The Game Room
Webwinkel KeurmerkWebwinkel Keurmerk

Backgammon met artwork van paarden

Echte paardenliefhebbers kunnen hun hart ophalen met dit unieke Yenigün Tavla - Backgammon bordspel. Het bord heeft een afmeting van 42cm in de lengte.

€ 46,99

Nog 25 producten in voorraad

Bekijk meer spellen uit: Denksport

Beschrijving Backgammon met artwork van paarden


Backgammon is een klassiek bordspelletje waarbij twee spelers hun stenen naar de overkant van het bord moeten krijgen. Middels dobbelstenen wordt bepaald hoeveel plaatsen je een steen mag verplaatsen. Backgammon winnen vergt een combinatie van behendigheid en geluk.

Uniek Backgammon spel met een afbeelding van paarden

Ben je zoekende naar een backgammon bord met een écht unieke print? Dan is deze uitvoering met artwork van paarden wellicht iets voor jou. De afbeelding heeft een romantische look & feel door de warme kleuren. De twee bruine paarden worden omringd door vogels. Aan de binnenkant van het bord is dezelfde afbeelding opnieuw verwerkt. Zo kun je ook tijdens het spelen genieten van de prachtige paarden.

Het Yenigün Tavla bordspel heeft een afmeting van 42 cm lang, waardoor het een perfect formaat heeft voor zowel beginners als ervaren spelers. Het spel bevat zijkvakjes waarin de stenen veilig kunnen worden opgeborgen. Op deze manier heb je altijd alles bij de hand om snel te beginnen met spelen.

Hoogwaardige Backgammon borden met andere prints

Niet zo'n fan van paarden? Dan vind je bij The Game Room ook een aantal andere backgammon borden met fraai artwork erop. Een van onze favorieten is het Yenigün Tavla bordspel met artwork van een historische wereldmap. Het Backgammon bord met oude wereldkaart is met 49cm net een tikkeltje groter dan het backgammon spel met paarden artwork. In ons assortiment vind je tevens (inklapbare) backgammon spellen met een klassieke uitstraling. Deze zijn voorzien van een mooie marmerprint of houtlook.

Spelregels


Doel van het spel

Het doel van Backgammon is om je schijven naar je thuisveld te verplaatsen en vervolgens te verzamelen. Dit doe je door dobbelstenen te gooien. Het gegooide aantal ogen is gelijk aan het aantal punten dat een schijf kan verplaatsen. Verplaats eerst al je schijven naar je ‘Huis’, voordat je kunt beginnen met verzamelen.

Start opstelling backgammon

De start van backgammon

Voor het spelen van het spel heb je een backgammonbord, 15 schijven per speler, en (minimaal) twee dobbelstenen nodig. Spelers gaan tegenover elkaar zitten. De ene speler verplaatst zijn schijven met de klok mee en de andere speler verplaatst zijn stenen tegen de klok in.

Plaats vijf schijven op het 6-punt, drie schijven op het 8-punt, vijf schijven op het 13-punt en twee schijven op het 24-punt. Je tegenstander zal zijn/haar schijven opstellen om jouw schijven te spiegelen.

Het gooien van de dobbelstenen

Het spel begint met elke speler die één dobbelsteen gooit. De speler met het hoogste aantal ogen mag beide dobbelstenen gebruiken voor de eerste zet. Elke dobbelsteen wordt afzonderlijk verplaatst en kan vooruit worden verplaatst naar elk punt dat niet is geblokkeerd (met 2 stukken of meer). Je mag zelf kiezen welke dobbelsteen je eerst speelt.. Als je tegenstander twee of meer schijven op een punt heeft staan, wordt dat punt geblokkeerd. Als het punt eigen schijven heeft, geen schijven of slechts één schijf van de tegenstander, is het punt open.

Uitgebreide spelregels van backgammon vind je in de PDF hieronder, of op onze pagina met uitgebreide Backgammon spelregels.

Backgammon met artwork van paarden spelregels (PDF)

Eigenschappen


EAN
6096251928969
Merk
Yenigün Tavla
Leeftijd - min
6
Leeftijd - max
99
Aantal spelers - min
2
Aantal spelers - max
2
Speelduur - min
10
Speelduur - max
20
Complexiteit
3
Voorraad
25
Formaat
42x 6x 21 cm