracht om je vrienden uit te dagen of anderszins in verlegenheid te brengen. Maar pas op, want diezelfde vrienden hanteren krachtige itemkaarten die het spel op elk moment dreigen te veranderen!

Competitief partyspel

BARPIG is een hilarisch competitief gezelschapsspel op basis van kaarten met sociale groepsactiviteiten en take-that-elementen, en een dobbelsteen om de beurt te bepalen. Het spel draait rond een een groep avontuurlijke varkens die elkaar uitdagen in een middeleeuwse taverne. Om de beurt gooi je om een niveau dichter bij het winnende niveau 5 te komen. Daag je medespelers uit met domme groepsactiviteiten en uitdagingen. Verliezen kost je niet alleen drankjes, maar heeft ook gevolgen voor de nuchterheid van je personage. Gelukkig is er nog de hulp van items die kunnen gekocht worden in de bar.

Speelplezier in groep

Het spel is geïnspireerd door games als Munchkin, Exploding Kittens en Ring of Fire. Dankzij de unieke uitdagingen en wraakzuchtige itemkaarten is dit een perfect partyspel die voor veel hilariteit zorgt in de groep.

Het spel BARPIG - The Adventure Party Game bevat:

  • 64 kaarten (10 personagekaarten, 12 itemkaarten, 7 staaftabellen, 7 niveaukaarten en een regelkaart)
  • 1 zeszijdige dobbelsteen

Spelregels


Barpig: The Adventure Party Game combineert hilarische groepsopdrachten met gewaagde pestkaarten om je medespelers terug te pakken. Deze pocket-size partygame is geschikt voor groepen van 3 tot 7 spelers. In de Barpig-reeks is tevens een vervolg verschenen welke op zichzelf en als uitbreiding gespeeld kan worden.

Barpig: The Adventure Party Game spelregels

Ben jij klaar om met jouw vrienden de taverne van Barpig te bezoeken? The Game Room neemt de spelregels van Barpig zo goed mogelijk met je door. Het doel van Barpig is om als eerste speler Level 5 te bereiken.

Voorbereiding

Elke speler krijgt in totaal vier kaarten toebedeeld. Iedereen krijgt een Level kaart, een Bar Tab, een personage en een item. Check of er een getal in de linkerbovenhoek van de kaart zichtbaar is. Staat hier geen getal? Dan trek je een nieuwe itemkaart. De kaart met het item dien je voor jezelf te houden. Deze leg je dus gesloten neer! De overige kaarten zijn voor iedereen zichtbaar.

De vier kaarten leg je voor je neer. Plaats jouw personage bovenop de Bar Tab en zorg dat alleen Level 1 zichtbaar is. De Bar Tab houdt het aantal drankjes bij dat je tijdens het spel beschikbaar hebt. Drankjes fungeren als hulpbron bij het verwerven van items. Gedurende het spel zul je jouw personage meermaals over de Bar Tab-kaart op en neer verschuiven zodra je drankjes verliest of verdient.

Nu is het tijd om van alle overgebleven itemkaart een gesloten trekstapel te maken. Dit stapeltje wordt ‘de markt’ genoemd. Items die gedurende het spel gespeeld worden, komen met het plaatje naar boven naast de markt te liggen. Tot slot vormen alle kaarten met personages in een gesloten stapel. Leg deze stapel ook naast de markt neer. Als het goed is liggen er nu 3 stapels op tafel.

Het spelverloop

Het spel Barpig verloopt steeds in twee afwisselende rondes. Eerst wordt de uitdagingsronde gespeeld, gevolgd door de marktronde.

De uitdagingsronde (The Challenge Round)

In de uitdagingsronde gooien alle spelers met de dobbelsteen. Een uitzondering geldt voor de speler die in de voorgaande uitdagingsronde een Level omhoog is gegaan. Deze speler gooit niet met de dobbelsteen.

Degene die nu het hoogste aantal ogen gooit, gaat één Level omhoog. Schuif hiervoor het personage een plekje omlaag op de Bar Tab. Lees nu de karakterkaart hardop voor en voltooi de opdracht die op de kaart staat. De opdracht kan gelden voor de hele groep of voor enkele spelers. Zet je in deze ronde schrap voor een dolle boel vol hilariteit!

Helaas kan niet iedereen de opdracht winnen. De speler(s) die de opdracht niet weten te voltooien, verliezen drankpunten en nuchtere punten, afhankelijk van wat op de personagekaart omschreven staat.

Verlies je meer drankjes dan er op jouw Bar Tab staan? Houd dan de Bar Tab gewoon op 0. Je blijft in the game. Er kan gedurende het spel niemand uitgeschakeld worden. Wel zo fijn voor de sfeer!

De itemkaarten kunnen ingezet worden om het verlies van drank- en nuchtere punten te blokkeren. Dit maakt de items een intens krachtig wapen!

De marktronde (Market Round)

Na de groepsuitdaging is het tijd om de markt op te gaan. De marktronde is de ultieme kans om meer itemkaarten te verkrijgen voor later gebruik, of om eventueel verloren drankpunten te herstellen. Tijdens de marktronde kunnen spelers één van de twee onderstaande acties uitvoeren:

  • Een item kopen - pak de bovenste kaart van de item-stapel op de markt. Trek vervolgens de drankpuntwaarde van die itemkaart af op jouw Bar Tab. Het gekochte item houd je in jouw hand. Let op, je mag maximaal 6 items in de hand hebben.
  • Opladen - heb je minder dan 4 drankjes op je Bar Tab over? Dan is het wellicht verstandig om voor ‘opladen’ te kiezen. Pak de bovenste kaart van de item-stapel en gooi deze onmiddellijk weg, met de afbeelding naar boven. Het item komt dus niet in jouw bezit.

Voeg vervolgens de drankpuntwaarde van dat item weer toe aan je Bar Tab.

Zodra elke speler zijn voorraad drankjes heeft aangevuld of iets moois heeft gekocht op de markt, gaat het spel verder. Begin weer opnieuw met de uitdagingsronde, gevolgd door marktronde. Herhaal deze stappen net zolang totdat iemand Level 5 bereikt.

Tip van de makers: speel je met 6 of 7 personen? Speel dan door tot iemand Level 4 bereikt. Hiermee verkort je de speelduur tot ongeveer 60 minuten. Vind je een langere speeltijd niet erg, dan kun je natuurlijk doorspelen tot Level 5 is bereikt.

Barpig: The Adventure Party Game - After Hours

After Hours is het duistere vervolg van het spel Barpig: The Adventure Party Game uitgebracht in 2019. Het spel kan op zichzelf staand worden gespeeld, maar dient ook als modulaire uitbreiding voor het originele Barpig spel. Barpig After Hours bevat 10 gloednieuwe snode personages en 14 nieuwe, wraakzuchtige itemkaarten. After Hours bevat meer strategische gameplay en voegt een thematisch donkere kant toe aan het BARPIG-universum. Dat belooft wat!

Eigenschappen


EAN
8,7203E+12
Merk
Barpig
Leeftijd - min
12
Leeftijd - max
99
Aantal spelers - min
3
Aantal spelers - max
7
Speelduur - min
30
Speelduur - max
60
Engels
Ja
Complexiteit
1
Voorraad
76

Video


Voor 20u besteld, morgen in huis

14 dagen bedenktijd

Meer zoals Barpig: The Adventure Party Game