The Game Room
Webwinkel KeurmerkWebwinkel Keurmerk

30 Seconds

30 Seconds is hét ideale bordspel voor grote gezelschappen op feestjes. Raad binnen 30 seconden zoveel mogelijk van de 5 begrippen op het kaartje.

Kopen
Bekijk meer spellen uit: Gezelschapsspellen, Meest verkocht en Party

Beschrijving 30 Seconds


In dit hilarische partyspel neem je het als team tegen andere teams op. Hoeveel van de vijf begrippen kun je omschrijven binnen de 30 seconden?

Speel met je partner als team

In het succesvolle gezelschapsspel 30 seconds speel je in teamverband. De ene speler probeert zo goed mogelijk de vijf begrippen op het kaartje te omschrijven. De ander moet er alles aan doen om deze binnen de 30 seconden te raden. Hoe goed zijn jullie op elkaar ingespeeld?

Spectaculair partyspel

30 seconds is een leuk spel om in grote groepen te spelen. Hilariteit is altijd verzekerd! Lees alvast de spelregels


Spelregels


30 Seconds is hét ideale bordspel voor grote gezelschappen op feestjes. De spelregels zijn zeer eenvoudig en het spel levert gegarandeerd hilarische momenten op. Tijdens dit vliegensvlugge kennisspel wordt snel duidelijk wie de echte fanatiekelingen zijn binnen je vriendengroep. Het doel van 30 Seconds is om zoveel mogelijk omschreven begrippen te raden om als eerste de finish op het speelbord te bereiken.

30 Seconds spelregels

Het 30 Seconds spel wordt gespeeld in teamverband. Maak teams en zet een pion op het vakje ‘start’. Elk team gooit een keer met de dobbelsteen. Het team met de hoogste worp mag beginnen. De eerste persoon die de begrippen gaat omschrijven, pakt een kaart van de ‘UIT-kant’ van de kaartenhouder. De kleur van de kaart (blauw of geel) moet matchen met de kleur van het vak waar de pion staat. 

Een van de teamleden probeert binnen 30 seconden zoveel mogelijk van de 5 begrippen op een kaartje te omschrijven. Deze 30 seconden worden bepaald door de bijgeleverde zandloper. Hoe meer begrippen je als team raadt, des te meer velden jullie op het speelbord vooruit mogen. Wie als eerste bij de finish komt, wint het spel.

Bij 30 Seconds draait het om het zo goed mogelijk omschrijven van de begrippen die op het kaartje staan. Hierbij is het niet toegestaan om naar dingen te wijzen of iets uit te beelden. Namen of woorden die op het kaartje staan, mag je niet noemen. Staat er bijvoorbeeld ‘Nederland’ op het kaartje? Dan moet je als beschrijver ook het woord ‘land’ vermijden.

Uitbreidingen en 30 Seconds varianten

Van het populaire kennisspel zijn diverse varianten uitgebracht. Zo is 30 Seconds Junior geschikt voor jongere spelers vanaf 7 jaar om het spel met het hele gezin te kunnen spelen. Een andere populaire variant is 30 Seconds Everyday Life. In deze versie geen BN'ers of sportatleten die je moet omschrijven, maar begrippen over alledaagse zaken in en om het huis. De uitbreidingsset bevat ruim 240 kaarten met 2400 nieuwe begrippen om te raden. Zeker de moeite waard om aan te schaffen als je meer speelplezier uit het basisspel wilt halen. Klinkt jou dat als muziek in de oren? Koop hier de 30 Seconds uitbreidingsset!

30 Seconds spelregels (PDF)

Eigenschappen


EAN
8717249194521
Merk
999 Games
Leeftijd - min
10
Leeftijd - max
99
Aantal spelers - min
3
Aantal spelers - max
24
Speelduur - min
30
Speelduur - max
60
Nederlands
Ja
Complexiteit
1

Video


Voor 20u besteld, morgen in huis

14 dagen bedenktijd