The Game Room
Webwinkel KeurmerkWebwinkel Keurmerk

999 Games grote winnaar Speelgoed van het Jaar 2020

Winnaars Speelgoed van het Jaar 2020
De winnaars van de verkiezing Speelgoed van het Jaar 2020 zijn gister bekend gemaakt. 999 Games is als grote winnaar uit de bus gekomen.

De winnaars van de verkiezing Speelgoed van het Jaar 2020 zijn gister bekend gemaakt. De bekendmaking werd gedaan in Amsterdam door cabaretier Jörgen Raymann. 999 Games is als grote winnaar uit de bus gekomen. De bekende spellenuitgever uit Almere heeft in maar liefst vier leeftijdscategorieën een winnend spel. In totaal zijn er ruim 8500 stemmen uitgebracht door spelliefhebbers.

De winnende spellen

In de leeftijdscategorie 8 & 9 jaar is het vlotte en vrolijke kaartspelletje LAMA van 999 Games tot winnaar bekroond. LAMA staat voor ‘Leg Alle Minpunten Af’. Het spelletje bevat kaarten met getallen (1 t/m 6) en lama kaarten. Het is de bedoeling om de eigen kaarten kwijt te raken. Het afleggen van kaarten gebeurt volgens strenge regels. Zo mag je bijvoorbeeld alleen een kaart afleggen met een gelijke waarde óf een waarde die exact 1 hoger is dan de kaart die open op tafel ligt. De jury van de verkiezing vindt LAMA 'een verslavend partyspel in een klein doosje’. LAMA is geschikt voor 2-6 spelers en een potje duurt circa 20 minuten.

Winnaar Speelgoed van het Jaar 2020 in de categorie 10 & 11 jaar is het deck-building spel De Zoektocht naar El Dorado. In dit expeditie spelletje moeten spelers zo snel mogelijk de legendarische stad zien te bereiken. De weg ernaartoe wordt echter belemmerd door moeilijk begaanbare terreinsoorten en obstakels. In het juryrapport staat onder andere dat het spel mooi is vormgegeven en dat het bord elke keer veranderd kan worden. Dit zorgt voor extra variatie. De Zoektocht naar El Dorado is geschikt voor 2-4 avonturiers vanaf 10 jaar.

In de categorie 12 t/m 17 jaar is Stay Cool van 999 Games de winnaar. Hiermee ziet de andere genomineerde (Herrlof van Jolly Dutch) de felbegeerde titel aan hun neus voorbij gaan. Stay Cool is een zeer dynamisch vraag- en antwoordspel dat een sterk beroep doet op de verdeelde aandacht. Je moet als speler dus echt je hoofd koel houden om te winnen. Een zeer vermakelijk partyspelletje voor 3-7 spelers.

Tot slot is De Crew uitgeroepen tot Winnaar Speelgoed van het Jaar in de categorie 18+. In het coöperatieve slagenspel van 999 Games probeer je als team in 50 verschillende missies het heelal te doorkruisen. In het heelal zijn de communicatiemogelijkheden zeer beperkt, wat het extra moeilijk maakt om de missies te voltooien. In het juryrapport staat het volgende: ‘’Er zijn allerlei varianten en toevoegingen waardoor het spel ook na vaan spelen uitdagend blijft. Het spel vraagt strategisch inzicht, planning, aandacht voor de anderen, samenwerking en kansberekening.’’

Nederlandse Spellenprijs 2020

Op zaterdag 7 november worden de winnaars van de Nederlandse Spellenprijs 2020 (digitaal) bekend gemaakt. Wij van The Game Room zijn benieuwd of 999 Games dan ook zo groots in de prijzen weet te vallen. O.a. De Crew en De Zoektocht naar El Dorado zijn ook hier weer genomineerd.

Terug naar overzicht