The Game Room
Webwinkel KeurmerkWebwinkel Keurmerk

Aan tafel met deze smakelijke spelletjes

Leukste kaartspellen met eten thema
Zet je schrap voor een dosis glazuur, vrolijke sushirolletjes en een groot all-you-can-eat festijn; we hebben de lekkerste spellen voor je op een rij gezet!

Spellenmakers putten inspiratie uit tal van verschillende thema’s. Bij The Game Room zien we steeds vaker spellen met het thema ‘eten’. Zet je schrap voor een dosis glazuur, vrolijke sushirolletjes en een groot all-you-can-eat festijn; we hebben de lekkerste spellen voor je op een rij gezet!

Go Nuts for Donuts

Churros, red velvet cake, donuts met chocola en frambozenglazuur; zoetekauwers onder ons moeten met dit spel aardig hun best doen om niet zelf naar iets zoets te grijpen. Go Nuts for Donuts is een leuk en vlot kaartspel van White Goblin Games waarin spelers slim donuts moeten kiezen om punten te scoren. Je moet zien te voorkomen dat andere spelers voor exact dezelfde lekkernij kiezen, anders krijgt niemand iets.  Sommige donuts geven een speciale actie indien deze wordt gepakt. White Goblin Games heeft bij het uitbrengen van Go Nuts for Donuts al goed vooruitgedacht: er zit een mini-uitbreiding in de doos! Het kaartspel is geschikt voor 2-6 donutliefhebbers vanaf 8 jaar.

Go Nuts for Donuts online bestellen

Halli Galli

Toe aan een gezond tussendoortje? Halli Galli is een hilarisch reactiespel voor jong én oud waarbij diverse fruitsoorten centraal staan. In het midden van de tafel ligt een bel. Zodra 5 dezelfde fruitsoorten op tafel liggen, moeten spelers zo snel mogelijk op de bel drukken. Wie onterecht op de bel drukt, moet zijn kaarten weggeven. Degene die als laatst overblijft met de meeste kaarten in zijn bezit, wint.

Sushi Go!

Bij het vlotte kaartspel Sushi Go draait alles om het verzamelen van de juiste sushi-gerechten. Door tactisch te spelen kun je waardevolle combinaties van sushi creëren. Alle bekende Japanse gerechten passeren de revue; van zalm nigiri tot dumplings en van maki rolls tot tempura. Zelfs de eetstokjes en sojasaus ontbreken niet. Elke kaartsoort is een X aantal punten waard of levert punten op indien je deze succesvol weet te combineren met een andere kaart. Zo verdrievoudigd de wasabi de waarde van de nigiri. Sushi Go! van White Goblin Games kun je spelen met 2 tot 5 personen. Ben je met een groter gezelschap? Dan kun je uit de voeten met Sushi Go Party (2-8 spelers). 

Sushi Go! kopen

Ben je na alles nog niet sushi-moe? Probeer dan eens de dobbelspel-versie van Sushi Go!. In Sushi Roll komen allerlei sushi lekkernijen op de lopende band voorbij. Ook dit spel draait om het verzamelen van de beste sushi-combi’s om er uiteindelijk vandoor te gaan met de meeste punten.

Sundae Split

Heb je na alle sushi nog plek over voor een toetje? Pak dan het o zo lekker uitziende kaartspelletje Sundae Split erbij. In dit spel moet je smakelijke combinaties van ijsbolletjes en toppings (slagroom, sprinkles) verzamelen. Er zijn echter ook groenten in het spel die jouw ijsjes een stuk minder lekker maken en strafpunten opleveren. Sundae Split is geschikt voor 2 tot 5 spelers. Een potje neemt circa 20 minuten in beslag, dus er is altijd wel een moment om dit kaartspel met je vrienden te spelen.

Terug naar overzicht